• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

برای لبخند در ۱۹ ژوییه آماده شوید!

mallarme

کاربر ويژه
* روز ۱۹ ژوییه ی ۲۰۱۳ روزیست که همه باید بکوشیم واقعا با یکدیگر همراه و هماهنگ شویم.


هدف بزرگ و شریفیست، نه؟
در این روز هر یک از ما می تواند به شیوه های گوناگون سهمی را بر عهده بگیرد.





۱۹ ژوییه چه خبر است؟

در این روز قرار است فضاپیمای کاسینی ناسا که در مداری به گرد سیاره ی کیوان (زحل) می چرخد در پروژه ای ویژه، از سیاره ی زمین عکس بگیرد. کاسینی به گونه ای ویژه در آن سمت کیوان (سمت شب) قرار خواهد داشت و میان ساعت‌های ۲۱:۲۷ تا ۲۱:۴۲ به وقت جهانی، عکسی از "ما" خواهد گرفت (۲۹ تیر، ۰۱:۲۷ تا ۰۱:۴۲ به وقت ایران).




نقطه ی آبی کمرنگ. عکسی که وویجر ۱ گرفت.

در آن شب فضاپیمای کاسینی درست در جایی خواهد بود که بتواند "ما" را ببیند ولی سیاره ی کیوان در آن هنگام جلوی خورشید را گرفته و اجازه نخواهد داد نور خیره کننده ی آن مزاحمتی برای کاسینی پدید آورد. در نتیجه احتمالا کاسینی [بدون مزاحمت نور خورشید] چشم اندازی تماشایی و زیبا از کیوان و حلقه هایش در پیش زمینه، و سیاره ی زمین در دوردست خواهید دید. [نمونه: * شگفتی های نامنتظره در سایه کیوان]

سیاره ی خانگی ما در تصویر کاسینی چیزی بیش از چند پیکسل نخواهد بود، ولی به هرحال «ما را نشان خواهد داد،... همه‌ی کسانی که دوستشان داریم، همه ی کسانی که می شناسیم، همه ی کسانی که تاکنون نامشان را شنیده ایم، همه ی انسان هایی که تاکنون پای به این دنیا نهاده اند.»، این چیزی بود که کارل ساگان درباره ی تصویر "نقطه ی آبی کمرنگ" گفت، عکسی که فضاپیمای وویجر از دوردست های سامانه ی خورشیدی گرفته بود و زمین همچون نقطه ی آبی کمرنگی در آن دیده می شد.





رهبر گروه تصویربرداری کاسینی، کارولین پورکو از بنیاد دانش فضایی و کسی که اندیشه ی این تصویر ویژه را مطرح کرد می گوید: «این روزیست که ما برای دستاوردهای خارق العاده ای که در کاوش سامانه ی خورشیدی داشته ایم شادی خواهیم کرد؛ دستاوردهایی که یک چنین عکسبرداری میان سیاره ای را امکان پذیر ساخته اند. و روزی خواهد بود برای همه ی ما تا لبخند بزنیم و زندگی بر روی این نقطه ی آبی کمرنگ را جشن بگیریم.»

این رویداد به نام "روزی که زمین لبخند زد" نامیده شده و به چند دلیل رویدادی بسیار عالی خواهد بود:

نخست، با وجود آن که پیش از این هم چند بار عکس زمین از دور گرفته شده (همان تصویر پرآوازه ی نقطه ی آبی کمرنگ، و نیز عکس هایی که خود کاسینی تاکنون از زمین گرفته)، ولی این مورد نخستین باریست که بسیاری از مردمان زمین از گرفته شدن عکس آگاهی خواهند داشت - برای همین می گوییم لبخند بزنید و دست تکان دهید.

دوم، کیوان در این شب ها در آسمان دیده می شود - پرنور و درخشان- و این به ما اجازه می دهد بتوانیم راست به آن نگاه کنیم و برایش لبخند بزنیم و دست تکان دهیم. نه، ما کاسینی را نمی توانیم ببینیم، ولی می دانیم که آنجاست!

همچنین، شانس های ویژه ی دیگری نیز وجود دارد که بتوانید خودتان هم عکس هایی را ثبت کنید: عکس از کیوان (در آسمان)، و از زمین (چشم انداز زمینی)، یا عکسی از خودتان در همان لحظه هایی که کاسینی دارد عکس زمین را می گیرد.




این تصویر چشم انداز زمین و بخشی از سطح آن را نشان می دهد که به هنگام عکس گرفتن کاسینی از زمین در ۱۹ ژوییه ی ۲۰۱۳ روشن خواهد بود (مردمان بخش تاریک زمین، کیوان را خواهند دید).



TDTES (کوتاه شده ی "روزی که زمین لبخند زد") با همکاری ستاره شناسان بدون مرز، پشتیبانی مالی پروژه ای به نام "پروژه ی موزاییک کیوان" را بر عهده گرفته و از همه ی شما عکاسان نجومی گرامی دعوت کرده تا عکسی که از کیوان گرفته اید را در این پروژه ثبت نمایید. توجه داشته باشید که تنها تا ۲۲ ژوییه ی ۲۰۱۳ برای ثبت عکس هایتان زمان دارید.

ستاره شناسان بدون مرز همچنین پشتیبانی برگزاری یک برنامه ی رصدی ویژه ی کیوان را نیز بر عهده گرفته و مردم عادی و سازمان ها را تشویق می کند تا یا برنامه های رصدی ویژه ای برای ۱۹ ژوییه سامان دهند (می توانند آن را به عنوان یک رویداد رسمی اینجا ثبت کنند) و یا در برنامه ی رصدی‌ای در نزدیکی خود شرکت کنند. برنامه های TDTES را می توانید اینجا ببینید. این می تواند یا یک برنامه ی رصدی تمام عیار باشد و یا تنها بهانه ای برای گرد آمدن دوستان و بیرون رفتن و نگاه کردن به کیوان در آسمان شب.

دو رقابت نیز برگزار خواهد شد: یکی برای عکسی که زمین را به بهترین وجه نشان دهد (عکس باید در ۱۹ ژوییه ی ۲۰۱۳ گرفته شده باشد) و دیگری هم رقابتی برای نوشتن یک ---- اصل درباره ی این رویداد. نگارش های دیجیتال از ورودی‌های برنده نیز در تاریخی دیگر به فضا گسیل خواهد شد.

برای آگاهی بیشتر به تارنمای The Day The Earth Smiled و تارنمای ستاره شناسان بدون مرز بروید.

ناسا هم جدول ها و نمودارهایی برای راهنمایی شما جهت یافتن سیاره ی کیوان در آسمان شب دارد. به گفته ی ناسا، این جدول ها با در نظر گرفتن زمان رسیدن نور از کیوان به زمین تهیه شده است.




و فراموش نکنید که لبخند بزنید و به همه ی چیزهای خوبی که در جهان است بیاندیشید.
 
بالا