مواد لازم :
گل كلم يك كيلو
كلم برگ 250 گرم
هويچ 300 گرم
فلفل دلمه اي 3 عدد متوسط
فلفل سبز و قرمز قلمي 100 گرم
سير 200 گرم
نمك 45 قاشق غذا خوري
گوجه فرنگي 10 كيلو گرم
طرز تهيه :
مواد را بشوئيد و بگذاريد كاملا خشك شوند . ( دقت كنيد كه مواد كاملا خشك شوند )
بعد ريز و يكدست خرد كنيد ( به اندازه خرد كردن مواد براي سالاد شيرازي ) و روي يك سفره تميز كاملا با هم مخلوط كنيد .
پوست گوجه فرنگي ها را خيلي نازك بگيريد و گوجه ها را چند بار كاملا ميكس كنيد طوري كه تخم گوجه ها كاملا له شود .
گوجه ها را بدون آب و نمك بجوشانيد تا غليظ شوند و بگذاريد تا سرد شود . دقت كنيد ميزان غلظت آب گوجه با طعم ترشي رابطه مستقيم دارد . اما هرچه غليظ تر باشد احتمال كپك زدن ترشي هم زياد تر مي شود !
مواد مخلوط شده ترشي سالاد مشهدي
مواد را در ظرف مورد نظر بريزيد ، بهتر است سر ظرف كمي تنگ تر از حد معمول باشد. و لابه لاي مواد نمك بپاشيد . بعد آب گوجه فرنگي را داخل ظرف بريزيد و باز روي ظرف را كمي نمك بريزيد تا ترشي كپك نزند و روي نمك را نصف استكان سركه سفيد بريزيد و درب ظرف را محكم ببنيد .
بنا به سليقه برخي افراد روي ظرف را با سبزي جات معطر پر مي كنند و بعضي هم كرفس را به ساير مواد اضافه مي كنند .
نكته :
بهتر است از ابتدا اين ترشي در يخچال ، يا جاي خيلي خنك و كاملا دور از هرگونه تابش نور خورشيد نگهداري شود .
براي راحت گرفتن پوست گوجه فرنگي ها يك ظرف آب جوش آماده كنيد . ته گوجه فرنگي را با يك چاقو تيز يك ضربدر كوچك بزنيد ( فقط در حدي كه پوست آن خراشيده شود ) و گوجه ها را داخل آب جوش بيندازيد و به مدت 12 دقيقه درب ظرف را بگذاريد و بعد گوجه ها را از آب جوش خارج كنيد و به راحتي پوست آنها را بگيريد .
خوب است بدانيد استفاده از نمك بيشتر به ترد بودن و كپك نزدن ترشي كمك مي كند ولي براي بيماران داراي فشار خون ، قند و بيماران قلبي توصيه نمي شود !
طبق رواياتي اين چاشني به شهر مشهد نسبت داده ميشود . البته در شهر مشهد اين ترشي را به نام " شور " ميشناسند و تا حدي اندازه مواد داخل اين چاشني بزرگتر است از آنچه در عكس ديده ميشود . ولي ظاهرا روش تهيه به همين صورت است .
يك نوع ديگر از اين ترشي به نام " ترشي آب " در شهر تبريز تهيه ميشود كه تقريبا به همين صورت است با كمي تفاوت در مواد و روش تهيه .
گل كلم يك كيلو
كلم برگ 250 گرم
هويچ 300 گرم
فلفل دلمه اي 3 عدد متوسط
فلفل سبز و قرمز قلمي 100 گرم
سير 200 گرم
نمك 45 قاشق غذا خوري
گوجه فرنگي 10 كيلو گرم
طرز تهيه :
مواد را بشوئيد و بگذاريد كاملا خشك شوند . ( دقت كنيد كه مواد كاملا خشك شوند )
بعد ريز و يكدست خرد كنيد ( به اندازه خرد كردن مواد براي سالاد شيرازي ) و روي يك سفره تميز كاملا با هم مخلوط كنيد .
پوست گوجه فرنگي ها را خيلي نازك بگيريد و گوجه ها را چند بار كاملا ميكس كنيد طوري كه تخم گوجه ها كاملا له شود .
گوجه ها را بدون آب و نمك بجوشانيد تا غليظ شوند و بگذاريد تا سرد شود . دقت كنيد ميزان غلظت آب گوجه با طعم ترشي رابطه مستقيم دارد . اما هرچه غليظ تر باشد احتمال كپك زدن ترشي هم زياد تر مي شود !
مواد مخلوط شده ترشي سالاد مشهدي
مواد را در ظرف مورد نظر بريزيد ، بهتر است سر ظرف كمي تنگ تر از حد معمول باشد. و لابه لاي مواد نمك بپاشيد . بعد آب گوجه فرنگي را داخل ظرف بريزيد و باز روي ظرف را كمي نمك بريزيد تا ترشي كپك نزند و روي نمك را نصف استكان سركه سفيد بريزيد و درب ظرف را محكم ببنيد .
بنا به سليقه برخي افراد روي ظرف را با سبزي جات معطر پر مي كنند و بعضي هم كرفس را به ساير مواد اضافه مي كنند .
نكته :
بهتر است از ابتدا اين ترشي در يخچال ، يا جاي خيلي خنك و كاملا دور از هرگونه تابش نور خورشيد نگهداري شود .
براي راحت گرفتن پوست گوجه فرنگي ها يك ظرف آب جوش آماده كنيد . ته گوجه فرنگي را با يك چاقو تيز يك ضربدر كوچك بزنيد ( فقط در حدي كه پوست آن خراشيده شود ) و گوجه ها را داخل آب جوش بيندازيد و به مدت 12 دقيقه درب ظرف را بگذاريد و بعد گوجه ها را از آب جوش خارج كنيد و به راحتي پوست آنها را بگيريد .
خوب است بدانيد استفاده از نمك بيشتر به ترد بودن و كپك نزدن ترشي كمك مي كند ولي براي بيماران داراي فشار خون ، قند و بيماران قلبي توصيه نمي شود !
طبق رواياتي اين چاشني به شهر مشهد نسبت داده ميشود . البته در شهر مشهد اين ترشي را به نام " شور " ميشناسند و تا حدي اندازه مواد داخل اين چاشني بزرگتر است از آنچه در عكس ديده ميشود . ولي ظاهرا روش تهيه به همين صورت است .
يك نوع ديگر از اين ترشي به نام " ترشي آب " در شهر تبريز تهيه ميشود كه تقريبا به همين صورت است با كمي تفاوت در مواد و روش تهيه .