• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

بدهی مخابرات را مردم می‌دهند؟

گل همیشه بهار

متخصص بخش اینترنت

درحالی که اپراتورهای تلفن همراه در سراسر جهان همواره با ارائه برنامه‌هاي خاص به فکر کاهش هزینه‌هاي کاربران خود و ترغیب آنها به استفاده بیشتر از خدمات دیگر هستند؛ اما در ایران اپراتورها بیشتر به فکر بالابردن هزینه‌هاي کاربران خود هستند.

هم اکنون بسیاری از اپراتورها با دریافت هزینه‌اي ثابت علاوه بر ایجاد امکان مکالمات نامحدود درون شبکه‌اي و ارسال پیامک نامحدود، امکان استفاده از سرویس اینترنت پرسرعت را نیز برای کاربران خود فراهم مي‌آورند و این درحالی است که در چند روز گذشته خبرهایی پیرامون احتمال افزایش تعرفه مکالمات اولین اپراتور تلفن همراه ذهن کاربران این اپراتور را به خود مشغول کرده است.

افزایش تعرفه‌اي که گفته مي‌شود قرار است به بهانه اضافه کردن شماره‌هاي بیشتر برای واگذاری‌هاي جدید این اپراتور در سال‌جاری صورت بگیرد. این در حالی است که گویا همراه اولی‌ها هم اکنون بدهی بالایی به دولت دارند و سازمان تنظیم مقررات هم به دلیل پرداخت نشدن این بدهی قصد ارائه شماره‌هاي جدید به این اپراتور را تا پرداخت بدهی خود ندارد.

در نتیجه همراه اولی‌ها هم تصمیم به Flat کردن شبکه خود گرفته‌اند تا بتوانند با این بهانه شماره‌هاي بیشتری را در شبکه خود آزاد کنند. البته یکسان شدن یا Flat شدن شبکه همراه اول در کل کشور هزینه بالایی را در بخش تعرفه مکالمات بر دوش کاربران مي‌اندازد. افزایش نزدیک به 10 تومان در هر دقیقه مکالمه که البته فعلا در حد پیشنهاد مطرح شده است.
 

گل همیشه بهار

متخصص بخش اینترنت

شماره‌هایی که تخصیص نیافت

به گزارش خبرگزاری فارس در بهمن‌ماه سال 91، مدیر عامل همراه اول از کمبود شماره در این اپراتور و درخواست برای در اختیار گرفتن 20 میلیون شماره جدید خبر داد.

وحید صدوقی گفت: همراه اول با افزایش تعداد مشترکان با کمبود شماره مواجه شده و در سال 90 برای تامین بخشی از شماره‌های مورد نیاز خود ناگزیر به سلب امتیاز سیم‌کارت‌های بلااستفاده شده است.

وی یادآور شد: این اپراتور در فروردین‌ماه سال 91 درخواست تخصیص 20 میلیون شماره جدید (شامل دو رنج 10 میلیون شماره‌ای) را به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ارسال کرده و هنوز پاسخی دریافت نکرده است.

پس از آن پیگیری خبرگزاری فارس در خصوص علت بی‌پاسخ ماندن درخواست این اپراتور برای در اختیار گرفتن رنج‌های جدید، به آنجا رسید که لطف‌الله سبوحی معاون سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی گفت: به دلیل اینکه شرکت مخابرات ایران به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات بدهی داشت، کمیسیون تنظیم مقررات فعلا این درخواست را مورد بررسی قرار نداده است.

سبوحی گفت: تا زمانی که حقوق دولت به صورت کامل مشخص و پرداخت نشود، تقاضای جدید را اجابت نخواهیم کرد.

اکنون این سوال مطرح می‌شود که در صورت ادامه‌دار شدن این موضوع و در نتیجه عدم تخصیص شماره‌های جدید،‌ همراه اول باید با مشکل کمبود شماره چه کند؟ که لطف‌الله سبوحی در پاسخ به این سوال راهکار Flat کردن شبکه همراه اول را گوشزد کرد.

به گزارش دنیای‌اقتصاد، این درحالی است که چند روز پیش خبرگزاری فارس به نقل از رییس هیات مدیره شرکت مخابرات ایران گزارش داد که این شرکت پیشنهاد افزایش تعرفه مکالمات همراه اول را به بهانه Flat شدن این شبکه به رگولاتور ارائه داده است.

