• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

تبادل نظر | از دید شما ما می توانیم عناوین 4K را بر روی کنسول ها تجربه کنیم؟

Mahdi Askari

مدير فنی
51517-4k3.jpg

4K Gaming واژه ای نوپا در صنعت گیم است . تاکنون تعداد عناوین کمی توانسته اند این تجربه را به گیمر ها منتقل کنند . این تجربه تاکنون تنها برای تعداد کمی از گیمرها که دارای PC های قدرتمند و نمایشگرهای 4K هستند ، امکان پذیر بوده است . قائدتا حداقل یک نسل زمان میبرد تا 4K Gaming به یک استاندارد در صنعت تبدیل شود .
بتازگی یکی از کاربران NeoGAF با کنار هم قراردادن چند نقل قول این فرضیه را مطرح کرده است که احتمال دارد ما عناوین 4K را در کنسول های نسل هشتم مشاهده کنیم ؟
شاید برخی از گیمرها دارای نمایشگرهای 4K با سایز بالا باشند و قائدتا آنها تمایل دارند صنعت گیم هر چه سریعتر به سمت این عناوین حرکت کند . اما آیا کنسول های نسل هشتم توان پردازش چنین چیزی را دارند ؟ ما در حال حاضر تنها پشتیبانی از تصاویر و ویدئو های 4K بر روی کنسول ها را مشاهده کرده بودیم اما در مورد گیم شرایط چطور است ؟
در این زمینه قائدتا کنسول ها توان پردازش عناوین سنگین AAA را با رزولوشن 4K ندارند . برخی عناوین سنگین نظیر The Witcher 3 نیز ممکن است حتی با رزولوشن 1080P نیز اجرا نشوند اما دارندگان کنسول ها می توانند امیدوار به تجربه عناوین سبک تر و به طور کلی عناوین مستقل و آرکید با رزولوشن 4K باشند . در ابتدا شما را به خواندن نقل قولی از تحلیل گرافیکی Digital Foundry بر نسخه PS4 عنوان Trine 2 دعوت می کنیم :
" بازی Trine 2 به صورت واقعی با رزولوشن 1080P و 60 فریم بر ثانیه روی PS4 اجرا می شود اما این تنها آغاز داستان است ! استودیو Frozenbyte به طرز قابل توجهی بر روی PS4 خوب کار کرده است و نرخ فریم و وضوح تصویر بسیار خوبی را به ارمغان آورده است به طوری که در کنار پشتیبانی از stereoscopic 3D در برخی مناطق اجرای داخلی بازی به 120 فریم هم می رسد . این بدین معنی است که Trine 2 می تواند از نظر بازده و قدرت پردازش با رزولوشن 4K و 30 فریم بر ثانیه روی PS4 اجرا شود ! "

1280px-Digital_cinema_formats.svg.png

بر طبق این نقد از مرجع معتبر Eurogamer میتوان دریافت که PS4 توان پردازش بازیهای دیجیتالی ، مستقل و سبک را با رزولوشن 4K دارد . این مسئله قائدتا کمی زمان خواهد برد اما میتوان انتظار داشت که تا دو سال آینده شاهد چنین عناوینی باشیم . آقای مارک سرنی معمار PS4 در این مورد چه می گوید ؟
" در حال حاضر تمرکز ما بر روی پشتیبانی 4K در پخش فیلم و تصاویر و پشتیبانی Full HD 1080P در اجرای بازی است . خود من به شخصه بسیار به 4K gaming علاقه مند هستم اما در این سال ما تمرکزی بر تحقق این موضوع نداریم"
اما شرایط کنسول Xbox One در این زمینه چیست ؟ ما نقدی شبیه به نقد Trine 2 را در دست نداریم اما اگر به یاد دشته باشید پیش از عرضه رسمی کنسول از Larry Hyrb چنین نقل قولی منتشر شد :
" بله ! من در این مورد هیجان زده هستم ! من مطمئن هستم که مخاطبان می دانند که 4K یک چیز بزرگ و جدید است . Xbox One نیز یک وسیله سرگرمی است که برای آینده ساخته شده است . ما در کنسول کابل 4K را در اختیار شما می گذاریم که رزوولوشن 4K را پشتیبانی کند . ما به دنبال آوردن قابلیت های 4K برای مصرف کنندگان هستیم اما نباید فراموش کرد که تصیم نهایی به توسعه دهندگان بر می گردد "
در این مورد نباید فراموش کرد که کنسول Xbox One در اجرای عناوین نسبتا سبکی نظیر killer instinct با رزولوشن 1080P با مشکل رو به رو بوده است و در این شرایط آیا توان پردازش عناوین مستقل و سبک را با رزولوشن 4K دارد ؟
در مورد بحث 4K Gaming بر روی کنسول ها قائدتا نباید به هیچ عنوان انتظار عرضه عناوین AAA را در این رزولوشن داشت . ما حتی گاها مشاهده کرده ایم که کنسول ها عناوینی نظیر Watch Dogs را با رزولوشن 1080P اجرا نکردند اما بر طبق تحلیل Eurogamer احتمال دارد ما شاهد اجرای بازیهای سبک و به طور دقیق تر بازیهای مستقل و آرکید با رزولوشن 4K بر روی کنسول ها باشیم .
در بحثی که پیرامون این موضوع در NeoGAF شکل گرفت برخی از کاربران تصاویری از سنگین بودن پردازش بازیهای 4K بر روی PC را به اشتراک گذاشته اند . به طور مثال این تصویر میزان فریم بازی Sleeping Dogs بر روی سخت افزارهای مختلف را نمایش می دهد :

56152.png

و یا عملکرد عناوینی نظیر Hitman و Dirt با GTX Titan 6GB !

pic_disp.jpg

همانطور که می مشاهده می کنید عنوانی نظیر Sleeping Dogs حتی بر روی GPU هایی قوی تری از GPU کنسول PS4 نیز به زحمت فریم بالاتر از 30 را می دهد . این موضوع نشان می دهد ما نباید امیدی مبنی بر اجرای عناوین AAA بزرگ را با رزولوشن 4K بر روی کنسول داشته باشیم .
در پایان از دید شما آیا احتمال دارد ما عناوین سبک تر را با رزولوشن 4K بر روی کنسول ها ببینیم ؟ و سوال آخر هم اینکه از دید شما با توجه به اینکه هنوز اکثریت گیمرهای جهان سخت افزاری قوی برای پشتیبانی از عناوین 4K و نمایشگری 4K را در اختیار ندارند 4K Gaming چه زمانی به یک استاندارد در صنعت گیم تبدیل می شود ؟

بالا