• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

تصور اشتباه از درآمد میلیونی نفت توقعات جامعه را افزایش می‌دهد

zohrejOon

کاربر ويژه
یک کارشناس مسائل اقتصادی:

تصور اشتباه از درآمد میلیونی نفت توقعات جامعه را افزایش می‌دهد
خبرگزاری فارس: کارشناس مسائل اقتصادی با تاکید بر اینکه تصور اشتباه از درآمد میلیونی نفت، توقعات جامعه را افزایش می‌دهد، گفت: هر مقدار تصور بالاتر از واقعیت باشد به همین میزان توقع هم بالاتر خواهد بود.




150417593_PhotoA.jpg





به گزارش خبرگزاری فارس از قم، محمدحسن قدیری ابیانه در جلسه «گفت و گوی روز» طرح ضیافت اندیشه دانشجویان دانشگاه‌های قم، با اشاره به اینکه مردم بسیاری از جامعه فکر می‌کنند میزان سهم ماهانه هر ایرانی از صادرات نفت رقم میلیونی است، اظهار کرد: با فرض صدور دو میلیون و 300 هزار بشکه نفت در هر روز که معادل 69 میلیون بشکه در هر ماه می‌شود، اگر این عدد تقسیم بر 75 میلیون جمعیت تقسیم شود، به هر نفر کمتر از یک بشکه می‌رسد.
وی با تاکید بر اینکه این آمار در منابع داخلی و خارجی ذکر می‌شو‌د، تصریح کرد: تنها غلطی که در این آمار وجود دارد این است که نمی‌توانیم تمام این دو میلیون و 300 هزار بشکه را صادر کنیم و به عنوان مثال مخالفین و منتقدین بودجه دولت می‌گویند این بودجه‌ای که به فرض صادرات حداکثری نفت ارائه شده، توهمی است به دلیل اینکه شما پیش از این و در شرایط بدون تحریم هم نتوانسته‌اید این مقدار از نفت را صادر کنید.
این کارشناس مسائل اقتصادی خاطرنشان کرد: اگر بودجه عمومی کل کشور را هم در نظر بگیریم که درآمد نفت در آن 570 هزار میلیارد ریال است و آن را به 75 میلیون جمعیت و بر 12 ماه تقسیم کنیم رقمی که به دست می‌آید 63 هزار تومان می‌شود.
قدیری ابیانه با اشاره به اینکه اگر در بودجه سال 1389 این تقسیم‌ها صورت گیرد به درآمد 48 هزار تومانی خواهیم رسید، اضافه کرد: از این 48 هزار تومان، 33 هزار تومان صرف امور عمرانی و 13 هزار تومان صرف بودجه آموزش و پرورش بود و فقط دو هزار تومان از درآمد نفتی می‌ماند و این در حالی است که 9 هزار تومان فقط بودجه وزارت بهداشت بوده و حالا بماند که این رقم فقط میزان صادرات بوده و بایستی میزان هزینه‌ها را از آن کم کرد.

وی با تاکید بر اینکه تصور اشتباه از درآمد میلیونی نفتی توقعات جامعه را افزایش می‌دهد، اظهار کرد: هر مقدار تصور بالاتر از واقعیت باشد به همین میزان توقع هم بالاتر خواهد بود و به همین میزان نارضایتی و بدبینی نسبت به مدیریت پیش می‌آید.
عضو شورای بین‌الملل پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با اشاره به اینکه مقدار هزینه برای هر دانشجو در کشور حدود سه میلیون تومان در سال است، تصریح کرد: معنی این حرف آن است که دولت پول نفت را از چند نفر گرفته و هزینه تحصیل دانشجویان می‌کند.
قدیری ابیانه با اشاره به اینکه «روز دانشجو» روز مطالبات دانشجویان نیست، خاطرنشان کرد: دانشجویان در این روز باید پاسخگو باشند با این هزینه‌ای که دولت و خانواده برای آن‌ها کرده‌اند چه مقدار بازدهی داشته‌اند و با این پولی که صرف شده است خوب درس خواندند یا اینکه چه دردی را از کشور می‌توانند برطرف کنند.
وی با تاکید بر اینکه پول نفت برای همه ملت است و تخصیص آن به دانشجویان به معنی گرفتن پول چند نفر دیگر و دادن آن به دانشجویان است، تصریح کرد: بر این اساس دانشجویان دانشگاه آزاد هم دارند پول تحصیل خودشان و هم بخشی از پول تحصیل دانشجویان دولتی را پرداخت می‌کنند.
عضو شورای بین‌الملل پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با اشاره به اینکه دانشجویان تحصیل می‌کنند تا برای مشکلات این کشور راهکار پیدا کنند، خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات ما در دانشگاه‌ها این است که دانشجویان خودشان را بخشی از راه حل نمی‌دانند، بلکه بخشی از صورت مسئله می‌دانند که دیگران باید بیایند و مشکلات آن‌ها را حل کنند.
قدیری ابیانه تصریح کرد: دانشجویان ما پس از فارغ‌التحصیلی دنبال پیدا کردن کار هستند در حالی که باید به دنبال تولید کار برای خود و کسانی که پشت کنکور مانده‌اند باشند.
 
بالا