ahmadfononi
معاونت انجمن
سرمربي تيم ملي فوتبال ايران گفت: قاره آسيا اکنون صاحب سه تيم بزرگ به اسامي استراليا، ژاپن و کره است. ما بايد سخت کار کنيم تا به عنوان چهارمين قدرت مورد پذيرش واقع شويم. کارلوس كرش که تيمش جمعه هفته جاري (20 آبان) در مرحله مقدماتي جام جهاني ۲۰۱۴ برزيل در منامه با بحرين روبهرو ميشود، در گفتوگو با سايت فيفا به موارد زير اشاره کرده است: آقاي كرش نسبت به مقوله سطح پيشرفت در تيم ملي ايران در شش ماه اول حضورتان چه عقيدهاي داريد؟ فکر مي کنم تيم ما در اين مدت پيشرفت زيادي کرده است. از نقطه نظر دفاعي به سازماندهي بيشتري دست يافتهايم. بنابراين از ثبات بيشتري برخوردار شده و در مواقعي که به جلو حرکت مي کنيم، از توازن لازم برخورداريم. بازيکنان در حيطه دريافت و سرعت کار با توپ کامل تر شده اند به گونهاي که اکنون چهره تيمي مستحکم را به خود مي گيريم. هميشه فضا براي پيشرفت و ترقي وجود دارد و همين عامل انگيزهاي براي هر دوي ما يعني من و تيم است که سخت کار کنيم تا به سطحي بهتر برسيم. چه اهدافي را با تيم ايران ترسيم کردهايد؟ هدف کلي من اين است که به جام جهاني ۲۰۱۴ برزيل صعود کنيم. به اين خاطر کار من اين است که به بهترين شکل ممکن تيم را آماده کنم و به سطح مورد نظر برسانم. در اين راه فدراسيون فوتبال ايران نقطه نظرم را در مورد گزينش آن دسته از جواناني که به سطح بزرگسالان رسيدهاند، جويا شده است. به لطف پيشرفت نمايان چند ماه گذشته، آيا بازيکنان به اعتماد به نفس بيشتري نسبت به گذشته رسيدهاند؟ آنها بيشتر از قبل با سيستم بازي مورد نظر خو گرفته و راحت عمل مي کنند. به اين خاطر بيشتر از قبل ثبات در نمايششان پيداست. ضمن اينکه در اين حال مناسبات و ارتباطات در درون تيم به سطحي بهتر رسيده است. همه اين عوامل منجر مي شود اکنون دل و جرات به خرج داده و در بازي رو به جلو سهيم شوند. جواد نکونام به سايت فيفا گفت شما توجه زيادي به پيشرفت روحيه تهاجمي تيم داريد و بازيکنان را تشويق به شرکت در حمله مي کنيد... باور دارم بهترين راه براي دفاع اين است که توپ را تحت اختيار داشته باشي و در مسيري مطمئن حمله کني. اين که حمله کني بهتر از آن است که خواسته باشي بازي را تحت کنترل بگيري اما وقتي بازيکنان آماده جانفشاني براي يکديگر هستند، تنها امکان براي ما در رفتن به جلو و حمله کردن است. هر يک از بازيکنان بايد در اين زمينه به انجام شرح وظايف خود بپردازند. براي بودن در حملات بايد از توازن دفاعي خوبي هم بهره گيريد و تنها از لحاظ روحي در اين وضعيت نباشيد. يک تيم فقط با حمله کردن موفق نمي شود و اگر آمادگي دفاع کردن مطلوب را نداشته باشد دچار مشکل ميشود. يکي از تغييرات قابل ذکر از زماني که شما اختيار تيم را در دست داريد، فراخواني علي کريمي است که بي شک با تجربه ترين بازيکن در مجموعه نفرات تيم شما است. تحت تاثير عملکرد او هستيد؟ نه فقط به خاطر او بلکه حتي به خاطر داشتن جواد نکونام خوشحالم. هر دو اينها صاحب تجربه لازم بينالمللي هستند. تجربياتي که در اختيار کل تيم مي گذارند. اين دو در پست هاي تاثيرگذار و کليدي در تيم حضور دارند. کمبود تجربه بين المللي چالش بزرگي در تيم ملي است که البته علي کريمي و جواد نکونام با حضورشان سعي در کم کردن آن با انتقال دادههاي خود به جوانان دارند. از بابت قدرت خلاقيت تيموريان و نکونام در سيستم ۳-۳-۴ تيم خود خوشحال هستيد؟ به خاطر کار درجه اولي که هر دوي اينها انجام مي دهند و همينطور گروهي ديگر از هافبکهايم مثل قاسم حدادي و مجتبي جباري خوشحال هستم. به عنوان يک مربي که دنبال کشف استعدادهاي جوان است، نظر شما در مورد کريم انصاري فرد، محسن مسلمان و احسان حاج صفي که همگي آنها در محدوده ۲۰ سالگي هستند، چيست؟ اين گروه از بازيکناني که نام برديد، در کنار ساير بازيکنان جوان در حال تجربهاندوزي در تيم المپيک و زير ۲۱ سالهها هستند. اين گروه را سريع انتخاب کرديم تا از طريق تنها راه ممکن براي تجربه اندوزي در سطح بين المللي يعني بازي در تيم ملي به آنان فرصت حضور دهيم. با توجه به اين که تيم ايران در حال پيشرفت است، در مقايسه با تيمهاي درجه اول آسيا همچون ژاپن، استراليا و کره جنوبي چه شانسي را براي حضور در جام جهاني ۲۰۱۴ قائل هستيد؟ شما نمي توانيد با بهترين تيمهاي جهان رقابت کنيد اگر نتوانيد با بهترينهاي آسيا بازي کنيد. هدف ما اين است که با بهترينها روبهرو شويم و به تدريج با ديگر بزرگان ديدار کنيم. قاره آسيا اکنون صاحب سه تيم بزرگ به اسامي استراليا، ژاپن و کره است. ما بايد سخت کار کنيم تا به عنوان چهارمين قدرت مورد پذيرش واقع شويم. هدف ما به اين خاطر براي آينده اي نزديک است. براي اين منظور مي خواهيم با بهترينهاي جهان ديدار کنيم. ميزان شناخت شما از فوتبال قاره آسيا به يک سال حضور در تيم ناگويا گرامپوس ايت ژاپن و دو سال کار در امارات بيش از يک دهه قبل مربوط مي شود. اکنون به طور کلي سطح فوتبال قاره آسيا را چگونه ارزيابي مي کنيد؟ به طور کلي آثار پيشرفت زيادي در فوتبال قاره نمايان شده اما ميان کلاس و سطح بازي کشورهاي آسيايي فاصله زيادي موجود است. من گروهي از کشورها را در حال پيشرفت سريع مي بينم ولي آسيا از کمبود سازماندهي رنج مي برد. البته در سالهاي اخير تيمهاي بيشتري نسبت به قبل بخت رقابت و حضور در جام ها را يافته اند. فکر مي کنم آسيا با کمبود ستارگاني با کلاس جهاني که با ديگر رقباي بزرگ بين المللي رقابت کنند، مواجه است. در مورد عملکرد تيم ملي پرتغال در جام جهاني ۲۰۱۰ چه نظري داريد؟ از نظر من پرتغال خيلي خوب کار کرد. ما فوتبالي خوب و تاثيرگذاري را ارائه کرديم. نبايد از خاطر برد که در چه گروه سختي قرار داشتيم. گروهي که در آن سه تيم بزرگ برزيل، ساحل عاج و پرتغال حضور داشتند که براي دو سهميه صعود از گروه رقابت مي کردند اما در نهايت ما در کنار برزيل مجوز صعود دريافت کرديم. برد پرگل ما مقابل کره شمالي به نظرم هيجان انگيزترين ديدار جام بود. از بخت بد ما در دور دوم با اسپانيا فاتح جام روبه رو شديم. ديداري که خيلي ها اعتقاد داشتند بايد در نيمه نهايي يا حتي فينال رخ مي داد. به هر حال آن جدال مصافي بزرگ بود اما در نهايت اسپانيا برنده شد. آنها با شايستگي فاتح جام جهاني شدند. کريستيانو رونالدو تا چه اندازه براي تيم پرتغال مهم است؟ اگر بازيکني به سطح رونالدو يا فيگو برسد، مي تواند سرنوشت يک بازي را عوض کند. البته اين گونه بازيکنان هياهوي زيادي دارند و براي تيم ملي مهم هستند. اکنون بازيکنان معدودي در سطح جهان هستند که پس از پشت سر گذاشتن يک فصل کاملا پرفشار و سخت همچنين همراه با مصدوميتهاي فراوان مي توانند کاملا پرتوان و باثبات در يک دوره جام جهاني شرکت و در آن جام قدرت خلاقيت خود را نمايان کنند.