• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

با استخاره کردن در امر ازدواج موافقید با مخالف

kamrang

New member
آيا استخاره كردن در امر ازدواج صحيح است و جايگاه استخاره در ازدواج كجاست؟

استخاره در لغت به معناي طلب خيرنمودن از خداوند است؛ بدين معنا كه كسي كه استخاره مي كند تنها خير دنيا را در نظر نمي گيرد بلكه خير دنيا و آخرت را توائمان در نظر مي گيرد, استخاره در موردي است كه انسان دچار ترديد شده باشد. خداوند انسان را عاقل آفريد كه با كمك عقل بتواند از گمراهي و ظلمت نجات پيدا كند. عقل در تمام ابعاد زندگي چون چراغ هدايتي است كه نورافشاني كرده و جهالت را از بين مي برد.

بنابراين مي بايست در هنگام تصميم بر هر كاري ابتدا عقل خود را حاكم كرده و از آن نظر بخواهد. قبل از استخاره بايد همه مقدمات و شرائط لازم را بر هر كاري فراهم ساخت از قبيل مطالعه و فكر، مشورت با اهل فن و افراد مجرب، اگر اقدامات فكري و فيزيكي ديگري از قبيل بررسي و تحقيق لازم باشد بايد به انجام رسانيد حال اگر بعد از مشورت نيز عقل راه به جايي نبرد و هنوز زاويه هايي وجود دارد كه ناشناخته مانده است، در اين صورت براي اطمينان خاطر و نجات از سردرگمي، به شخص عالمي مراجعه كرده و از او مي خواهند كه به قرآن تفأل زند تا با راهنمايي اين كتاب آسماني، از حيرت و اضطراب بيرون آيد.
اما در مورد ازدواج كه وادي حساس و سرنوشت‏سازي است، تصميم بر اساس استخاره كار درستي نيست و راه انتخاب همان تحقيق، مشورت، فكر و توكل بر خداوند متعال مي باشد.

kianoosh usufi

New member
سلام : بااستخاره کردن در امور ازدواج مخالفم چرا که موضوع یک عمر زیستن است پس ما باید از دیگر راه ها باید جلو برویم ، اول: توکل با خداوند لایزال ،دوم: مشورت با پدر و مادر نا گفته نماند که اگر دعای پدر و مادر همرای مان باشد هیچ وقت در زنده گی شکست نمیخوریم.

kamrang

New member
سلام : بااستخاره کردن در امور ازدواج مخالفم چرا که موضوع یک عمر زیستن است پس ما باید از دیگر راه ها باید جلو برویم ، اول: توکل با خداوند لایزال ،دوم: مشورت با پدر و مادر نا گفته نماند که اگر دعای پدر و مادر همرای مان باشد هیچ وقت در زنده گی شکست نمیخوریم.
سلام برادر گلم پس عقل . منطق خودمون کجا میره ؟

Mans0ur

New member
استخاره در لغت به معناي طلب خيرنمودن از خداوند است؛ بدين معنا كه كسي كه استخاره مي كند تنها خير دنيا را در نظر نمي گيرد بلكه خير دنيا و آخرت را توائمان در نظر مي گيرد, استخاره در موردي است كه انسان دچار ترديد شده باشد. خداوند انسان را عاقل آفريد كه با كمك عقل بتواند از گمراهي و ظلمت نجات پيدا كند. عقل در تمام ابعاد زندگي چون چراغ هدايتي است كه نورافشاني كرده و جهالت را از بين مي برد.
بنابراين مي بايست در هنگام تصميم بر هر كاري ابتدا عقل خود را حاكم كرده و از آن نظر بخواهد. قبل از استخاره بايد همه مقدمات و شرائط لازم را بر هر كاري فراهم ساخت از قبيل مطالعه و فكر، مشورت با اهل فن و افراد مجرب، اگر اقدامات فكري و فيزيكي ديگري از قبيل بررسي و تحقيق لازم باشد بايد به انجام رسانيد حال اگر بعد از مشورت نيز عقل راه به جايي نبرد و هنوز زاويه هايي وجود دارد كه ناشناخته مانده است، در اين صورت براي اطمينان خاطر و نجات از سردرگمي، به شخص عالمي مراجعه كرده و از او مي خواهند كه به قرآن تفأل زند تا با راهنمايي اين كتاب آسماني، از حيرت و اضطراب بيرون آيد.
اما در مورد ازدواج كه وادي حساس و سرنوشت‏سازي است، تصميم بر اساس استخاره كار درستي نيست و راه انتخاب همان تحقيق، مشورت، فكر و توكل بر خداوند متعال مي باشد.

