آموزش سبز کردن سبزه عید
- برای سبز کردن سبزه، گندم ،جو ،ماش و عدس هر کدام را که خواستیم خیس کرده یکی دوشب . چند بار آبش را عوض می کنیم تا ترش نشود بعد از اینکه کمی جوانه بسیار کوچک در آورد داخل دستمال نخی مرطوب نگهداری می کنیم تا جوانه در آمده و نوک آن کمی سبز شود .مرتب دستمال را بااسپری نم دار می کنیم .بعد کف ظرف مورد نظر را ماسه تمیز و شسته ریخته و جوانه ها را به ظرف منتقل می کنیم روزی ۱-۲ بار روی سبزه اسپری میزنیم مواظب باشید که آنقدر اب ندهید که اگر ظرف رو کج نگه داریم اب کنار ظرف جمع شود.
۲- روش دیگر اینکه داخل جوراب زنانه نازک رنگ روشن تخم چمن ریخته روی آن خاک اره می ریزیم وبقیه جوراب را گره میزنیم از اطراف جوراب قسمت پرشده تکه کوچکی جدا کرده با نخ دور ان را می بندیم این برای گوش است برای چشم ودهن از دکمه استفاده می کنیم یا از سیم برق پوشش دار با رنگهای متفاوت باسیم می توانیم برایش عینک بسازیم . حالا ظرف بزرگی را پر اب کرده جوراب را داخل ان قرار میدهیم تا خاک اره خوب خیس بخوردبعد از ۱-۲ ساعت در بشقاب یا کاسه گذاشته طوری که قسمت گره دار داخل بشقاب باشد. داخل بشقاب باید همیشه اب داشته باشد . روی سر جوراب را مرتب اسپری می کنیم تا خشک نشود
۳- برای سبزه که روی کوزه کاشته می شود روی کوزه پارچه نخی می کشیم کوزه بدون لعاب باشد (سفالی) داخل کوزه راپر اب می کنیم و شاهی یا خاکشیر را که یک ۱شب خیس کرده ایم روی پارچه یا جوراب میکشیم اضا فه جوراب را داخل کوزه قرار می دهیم ومرتب رو ان را اسپری می کنیم تا سبز شوند
۴- میوه کاج را داخل اب انداخته تا پولک های ان از هم باز شود بعد بین پولک ها گندم جوانه زده می گذاریم سبز شود (منظورم از پولک یا همانها که مثل گلبرگ می ماند)
روش خوشه گندم که ساقه بلند دارد را خیس کرده داخل کوزه یا ظرف گودی قرار می دهیم تا سبز شود این مدل مثل یک دسته گل می شود.
۵- روش دیگر اینه که بعد از اینکه گنم یا جو یا… جوانه زد داخل یک سبد دستمال نخی خیس گذاشته وجوانه ها را روی دستمال می ریزیم وروی جوانه ها راهم دستمال مرطوب می گذاریم تا ۲-۳ روز وقتی کمی بزرگتر شد دستمال رویی را بر می داریم ودر افتاب بیرون یا پشت پنجره می گذاریم ومرتب اسپری می کنیم وگاهی سبزه را می چرخانیم تا افتاب به قسمتهای دیگر سبزه برسد تا سبزه به اندازه رشد کند (از ارزن و تخمه افتابگردان ریز هم برای سبزه میتوانیم استفاده کنیم ) من پارسال با تخم افتابگردان درست کردم وبا همین روش
یادم رفت بگم به جای کوزه روی سر عروسک هم می شود درست کرد.
پی نوشت : گندم ۱۰ روز قبل از عید ومقدار گندم ۱لیوان بزرگ
سبزه ماش وعدس ۱۵ روز قبل از عید و۱ لیوان ماش یا عدس لازم است
سبزه شاهی یا خاکشیر ۵ روز قبل از عید ومقدار ۱ استکان
اما در مورد تخم آفتابگردان مقدار تخمه نصف لیوان کافی است و فکر کنم ۵-۷ روز بود چون سریع رشد می کند
روش تهیه : ابتدا اسفنج را به شكل كُره درآورید. در صورتی كه اسفنج قالبی شما برای اندازه كره مورد نظرتان كوچك تر است، می توانید با چسباندن تكههای دیگری از اسفنج، مكعب را بزرگ تر كنید و سپس ببُرید. توجه داشته باشید كه برای متصل كردن اسفنجها، چسب حرارتی را فقط در مركز اتصال آنها بریزید.
