• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

برترین اختراعات سال ۲۰۱۰

ahmadfononi

معاونت انجمن
تایم فهرستی از دستاوردهای علمی امسال را منتشر کرد


394a4b8211a0750c111958f8f25a2770.jpg



مجله تایم فهرستی از ۵۰ اختراع برتر سال ۲۰۱۰ میلادی را در زمینه های گوناگون منتشر کرد. این زمینه ها عبارتند از: فناوری، حمل ونقل، سلامتی پزشکی، زیست مهندسی، انرژی سبز، پوشاک، نظامی، نرم افزار ربات و متفرقه. ممکن است بسیاری از این اختراع ها اکنون رویایی به نظر بیایند، اما فراموش نکنیم که همه این محصولات اکنون ساخته شده اند و خیلی زود در اختیار ما قرار خواهند گرفت

درست همان طور که امروزه من و شما از همان اختراعات باورنکردنی چند سال پیش استفاده می کنیم، فناوری هایی مانند GPS، بلوتوث، تلویزیون سه بعدی، دستگاه بازی wii و بسیاری دیگر از نام های آشنای امروز زمانی در همین فهرست های برترین اختراعات بوده اند. در این مقاله ۷ اختراع موجود در این فهرست را مرور می کنیم.

● خودرو پرنده
شرکت آمریکایی ترافوجیا (Terrafugia) که در سال ۲۰۰۶ با هدف تولید نسل جدیدی از وسایل نقلیه هوایی تأسیس شد توانست پس از ۳ سال، نخستین نمونه اختراعش را که نوعی خودرو پرنده است با موفقیت آزمایش کند. این وسیله، که نامش را Transition گذاشته اند، می تواند با سرعت ۱۷۲ کیلومتر بر ساعت پرواز کند یا در جاده حداکثر با سرعت ۱۰۵ کیلومتر بر ساعت حرکت کند. در تابستان ۲۰۱۰ نمونه ای همگانی از آن، پس از گذراندن آزمایش های متعدد و دریافت مجوزهای لازم، وارد بازار شد و اکنون به قیمت ۱۹۴ هزار دلار به فروش می رود.
و اما اطلاعاتی درباره این خودرو پرنده: این وسیله می تواند حداکثر ۲ سرنشین (یک خلبان یا راننده و یک مسافر) داشته باشد؛ طولش ۶ متر است؛ وقتی به شکل خودرو درمی آید بال هایش تا می شوند و پهنایش به ۳/۲متر می رسد؛ وقتی در جاده است، ارتفاعش ۲ متر می شود؛ وزن بدون سرنشین آن ۴۴۰ کیلوگرم است و وزن مفیدی که می تواند حمل کند ۲۱۰ کیلوگرم است، یعنی حداکثر با ۶۵۰ کیلوگرم وزن می تواند از زمین بلند شود؛ باک آن ۷۸ لیتر گنجایش دارد و بنزین بدون سرب می سوزاند. این هم نشانی سایت رسمی آن :Terrafugia - Transition®, the Roadable Light Sport Aircraft : Home


● دوربین فیلمبرداری هوشمند
این دوربین برای کسانی که می خواهند هرچه را می بینند ثبت کنند بسیار مناسب است. لوکسی (Looxcie) نام دوربینی است که روی گوش نصب می شود (درست مانند هندزفری بی سیم گوشی های تلفن همراه) و از همه جریان هایی که در برابر آن می گذرند فیلم می گیرد. این دوربین را پدری اختراع کرده است که می خواست دقیقاً بداند پسرش در چه جور مهمانی هایی شرکت می کند و با چه کسانی رفت وآمد دارد.

لوکسی هرچه کاربر ببیند را تا مدت ۵ ساعت ضبط می کند. بخش هیجان انگیزتر آن این است که با فشار دادن یک دکمه، تکه فیلمی از ۳۰ ثانیه آخری که ضبط شده است را به مستقیما به صفحه فیس بوک کاربر یا سایت یوتیوب یا ایمیلی که از پیش تعیین شده است می فرستد. می توان گفت که این، در حال حاضر پیشرفته ترین شیوه به اشتراک گذاشتن تصویر است. بهای این دوربین حدود ۲۰۰ دلار است و اطلاعات بیشتر را می توانید در سایت رسمی آن به نشانی Looxcie Wearable Camcorder: Capture Unexpected Moments به دست بیاورید.


● ادیسون ۲
شاید آسان ترین راه برای ساختن خودرویی که کمترین مصرف سوخت را دارد این باشد که آن را تا حد ممکن سبک بسازیم. به همین علت است که سازندگان خودرو ادیسون ۲ در رعایت کردن رژیم لاغری خودرویی که ساختند سنگ تمام گذاشتند. این خودرو کم اشتها که کاملاً به شکل آیرودینامیک ساخته شده است کمتر از ۴۰۰ کیلوگرم وزن دارد و در هر ۵/۴۳ کیلومتر یک لیتر بنزین مصرف می کند. همین ویژگی باعث شد که ادیسون ۲ در بین برندگان بخش خودرو جایزه ایکس پرایز (X Prize) قرار بگیرد و ۵ میلیون دلار به برندگانش اهدا کند. این جایزه برای خودروهایی با طرح هایی پیشرو در نظر گرفته شده است که آماده تولید باشند و علاوه بر رعایت امنیت و پاکیزه نگه داشتن محیط زیست، مصرف سوخت فوق العاده اندکی داشته باشند (کمتر از یک گالن در هر ۱۰۰ مایل یا یک لیتر در هر ۵/۴۲ کیلومتر). متأسفانه اُلیور کاتنر، سرپرست گروه ساخت این خودرو، اعلام کرده است که به این زودی ها ادیسون ۲ را در نمایشگاه های خودرو محل تان نخواهید دید. این هم سایت آن: www.edison۲.com


