• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

بهترين راه غلبه بر خاطرات بد

admin

Administrator
عضو کادر مدیریت
محققان دانشگاه كاليفرنيا دريافته‌اند كه خوابيدن در زمان بروز مشكلات به دليل ارائه درمان شبانه براي خاطرات بد مي‌تواند مفيد واقع شود.

با ورود انسان به مرحله رؤيا در خواب، موسوم به حرکت سريع چشم در خواب (REM) درحالي كه مغز به مرور خاطرات احساسي اخير مي‌پردازد، سيستمهاي تنش در مغز غيرفعال مي‌شوند.

اسكنهاي مغزي نشان داده كه پس از به خواب رفتن، فعاليت مركز احساسي مغز، كمتر و مناطقي كه بر تفكرات منطقي مديريت مي‌كنند، غالب شده و به انسان در فائق آمدن بر تجربيات دردناك روز قبل كمك مي‌كند.

اين پژوهش به توضيح اين موضوع مي‌پردازد كه چرا قربانيان اختلال تنش‌زاي پس از رويداد، كه از خواب آشفته برخوردارند، با مشكلات شديدي در غلبه بر خاطرات دردناك مواجهند.

اگرچه هنوز هيچ اجماع علمي براي اين موضوع كه دقيقا چرا انسان يك سوم عمر خود را در خواب مي‌گذراند، وجود ندارد، اين پژوهش بر اهميت مرحله REM در خواب تاكيد دارد كه 20 درصد كل خواب انسان را دربر مي‌گيرد.

ماتيو واكر، محقق اصلي اين پژوهش اظهار كرد: با پردازش شدن تجربيات احساسي گذشته در طول مدت مرحله REM، روز بعد در حالي بيدار مي‌شويم كه از بار عاطفي آنها كاسته شده و سازگاري بيشتري به وجود مي‌آيد.

محققان دانشگاه كاليفرنيا در بركلي در اين پژوهش به نمايش مجموعه‌اي از 150 تصوير به 34 داوطلب براي تحريك واكنشهاي احساسي آنها پرداخته و سپس براي نظارت بر چگونگي فعاليت مغزي آنها با اسكنرهاي ام‌آرآي پرداختند.

اين آزمايش دوبار با يك فاصله 12 ساعته انجام شد، اما نيمي از شركت‌كنندگان اين تصاوير را در صبح و سپس در هنگام عصر مشاهده كردند، درحاليكه گروه ديگر يك وقف خواب شبانه در ميان اين دو نيمه داشتند. نتايج بدست آمده نشان داد افرادي كه از فرصت خواب شبانه برخوردار بودند واكنش احساسي كمتري نسبت به گروه ديگر نشان دادند.

اسكنهاي مغزي نيز نشان‌دهنده يك افت فعاليت در بخش آميگدال مغز كه به كنترل احساسات مي‌پردازد و يك افزايش در قشر جلو مغزي كه مسؤول واكنشهاي منطقي است، بودند.

به گفته محققان، اين پژوهش كه در مجله Current Biology منتشر شده مي‌تواند به توضيح چرايي تاثير بهتر داروهاي فشار خون كه علائم تنش در مغز برخي از مبتلايان به اختلال تنش‌زاي پس از رويداد را در زمان خواب سركوب مي‌كنند، پرداخته و به درمانهاي جديد براي اختلالت خواب و بيماريهاي رواني منجر شود.

منبع: ایسنا
 
بالا