اما روز گذشته با پاسخ سبوحی درباره راهکار افزایش شماره‌هاي همراه اول این ذهنیت به وجود مي‌آید که سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به جای به کارگرفتن راهکار مناسب برای وصول طلب‌هاي دولت از مخابرات به طور ضمنی چراغ سبز سازمان خود را به دور زدن شرکت مخابرات از پرداخت طلب دولت نشان داده است.

پیش از این مدیرکل حقوقی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نیز به ایرنا گفته بود: منتظر رای محاکم قضایی در مورد بدهی همراه اول به دولت از محل درآمدهای پیامکی این اپراتور هستیم. همراه اول مکلف به پرداخت خسارت تاخیر است.

همایون علی حسینی، با اشاره به اختلاف نظر همراه اول و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی درخصوص حق‌السهم دولت از محل درآمدهای حاصل از عرضه پیامک به مشترکان، اظهار كرد: این موضوع از طریق محاکم قضایی در حال پیگیری است ولی تاکنون به نتیجه نرسیده است. وی افزود: بر اساس پروانه اپراتور تلفن همراه اول باید 28 درصد درآمدهای حاصل از عرضه خدمات پیامکی را به‌عنوان حق‌السهم دولت به خزانه واریز کند؛ ولی این اپراتور بیش از 2 سال است که سهم دولت را پرداخت نکرده و ادعا مي‌کند که سهم دولت از محل این درآمدها پنج درصد است.

وی افزود: برای بررسی موضوع حق السهم دولت از درآمدهای پیامکی همراه اول، یک هیات کارشناسی سه نفره انتخاب شده و مشغول بررسی است. علی حسینی گفت: 2 نفر از این کارشناسان نظر رگولاتوری مبنی بر سهم 28 درصدی دولت از محل درآمدهای پیامکی را تایید کرده اند و امیدواریم پنج تا شش ماه آینده نتیجه نهایی مشخص شود.
 

گل همیشه بهار

متخصص بخش اینترنت

افزایش 10 تومانی تعرفه

ريیس هیات‌مدیره شرکت مخابرات ایران گفته که پیشنهاد مخابرات برای Flat (ثابت و سراسری) شدن تعرفه مکالمات همراه اول دقیقه‌ای 5/53 تومان است و این درحالی است که هم‌اکنون به گزارش خبرگزاری فارس تعرفه یک دقیقه تماس شهری با سیم‌کارت دائمی همراه اول در ساعت پیک مصرف 44 تومان و در ساعت غیرپیک 35 تومان است. همچنین تعرفه یک دقیقه تماس بین‌شهری با سیم‌کارت دائمی همراه اول در ساعت پیک مصرف 76 تومان و در ساعت غیر پیک 53 تومان است.

مصطفی سیدهاشمی رييس هيات مدیره شرکت مخابرات ایران گفته بود: با Flat کردن شبکه، هزینه جابه‌جایی و بین‌شهری از همراه اول حذف می‌شود و همراه اول در این کار به دنبال صرفه‌ اقتصادی نیست؛ اما برای ارائه خدمات بهتر و رقابت با رقبا این کار لازم است.

افزایش تعرفه مکالمات همراه اول در حالی صورت مي‌گیرد که به گفته صدوقی مدیرعامل همراه اول، این اپراتور در 18 سال گذشته 62 میلیون سیم‌کارت فروخته و تعداد مشترکین ثبت شده آن 54 میلیون مشترک است.

همچنین مدیرعامل همراه اول دو روز پیش گفت: در آخرین روز از فروردین 92 پس از 18 سال فعالیت همراه اول، رکورد جدیدی در مکالمات شهری همراه اول ثبت شد. صدوقی افزود: در این روز 38 میلیون مشترک فعال همراه اول 1/11 میلیون ارلانگ (Erlang) ترافیک مکالمه شهری انجام دادند و به این ترتیب در روز 31 فروردین 92 مشترکان همراه اول بیش از هر روز دیگری در طول 18 سال فعالیت این اپراتور مکالمه شهری داشتند.

همراه اول در بین 983 اپراتور تلفن همراه دنیا رتبه 23 و از نظر تعداد مشترکان دائمی رتبه 17 را دارد. همچنین در سال 91 سهم پرداختی همراه اول به دولت 2 هزار و 850 میلیارد تومان خواهد بود که به گفته صدوقی این سهم البته در اردیبهشت‌ماه قطعی می‌شود.



منبع : دنیای‌اقتصاد
 
بالا