گلهای زیبا با آن ظاهر دلفریبشان میتوانند بسیار سمی باشند. آنقدرسمی كه حتی باعث مرگ انسان شوند.
با این گلهای خطرناك آشنا شوید و از آنها دوری كنید:
1 - گل نرگس :
این گل زیبای زرد و سفید رنگ كه رویشش نوید آمدن بهار رامیدهد، اگر به مقدار زیاد خورده شود، جزو سمیترین گیاهان جهان است.
برخی مردم پیاز گل نرگس را با پیازهای خوراكی اشتباه میگیرند. خوردن پیاز نرگس زرد سبب تهوع، دلپیچه و اسهال میشود. با دیدن این علائم حتما به پزشك مراجعه كنید.
2 - گل صد تومانی :
گل صد تومانی و بوتههای آزالیا در رده نهم سمیترین گیاهان جهان قرار دارند. این دو گیاه با گلهای به شكل زنگشان، در حیاط و باغچه بسیار زیبا به نظر میرسند اما برگهایشان و در نتیجه عسلی كه از شیره آنها تهیه میشود سمی است. خوردن هر یك از این دو سبب میشود دهانتان بسوزد و ترشح بزاق دهانتان زیاد شود وپوستتان دچار خارش شود. تهوع و اسهال هم از دیگر نشانههای مسمومیت با این گیاهانه میشه سبز است.
سردرد، ضعف عضلانی و ضعف در دید هم میتواند در شما به دنبال مسمومیت با این گیاهان پدیدار شود. ضربان قلبتان ممكن است آهسته شود و یا قلبتان با شدت بتپد و به كمابروید. قبل از اینكه این اتفاقات برای شما روی دهد بهتر است به پزشك مراجعه كنید.
3 - فیكوس :
این گیاه 800 نوع دارد و همه آنها هم صمغی شیری رنگ دارند كه سمی است. بسیاری از انواع فیكوس در داخل خانهها پرورش داده میشود و آنهایی هم كه در خارج از خانه رویانده میشوند باید محیطی گرم داشته باشند. بدترین تاثیری كه فیكوس میتواند بر بدن شما بگذارد، خارش و ورم است و تجویزمعمول دكترها هم برای آن داروهای ضد حساسیت و داروهایی برای از بین بردن ور ماست.
4 - خرزهره :
سانتیمتر به سانتیمتر این گیاه زهر است. حتی استنشاق تصادفی خرزهرهای كه سوزانده میشود هم دردسرساز است. استفاده از شاخههای آن برای كباب كردن یا خوردن آب از محلی كه در آن خرزههایی با گلهای قرمز، صورتی یا سفید رنگ روییده هم خطرناك است. تغییر در ضربان قلب ( آرام شدن یا با سرعت تپیدن) بارزترین نشانه مسمومیت با این گیاه است.
دكترها تلاش میكنند ضربان قلب را با كمك داروها كنترل كنند و احتمالا معده راهم شستوشو دهند.
5 - گل داوودی :
بین 100 تا 200 نوع گل داوودی در دنیا وجود دارد كه اغلب بوتههای كوتاه و نزدیك به زمینی دارند. باغبانها معمولا این گیاه رامیكارند تا خرگوشها را از باغشان دور كنند. گلهای سمی این گیاه كه خرگوشها را از باغها میراند، برای انسانها هم سمی است. البته نه چندان قوی. لمس آن سبب خارش و ورم پوست میشود و با پمادهای ضد حساسیت و ورم از بین میرود.