از اینکه باید عقل ورزی کرد و با عقلانیت پیش رفت کاملا موافقم.ولی اینکه چرا مردم استخاره میگیرن و حتی گاهی اکتفا میکنن به استخاره، اون یه مبحث اعتقادیه که باید کاملا و از همه جنبه ها باز شه و تحلیل شه.

اما وقتی خود قرآن از عقل به رسول باطنی یاد میکنه و اونو در کنار رسول ظاهری قرار میده ، این اهمیت عقل ورزی رو میرسونه. باید عقلانیت دخیل باشه تو زندگیمون. چون احساس رفیق نیمه ی راهه. تو میونه راه جا میزنه. همه ی چیزی هم که ما نیاز داریم واسه خوب بودن و داشتن آرامش و حتی دین تلاش کرد تا به ما گوشزد کنه عقلانیت در حوزه نظر و انسانیت در حوزه عمل بود و هست. اینکه عقل ورزی خیلی خیلی مهمه درش هیچ شکی نیست.

ولی خب گاهی میرسه که شما از بعدهای پنهان شخصیت یه نفر بی خبری.
گاهی میرسه که عقل شما میگه همه چی اوکی هست و هیچ مشکلی وجود نداره ولی واسه فهمیدن خیلی چیزا و پی بردن بهشون زمان خیلی زیادی لازمه. زمانی که شاید اگه بگذره خیلی دیر شده باشه.
یا حتی برعکس. گاهی علی رغم اینکه همه چی خوبه و هیچ فاکتور منفی وجود نداره ولی دل تو شک میمونه. نمیتونه آروم باشه.
اونوقت کی میتونه راهنما باشه ؟
آیا عالمی که گفتی تصمیم گیریش و راهنماییاش بر حسب گفته هایی نیست که خودت بهش میگی ؟ یعنی بر حسب شناخت تو نیست ؟

من فکر میکنم این جور موقع هاست که استخاره به آدم آرامش میده. اصلا به نظر من استخاره یه جور توکله. البته توکلی که توش فقط پیش رفتن نیست. گاهی منصرف شدن هم هست.
توکل هم یعنی اعتماد صد در صد داشتن به خد تا بی نهایت و حتی یک هزارم هم کم نشه از این صد در طول زمان. ولی خب خود همین بی نهایت هم مفهومیه غیر قابل درک.

خلاصه کنم: عقل ورزی و شناخت.

استخاره هم تو مواردی که شک غالب میشه میتونه کمکمون کنه.

kamrang

New member
از اینکه باید عقل ورزی کرد و با عقلانیت پیش رفت کاملا موافقم.ولی اینکه چرا مردم استخاره میگیرن و حتی گاهی اکتفا میکنن به استخاره، اون یه مبحث اعتقادیه که باید کاملا و از همه جنبه ها باز شه و تحلیل شه.

اما وقتی خود قرآن از عقل به رسول باطنی یاد میکنه و اونو در کنار رسول ظاهری قرار میده ، این اهمیت عقل ورزی رو میرسونه. باید عقلانیت دخیل باشه تو زندگیمون. چون احساس رفیق نیمه ی راهه. تو میونه راه جا میزنه. همه ی چیزی هم که ما نیاز داریم واسه خوب بودن و داشتن آرامش و حتی دین تلاش کرد تا به ما گوشزد کنه عقلانیت در حوزه نظر و انسانیت در حوزه عمل بود و هست. اینکه عقل ورزی خیلی خیلی مهمه درش هیچ شکی نیست.

