ahmadfononi
معاونت انجمن
موارد لازم:
دستور پخت
دستور پخت
- موسیر رو بشورین و اون رو 1 شب خیس کنید. البته من موسیر رو 2-3 ساعت بعد از اینکه خیس کردم میذارم توی یخچال تا آبش بو نگیره.
سبزی معطرتون رو پاک کنین و بعد از اینکه خیس و آبکشی کردین بذارین تا خوب آبش گرفته بشه.البته من مرزه تازه نداشتم از مرزه خشک استفاده کردم.
گل کلم، هویج، خیار و سیب زمینی ترشی و کرفس رو خوب تمیز کنین و بشورین، پوست هویج رو بگیرین، پوست سیر رو هم بگیرین و اون رو هم بشورین.
گل کلم، خیار، هویج، ساقه های کرفس، سیب زمینی ترشی، سیر و موسیر رو به اندازه ای که دوست دارین ریز خرد کنین.سبزی معطر و برگهای جوان و تازه کرفس رو بریزین توی غذاساز تا خوب خرد بشن. فلفل سبز رو هم بهش اضافه کنین تا یکدست ریز بشه.
حالا در ظرفی 3 قاشق روغن رو با 4-5 قاشق رب تفت بدین و بعد بقیه رب رو اضافه کنین تا رب به خاطر کمبود روغن نسوزه، بعد از اینکه رب شما تفت خورد گوجه ها رو خرد کنین و به رب اضافه کنین و حرارت رو کم کنین تا گوجه هاتون به خوبی بپزن. کمی نمک بزنین تا گوجه هاتون خوب آب بندازه و آبش کشیده بشه تا ترشی شما کپک نزنه.
سبزی رو با مواد ترشی اتون مخلوط کنین البته یادتون باشه مقدار سبزی اتون خیلی زیاد نیست ولی همون مقدار هم برای خوش عطر و طعم کردن ترشی شما کافیه.وقتی گوجه ها خوب پخت فلفل قرمز رو هم اضافه کنین و کمی سرکه روی گوجه ها بریزین و با گوشتکوب برقی حسابی گوجه رو پوره کنین.حالا مقدار سرکه ای که به نظرتون متناسب به ظرف و مقدار موادتون هست رو روی پوره گوجه بریزین، نمک اضافه کنین و بذارین 5 دقیقه بجوشه و بعد کنار بذارین تا کمی خنک بشه. من خودم 3 تا سرکه سفید کوچک استفاده کردم.حالا موادتون رو توی شیشه بریزن. وقتی نصف شیشه پر شد از مخلوط تخم گشنیز و سیاه دانه به اندازه 1 قاشق غذاخوری روی مواد ترشی بریزین و روش رو بازم از مخلوط گل کلم و کرفس و ..... بریزین تا شیشه پر بشه و دوباره 1 قاشق غذاخوری از تخم گشنیز و سیاه دانه روی اون بریزین.
با این مواد شما دوتا شیشه ترشی خواهید داشت.بعد از اینکه همه موادتون رو توی شیشه ریختین از مخلوط سرکه و پوره گوجه فرنگی که کمی داغ هستش روی موادتون بریزین تا شیشه هاتون پر بشه. بعد در شیشه هاتون رو ببندین و بذارین خنک بشه. بعد اون رو در جای خنک نگه دارین و تقریبا" بعد از یک هفته نوش جان کنین . دستور از ندا کاوه عکس از فرزانه lucky
- خوشمزگی ترشی بندری به تند بوده اونه. نمک رو بنا به ذائقه اتون بزنین و دقت داشته باشین مخلوط سرکه و پوره گوجه فرنگی شما باید کمی شورتر باشه تا بعد از اینکه نمک به خورد موادتون رفت ترشی تون بی مزه نباشه.