• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

بي خبري15ميليون ايراني ازکليه‌هاي خود

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
در حالي که عوارض نارسايي کليه مي تواند فرد را از پا در آورد، گفته مي شود حدود 10 تا 15 ميليون نفر در کشور مبتلا به بيماري کليه هستند اما هنوز اين بيماري در وجود آنها خاموش است و از عوارض خطرناک آن اطلاعي ندارند.

به گزارش مهر، بيماري کليه از آن جهت حائز اهميت است که به دنبال خود فرد را دچار انواع بيماري هاي ديگر مي کند که از جمله مي توان به بروز بيماريهاي قلبي و عروقي در فرد مبتلا به نارسايي کليه اشاره کرد. به طوري که دکتر ايرج نجفي، عضو انجمن نفرولوژي با عنوان اين مطلب که نارسايي کليوي باعث افزايش شديد بيماريهاي قلبي و عروقي و در نتيجه مرگ و مير بيماران مي شود، مي گويد: بيماريهاي کليوي از آن جهت حائز اهميت است که بيماريهاي قلبي و عروقي را تشديد مي کند.

وي با عنوان اين مطلب که کارکرد زير 15 درصد کليه احتياج به دياليز و پيوند دارد، مي افزايد: کارکر کليه هرچقدر ضعيف تر باشد ميزان بروز بيماريهاي قلبي و عروقي بالاتر است.

نجفي در خصوص تعداد بيماران کليوي در کشور با بيان اينکه آمار دقيقي از تعداد بيماران نداريم، مي گويد: بررسيها و تحقيقات نشان مي دهد که 10 تا 15 ميليون ايراني مبتلا به بيماري کليوي خاموش باشند.

اين در حالي است که مصطفي قاسمي، رئيس انجمن خيريه حمايت از بيماران کليوي ايران از افزايش 15 تا 17 درصدي بيماران کليوي در کشور خبر داده و عنوان مي دارد که تا کنون هيچگونه کار شاخص علمي در زمينه بيماران کليوي در کشور انجام نشده است.

همچنين دکتر عباس بصيري، رئيس مرکز تحقيقات کليه و مجاري ادراري دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي از سنگ کليه به عنوان شايعترين عارضه اورولوژي در ايران و جهان نام مي برد و مي گويد: در کشور ما اين آمار 37 درصد است.

نارسايي کليوي در صورتي که به موقع تشخيص داده نشده و درمان نشود، تبديل به بيماري سختي خواهد شد که به ناچار فرد را مجبور مي کند دياليز شود. اما دياليز هم هميشه جواب نمي دهد و به ناچار مي بايست به فکر پيوند کليه باشد تا بتواند به حيات خود ادامه دهد.

آمارها نشان مي دهد در 6 ماهه نخست امسال نيز حدود 800 نفر از بيماران دياليزي کشور تحت عمل جراحي پيوند کليه قرار گرفته‌اند که بر اساس پيش ‌بيني هاي صورت گرفته انتظار مي‌رود اين آمار در پايان سال به بيش از 2100 نفر برسد.

دکتر محمد عقيقي، رئيس اداره پيوند و بيماريهاي خاص وزارت بهداشت با عنوان اين مطلب که بيماري نارسايي کليوي بي‌سر و صدا پيشرفت مي‌کند، مي گويد: بيماري نارسايي کليوي معمولا بي‌سر و صدا پيشرفت مي‌کند و افراد مبتلا به ديابت، پرفشاري خون و بيماريهاي عروقي در معرض خطر بيماري کليوي هستند.

به گفته وي، بعضي از عادتهاي نادرست زندگي مانند استعمال دخانيات، مصرف غذاهاي آماده، مصرف زياد نمک و چاقي مي‌تواند اين بيماري را تشديد کند.

عقيقي مي افزايد: بستگان نزديک افراد مبتلا به بيماريهاي ارثي کليه و يا کودکاني که دچار عفونتهاي ادراري مکرر مي‌شوند، به طور مرتب مورد ارزيابي قرار گيرند زيرا پيشگيري و شناسايي بيماري کليوي و مداخلات درماني، در بعضي از موارد، بهبودي کامل را به دنبال دارد و از دياليز و پيوند کليه در آينده جلوگيري مي‌شود.

از حدود 5 سال پيش انجمن جهاني بيماريهاي کليه روز دهم مارس هر سال را به عنوان روز جهاني کليه برگزيده تا در اين روز اطلاع رساني کافي درباره بيماريهاي کليوي به مردم صورت گيرد. بر همين اساس هر سال يکي از موضوعات مربوط به بيماريهاي داخلي کليه به عنوان شعار سال انتخاب مي‌شود که شعار امسال "با حفاظت از کليه ها، قلب خود را نجات دهيد" اعلام شده است.

بر اساس تحقيقات جهاني، بيماري مزمن کليه و بيماريهاي غيرمزمن ديگر، زندگي بسياري از مردم دنيا را با خطر جدي مواجه کرده است و شناسايي زودهنگام و پيشگيري، نخستين گام حياتي براي رسيدن به دو هدف اصلي در اين زمينه است که يکي از آنها افزايش آگاهي عموم مردم درباره بيماريهاي مزمن کليه و ديگري افزايش توجه مقامات ارشد دنيا و کشورها به خطرات و عوارض جدي اين بيماري است.
 
بالا