ولی خب گاهی میرسه که شما از بعدهای پنهان شخصیت یه نفر بی خبری.
گاهی میرسه که عقل شما میگه همه چی اوکی هست و هیچ مشکلی وجود نداره ولی واسه فهمیدن خیلی چیزا و پی بردن بهشون زمان خیلی زیادی لازمه. زمانی که شاید اگه بگذره خیلی دیر شده باشه.
یا حتی برعکس. گاهی علی رغم اینکه همه چی خوبه و هیچ فاکتور منفی وجود نداره ولی دل تو شک میمونه. نمیتونه آروم باشه.
اونوقت کی میتونه راهنما باشه ؟
آیا عالمی که گفتی تصمیم گیریش و راهنماییاش بر حسب گفته هایی نیست که خودت بهش میگی ؟ یعنی بر حسب شناخت تو نیست ؟

من فکر میکنم این جور موقع هاست که استخاره به آدم آرامش میده. اصلا به نظر من استخاره یه جور توکله. البته توکلی که توش فقط پیش رفتن نیست. گاهی منصرف شدن هم هست.
توکل هم یعنی اعتماد صد در صد داشتن به خد تا بی نهایت و حتی یک هزارم هم کم نشه از این صد در طول زمان. ولی خب خود همین بی نهایت هم مفهومیه غیر قابل درک.

خلاصه کنم: عقل ورزی و شناخت.

استخاره هم تو مواردی که شک غالب میشه میتونه کمکمون کنه.
برادر گلم مثل همیشه زیبا نوشتی اما در آخر بگو در کل موافقی یا مخالف

Mans0ur

New member
برادر گلم مثل همیشه زیبا نوشتی اما در آخر بگو در کل موافقی یا مخالف

خب خواهر جان گفتم دیگه. نه موافق صد در صد نه مخالف صد در صد.

من میگم عقل ورزی باید کرد. ولی خب تو بعضی از موارد استخاره باعث قوت قلب میشه و با آرامشی که میده تصمیم گیری رو راحت تر میکنه. ولی بازم میگم. بدون عقل ورزی و بدون دخیل کردن عقل اگه بخوایم فقط با استخاره پبش بریم ، کاملا مخالفم با این قضیه. استخاره یه ابزاریه واسه کمک به عقل. یعنی بعد از تفکر و شناخت و پیش رفتن با عقل ، استخاره هم میتونه واسه تسهیل تو امر تصمیم گیری موثر باشه.

منم بااجازه بزرگترهانظرموبگم:خجالت2:به نظرمن استخاره صحیح نیست :خنده1:چون اگه خدایی نکرده مشکلی پیش بیاد مامیگیم استخاره گرفتیم پس چرا برعکس شد:تعجب2:به قول بابای عزیزم:احترام:استخاره به دل میره بچه:خنده2:

سیبری

کاربر ويژه
استخاره رو میشه برای ازدواج یا هر مساله مهم دیگه ای تو زندگی انجام داد ولی:
اول باید بدونی وقتی داری استخاره میکنی دقیقا داری چه کار میکنی یعنی میخوای تشخیص خیر رو به خدا واگذار کنی ، ولی نکته اینجاست که ممکنه معیارها و امیال وحتی عقل توی بنی بشر خیلی چیزا رو خیر بدونه که در واقع خیر نیستن والبته تو با توجه به معیارهای خودت خیر رو تفسیر میکنی که در خیلی از موارد در واقع شره و نه خیر!
به زبان دیگه بسیاری از آدمها مطلوبهای خودشون رو خیر میدونن که از دیدگاه الهی ممکنه خیلی از اونا خیرنباشن

آخرین ویرایش:

رئیس

کاربر ويژه
سلام خواهر باران:گل:
همونطوری که گفتی استخاره موقعی به کار میاد که آدم دو دل باشه،آیا زندگی که با دودلی شروع بشه بنای پایداری داره؟
پس اول از همه باید مشکل دودلی خودمون حل کنیم ، بعد از اینکه این مشکل حل کردیم و به یه تصمیم قاطع همراه با عقل و منطق رسیدیم،می بینیم که دیگه نیازی به استخاره نیست....من استخاره در امر ازداواج رد میکنم چون معتقدم آدمای ضعیف النفس میرن سراغ این کارا...