پس از آن كه اسفنج كروی آماده شد، چوب را به درون آن فرو ببرید. با جوراب زنانه نازك تمام سطح كروی اسفنج را بپوشانید و آن را با سوزن ته گرد یا چسب حرارتی به اسفنج بچسبانید. چند ساعتی كره را درون آب قرار دهید تا كاملاً مرطوب شود. اکنون تخم شاهیها را كه قبلاً در آب خیس كردهاید و حالت ژله ای و چسبنده به خود گرفته است به سطح جوراب بچسبانید.
تنه درختچه را درون گلدان قرار دهید و گلدان را با مخلوط گچ و آب غلیظ پر كنید. مراقب باشید كه چوب به صورت محكم و مستقیم درون گلدان قرار گیرد. هر روز با آبفشان به درختچه آب بپاشید تا دانه ها جوانه بزنند. پس از آن نیز هر روز به سبزه آب بپاشید تا سبز و تازه بماند.
روش تهیه : تخم شاهیها را خیس كنید و بگذارید یك شب تا صبح بماند تا حالت ژله ای و چسبنده پیدا كند. روی بدن عروسك از زیر گردن تا مچ دست ها و نیز روی پاها را جوراب بكشید. سپس تخم شاهیها را با دست به آرامی روی جوراب بمالید. این كار را به دقت و به گونهای انجام دهید كه جوراب اصلاً معلوم نباشد. هر روز با آبفشان به آن آب بپاشید تا همواره مرطوب بماند. - میتوانید با تور سیمی دامنی برای عروسك درست كنید، روی آن جوراب بكشید و سپس تخم شاهی بمالید
[h=2]حتی از پوست تخممرغ هم میتوان برای سبز کردن گندم استفاده کرد. از این روش آسان، ارزان و سریع به عنوان تجربهای جالب برای زیبایی منزل استفاده کنید.در ابتدای كار باید 10 روز قبل از زمان مورد نظر، شروع به سبز کردن گندمها کنید.
[h=4]وسایل مورد نیاز:پوسته تخممرغ که با دقت از وسط نصف شده باشد، گندم دانه، خاک گلدان، سنجاق یا سوزن، توری، کاغذ یا سنگ کوچک، یا چمن پلاستیکی خزه اسپانیایی، گلدان، کاسه کوچک یا جاتخممرغی، قاشق، اسپری آب
- جا تخممرغیها را روی یک سطح صاف بگذارید. با یک سوزن و به آرامی ته تخممرغ را سوراخ و با چند بار زدن سوزن، آن را بازتر کنید
- به آرامی ناصافیهای لبه تخممرغ را با دست بکنید تا صاف شده و شکل دلخواهتان ایجاد شود. طبق سلیقه شما لبهها میتواند صاف یا کنگرهدار باشد، اما اگر از چند عدد تخممرغ استفاده میکنید، اندازه و شکل لبهها بهتر است كه مانند هم باشد. - یک صفحه کوچک پلاستیکی مشبک یا یک عدد سنگ ریز یا یک تکه روزنامه را روی سوراخ قرار دهید تا مانع خروج خاک شود
با یک قاشق، مقدار کمی خاک گلدان را داخل پوست تخممرغها بریزید. در صورتی که مقدار خاک زیاد باشد، با رشد سبزه به بیرون میریزد. با انگشت یا یک قاشق، روی خاک را صاف کنید.
- با استفاده از اسپری، خاک را مرطوب سپس دانههای گندم را روی خاک پخش نمایید. از کافی بودن دانهها اطمینان پیدا کنید تا سبزههایی پرپشت داشته باشید.
- یک لایه خاک روی دانهها بریزید تا آنها را کاملاً بپوشاند. خاک را با اسپری مرطوب کنید. بعد از دو روز، دانهها جوانه زده و بعد از سه یا چهار روز سبز میشوند.
- بهتر است از جا تخممرغی پلاستیکی استفاده کنید. اما در صورتی که نوع مقوایی را انتخاب کردهاید لازم است هر روز تخممرغها را از جای خود یک بار بلند کرده و سر جای خود بگذارید چون ریشهها رشد کرده و به مقوا میچسبند. در صورت چسبیدن تخممرغها به مقوا، چارهای جز آهسته کندن آن نیست.
