• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

برخورد دهنده بزرگ هادرونی سرعت می‌گیرد

parisa

متخصص بخش
فیزیکدانان سرن از افزایش سرعت و کارآیی برخورد دهنده بزرگ هادرونی (LHC)‌ با نصف شدن فاصله بین هر دسته از پروتون‌ها خبر داده‌اند که می‌تواند به کشف ذرات ناشناخته بیشتری منجر شود.


به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، برخورد دهنده بزرگ هادرونی (LHC)‌ با هدف مشاهده ذرات ناشناخته و فعل و انفعالات صورت گرفته در یک مسیر زیر زمینی به طول 27 کیلومتر در مرز سوئیس و فرانسه احداث شده است.

در زمان برخورد پروتون ها با یکدیگر و در یک فاصله زمانی بسیار کوتاه، امکان مشاهده ذرات ناشناخته از جمله ذره گریزان «بوزون هیگز» فراهم می شود؛ اما از مجموع شش میلیون میلیارد برخورد ایجاد شده در سه سال گذشته، تنها 400 برخورد دارای نشانه هایی از ذره شبه «هیگز» بوده است.

مرکز تحقیقات هسته ای اروپا (سرن) روز دوشنبه 17 دسامبر (27 آذر) از اتمام نخستین مرحله از فعالیت سه ساله این برخورد دهنده خبر داد.

«استیو مایرز» مدیر شتاب دهنده ها و فناوری مرکز سرن تأکید کرد: عملکرد برخورد دهنده LHC بیش از انتظارات پیش بینی شده برای این دوره سه ساله بوده است؛ بیش از شش میلیون میلیارد برخورد در طول این دوره انجام شد که دستاورد بی نظیری محسوب می شود.

به گفته «مایرز»، محققان در آخرین روزهای فعالیت برخورد دهنده موفق به افزایش بهره وری این دستگاه شده اند.

هر پرتو پروتون در LHC‌ به صدها دسته با طول چند سانتیمتر تقسیم می شوند که هر کدام حاوی صدها میلیارد پروتون است.

محققان به تازگی موفق به نصف کردن فاصله بین هر دسته از پروتون ها شده اند که به معنای افزایش میزان برخورد ذرات، فراهم شدن حجم بسیار بیشتری از داده ها و افزایش شانس مشاهده پدیده های نادر از جمله ذره «بوزون هیگز» است.

این دستاورد جدید می تواند نوید دهنده موفقیت در دور تازه فعالیت برخورد دهنده LHC باشد که از سال 2015 آغاز خواهد شد.

با آغاز سال 2013 میلادی، آزمایش های مربوط به برخورد پروتون ها با یون های سرب انجام شده و سپس توقف دو ساله به منظور بروز رسانی برخورد دهنده انجام می شود؛ فعالیت مجدد LHC با فرکانس و انرژی بیشتر از سال 2015 میلادی از سر گرفته می شود.

چهارشنبه ۲۹ آذر ۱۳۹۱
 
بالا