● مربع (Square)
نقل و انتقال پول روز به روز آسان تر می شود. در واقع بهتر است بگوییم که پول کاغذی کم کم در حال خروج از چرخه دادوستد است و جای آن را پول مجازی (که با کارت های اعتباری یا از طریق اینترنت، تلفن همراه و... در دسترس است) می گیرد.
ممکن است بسیاری از این اختراع ها اکنون رویایی به نظر بیایند، اما فراموش نکنیم که همه این محصولات اکنون ساخته شده اند و خیلی زود در اختیار ما قرار خواهند گرفت
با اختراع جدیدی که نام مربع (Square) را بر آن گذاشته اند می توانید تلفن همراه تان را تبدیل به دستگاه کارت خوان کنید و عملیاتی روی کارت بانکی تان انجام بدهید. برای این کار فقط به یک تلفن همراه هوشمند (که به آن اسمارت فون می گویند) نیاز دارید. به این ترتیب می توانید از کسی پول بگیرید یا به او پول بدهید. در ضمن با یک ثبت نام کوچک، رسید هر یک از عملیات بانکی تان به طور خودکار برای شما ایمیل خواهد شد.


● ربات آموزش دهنده زبان انگلیسی
این اختراع شاید در افزایش نرخ بیکاری تأثیر بگذارد اما به هر حال در بین برترین اختراع های سال ۲۰۱۰ از آن نام برده شده است. در کشور کره جنوبی اکنون حدود ۳۰ هزار معلم خارجی به آموزش دادن زبان انگلیسی مشغول هستند. از مدتی پیش، نوع جدیدی از آموزگاران وارد کلاس های درس این کشور شده اند: ربات های آموزش دهنده زبان انگلیسی. این ربات ها کارشان را از اواخر سال ۲۰۰۹ در چند کلاس آغاز کرده بودند و دولت کره جنوبی قصد دارد تا پیش از پایان سال جاری میلادی، آنها را در ۱۸ مدرسه دیگر نیز به کار بگیرد. ظاهرا استفاده از این شیوه در علاقه مند کردن دانش آموزان نیز موفق بوده است.


● پارچه افشانه ای
فکرش را بکنید به جای این که لباس بپوشید، یک افشانه (اسپری) به بدنتان بزنید و همان تبدیل به لباس بشود. البته اخیرا چیزهای عجیب و غریب دیگری به شکل افشانه به بازار عرضه شده بود ـ از جمله موی مصنوعی یا حتی پنیر ـ اما این یکی واقعا هیجان انگیز است. یک شرکت انگلیسی به نام فابریکن توانسته است الیاف پارچه را به شکل فیبرهای مایع دربیاورد تا بتوان با پاشیدن آنها مستقیماً روی بدن یا روی مانکن های پلاستیکی، لباسی در اندازه کاملا مناسب به دست آورد. مایع حل کننده خیلی زود در مجاورت هوا تبخیر می شود و پارچه خشک شده به شکل لباسی برازنده درمی آید.
این فناوری فقط در تولید لباس کاربرد ندارد بلکه می توان از آن در لوازم خانگی، صنعتی و تجهیزات بهداشتی و درمانی استفاده کرد. در واقع اگر قدری فکرمان را به کار بیندازیم می توانیم کاربردهایی بیابیم که در صورت توسعه یافتن این فناوری، بسیار به کارمان خواهند آمد. مثلا شاید بتوان با قرار دادن نمونه ای استریل شده از این افشانه در جعبه کمک های اولیه، از آن برای پوشاندن زخم ها (به جای باندهای معمولی) استفاده کرد. یا شاید به آسانی و بسرعت بتوانید رومبلی جدیدی را جایگزین رومبلی قدیمی تان بکنید. این هم نشانی شرکت سازنده آن: Fabrican Spray-on Fabric Non-woven Coating Aerosol Technology Cotton Fibres


● بادبادک زیرآبی
بادبادک های زیرآبی شرکت سوئدی مینستو در نگاه نخست شاید ما را به یاد بادبادک بازی های دوران کودکی مان بیندازند، اما اینها به جای این که در هوا باشند درون آب شناورند. از آنجایی که آب دریا ۸۰۰ بار چگال تر از هواست، توربین هایی که به این بادبادک ها متصل اند ـ و به کف اقیانوس مهار شده اند ـ می توانند ۸۰۰ برابر وقتی که در هوا قرار می گیرند برق تولید کنند. طراحان شرکت مینستو نام این فناوری را سبز ژرف (یا سبز سیر) گذاشته اند و معتقدند که حتی در هنگام آرام بودن آب می تواند ۵۰۰ کیلووات برق تولید کند. نخستین نمونه کامل این دستگاه در اندازه واقعی اش قرار است در سال ۲۰۱۱ در سواحل ایرلند شمالی رونمایی بشود.
 
بالا