fatemeh

متخصص بخش ادبیات و دینی
موضوع جالبیه ولی عقاید در مورد روش استخاره متفاوته. به ما اینجور یاد دادن:

هر کس قصد انجام کاری مهمی نمود، مستحب است در مورد آن از خداوند متعال طلب خیر (استخاره) کند همانطور که در حدیث صحیح از جابر ابن عبدالله روایت شده است که گفت: "پیامبر صلى الله علیه و سلم استخاره در تمام کارها را مانند سوره‌ای از قرآن به ما یاد می‌داد و می‌فرمود: "هرگاه کسی از شما خواست کار مهمی را انجام دهد دو رکعت نماز غیر فرض بخواند؛ سپس بگوید : (اللهم إنی أستخیرک بعلمک و أستقدرک بقدرتک، وأسألک من فضلک العظیم. فإنک تقدر و لا أقدر، و تعلم و لا أعلم و أنت علام الغیوب، اللهم إن کنت تعلم أن هذا الأمر خیر لی فی دینی و معاشی و عاقبة أمری – أو قال فی عاجل أمری و آجله – فاقدره لی و یسره لی ثم بارک لی فیه، وإن کنت تعلم أن هذا الأمر شر لی فی دینی ومعاشی وعاقبة أمری – أو قال : فی عاجل أمری و آجله – فاصرفه عنی و اصرفنی عنه، و اقدر لی الخیر حیث کان ثم رَضِّنی به" و یسمی حاجته) (روایت بخارى 6382/183/11)

یعنى: "خداوندا! به سبب علمت از تو طلب خیر می‌کنم و به سبب قدرتت از تو طلب قدرت می‌کنم و از فضل عظیم تو می‌خواهم، چون تو توانایی و من ناتوانم، وتو می‌دانی و من نمی‌دانم، و تو بسیار دانای غیبی، خداوندا اگر می‌دانی که این کار ... برای دین، دنیا و عاقبت کارم – یا فرمود برای حال یا آینده‌ام – خیراست آنرا برای من مقدر و آسان گردان و سپس در آن برکت بیانداز، و اگر می‌دانی که این کار ... به مصلحت دین، دنیا و عاقبت کارم – یا فرمود برای حال یا آینده‌ام – نیست، آنرا از من دور کن و مرا از آن منصرف نما و خیر را هر جا که هست برایم مقدر فرما و مرا از آن خشنود نما"، سپس حاجتش را (در بین نقطه چین ذکر شده) بیان کند.

http://jtj.blogsky.com/1391/02/26/post-312/

خودم هم این شیوه رو می پسندم و تفال زدن به قرآن رو نمی پسندم. از قوم و خویشان هم اکثریت قبل از ازدواج استخاره می کنند و تا به حال نشنیدم هیچ کس از استخاره کردن پشیمان شده یاشه. در مسائل مهمی مثل ازدواج هیچ آدم عاقلی مخالف تحقیق و مشورت و دقت نیست ولی هر چقدر هم آدم تحقیق و مشورت کنه و سعی کنه بهترین تصمیم رو بگیره باز هم نمی تونه چندان از تصمیمش مطمئن باشه چون هیچ کس از آینده خبر نداره. خوبه که آدم توکل به خدا کنه و ازش کمک بخواد و خودش رو دست او بسپره.

آخرین ویرایش:

آرش-مشهد

کاربر ويژه
سلام.
به نظر من در ازدواج که یکی از حیاتی ترین تصمیم های زندگی هست اول از همه باید تحقیق کرد و همه جوانب رو در نظر گرفت اگر به نتیجه رسید که باید این ازدواج صورت بگیره دیگه به نظر من جای استخاره نیست ولی اگه تحقیقی شد ولی انسان دودل بود و به طور مشخص نتونست این کار رو تایید یا رد کنه اونجاست که استخاره میکنه و هر چی اومد عمل میکنه. به قول معروف در کار خیر جای استخاره نیست.:گل:

بالا