- در نهایت تخممرغها را داخل جاتخممرغی چینی یا کاسههای کوچک دارای خزه قرار دهید.
با توجه به نزدیك شدن تعطیلات نوروز و تهیه سبزه سفره هفت سین، كاشت دو سبزه نوروزی را در این مطلب به شما آموزش میدهیم.
سبزه نوروزی به صورت نیم کره
مواد اولیه مورد نیاز: یک سبد به اندازه نیم کره دلخواه، پنبه، تنظیف، بذر شاهی
طریقه آماده سازی:
بذر را با مقداری آب خیس میکنیم و میگذاریم تا لعابدار شود. مقداری پنبه را روی سبد قرار میدهیم تا حالت نیمكره داشته باشد، اما اگر بالای سبد کاملاً نیمکره باشد، احتیاجی به این کار نیست.
دور کار را کاملاً با پنبه میپوشانیم. سبد و پنبهها را در زیر آب گرفته و با دست، پنبهها را فشار میدهیم و شکل كامل نیمکره را ایجاد میكنیم. سپس روی کار را تنظیف میکشیم.
با دست مقداری بذر بر میداریم و روی کار میکشیم. سپس دست را خیس میکنیم و کاملاً روی بذر میکشیم، به این ترتیب، بذرها روی هم میلغزند و در جای خالی قرار میگیرند. باید فقط یک ردیف بذر روی کار باشد، در غیر این صورت، بعد از رشد، سبزه شکل خوبی ندارد. یک نایلون بزرگ را از چند جا سوراخ میکنیم و روی سبد میکشیم و روزی چند بار با اسپری به آن آب میرسانیم تا جوانه بزند و ریشه ایجاد شود. در آن زمان نایلون را برمیداریم و روزی یک بار به سبزه آب میدهیم و آب اضافه زیر آن را هم خالی میکنیم.
سبزه نوروزی به شکل درخت سرو
مواد اولیه مورد نیاز: اسفنج، تنظیف، پنبه، بذر شاهی
طریقه آماده سازی:
بذر شاهی را با مقداری آب خیس میکنیم تا لعاب بیندازد. اسفنج را با کمک چاقو برش میزنیم، با وجود اینكه به راحتی بریده میشود، ولی خردههای اسفنج هم به اطراف پخش میشود. بنابراین باید كمی شیر آب را باز کنید و اسفنج را زیر آب بگیرید و در همان حالت، برشهای لازم و مورد نظرتان را بزنید، با کمک برش زدن، اسفنج را شبیه به عدد هشت یا شبیه به درخت سرو در میآوریم. سپس یک تکه از خود اسفنج را بر میداریم و روی شکل درست شده میکشیم تا صورت سنباده عمل كند، به وسیله این كار میتوانیم تمام ناصافیها را بگیریم.
روی اسفنج را یک لایه پنبه میکشیم و روی آن را با تنظیف میپوشانیم و کاملاً خیس میکنیم. با دست، مقداری بذر شاهی را که لعاب انداخته بر میداریم و روی کار میکشیم. مجدداً دست را خیس كرده و بر روی بذرها میكشیم تا در جاهایی هم که بذر نیست، پر شود. باز هم باید دقت داشته باشیم که باید فقط یک لایه بذر بر روی کار باشد و نه بیشتر.
کار را در زیر یک نایلون بزرگ میگذاریم به طوری که به بذرها نچسبد و همچنین، دو حفره در نایلون ایجاد میکنیم. روزی چند بار با کمک اسپری به سبزه آب میدهیم که بذرها خشک نشده و شروع به جوانه زدن و ریشه دادن کنند، ولی وقتی كه کمی سبز شد، یك بار در روز آب نیاز دارد. درون ظرف مورد نظر را هم مقداری سنگریزه ریخته و سبزه شبیه به درخت سرو را بر روی آن قرار میدهیم. اگر بخواهیم درخت بزرگتری هم داشته باشیم، چند اسفنج را به هم میچسبانیم تا یک مستطیل بزرگ داشته باشیم، سپس مثل مراحل گفته شده، کار را انجام میدهیم.