تجهیزات علمی عجیب و باور نکردنی
دانش، شگفتیآفرین است؛ و به لطف اینترنت و عصر فناوری، ما میتوانیم شاهد این شگفتیها باشیم. دانش نوین، به کمک دستگاههای پیشرفته، به سوی آینده پیش میرود. دستگاههایی که با دیدن آنها، این سؤال را از خود میپرسیم که آیا اینها واقعی هستند؟ با دیدن این تصاویر شاید گمان کنید با یک طرح انیمیشنی و ۳ بعدی مواجهید. اما همه اینها، تصاویری واقعی از دستگاههای واقعی هستند. تجهیزاتی که مطالعه درباره کارکرد و وظیفه آنها هم مشکل است.
تصویری از لوله (Tube) یک تکثیرکننده نور در آشکارساز نوترینو. این تکثیرکننده در مجتمع رآکتور خلیج دایا در چین قرار گرفته است. این مجتمع یک آزمایشگاه چندملیتی فیزیک ذرات است که روی نوترینوها مطالعه میکند.
سوپرکامیوکانده، یک رصدخانه نوترینو و آشکارساز اشعههای چرنکوف که توسط کشورهای ژاپن، ایالات متحده، کره جنوبی، چین، لهستان و اسپانیا راهاندازی شده است. این آشکارساز در عمق ۹۱۰ متری از زمین و در زیر معدن کامیوکا در ژاپن قرار دارد.
تصویری از اطلس (ATLAS) یکی از آشکارسازهای ساخته شده در برخورددهنده بزرگ هاردونی در سرنسوئیس. اطلس مخفف عبارت A Toroidal LHC Apparatus است.
سیملوله فشرده میونی (Muon)، یکی از دو آزمایشگاه مطالعاتی فیزیک ذرات در برخورددهنده بزرگ هاردونی.
تصویری از نمای داخلی و خارجی رصدخانه نوترینو سادبری (Sudbury) که بیش از ۱۶۰۰ متر زیرزمین و در شهر سادبری اونتاریو در کانادا قرار گرفته است.