• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

تصوير مبارزان دوران مشروطيت در قاب نامدار

ahmadfononi

معاونت انجمن
حسن هدايت از بازيگران بومي استفاده كرده است
تصوير مبارزان دوران مشروطيت در قاب نامدار
حسن هدايت كارگرداني است كه بيشتر آثارش درباره تاريخ كشورمان بوده است. اين كارگردان سينما و تلويزيون اين روزها سرگرم انجام آخرين مراحل فني سريال تازه‌اش است كه باز هم حال و هوايي تاريخي دارد.


100842918521.jpg



سريال تازه هدايت «نامدار» نام دارد. اين سريال روايت مجموعه حوادثي است كه در شهر بروجرد در دوران استبداد محمدعلي‌شاه قاجار و پس از ماجراي به توپ بستن مجلس توسط قزاق‌هاي روسي و دولتي اتفاق مي‌افتد.
داستان از جايي آغاز مي‌شود كه نامدار پسر حاج عزيز بزاز به دليل مرگ پدرش پس از سال‌ها دوري وارد شهر مي‌شود. او قصد دارد مطالبات پدرش را كه به صورت مدت‌دار براي رفع گرفتاري به مردم سپرده است، پس بگيرد. از جمله ساختمان مكتبخانه كه توسط مديوسف و دخترش اداره مي‌شود. صنم دختر مديوسف عليه نامدار به پا مي‌خيزد، اما برخورد تند صنم با نامدار موجب علاقه‌مندي نامدار به او مي‌شود.
صنم شرط خواستگاري اش را منوط به همراهي 10 نفر از معتمدين بانفوذ بازار كه خصلت‌هاي پدرش حاج عزيز را داشته باشند، عنوان مي‌كند. از طرفي نامدار قبل از ترك پدر و خروج از شهر نامزدي‌اش را با زينت دختر فتل نمدمال برهم زده است و فتل به خاطر اين بي‌مهري كينه نامدار را در دل دارد. در اين هنگام خبر مي‌رسد آسيدجمال واعظ از روحانيون برجسته نهضت مشروطيت پس از به توپ بسته شدن مجلس دستگير و از طريق همدان به زندان بروجرد منتقل شده است. نامدار كه آسيدجمال را در مدت حضورش در تهران مي‌شناخته است، قصد دارد به هر قيمتي او را آزاد كند.
اين سريال را سيد اميرحسين هاشمي گيلان در صدا و سيماي مركز استان لرستان تهيه مي‌كند. هاشمي در گفت‌و‌گو با «جام‌جم» گفت: تدوين سينمايي سريال را حسن هدايت و مهرداد ناعمي انجام داده‌اند.
به گفته وي معرفي و ترويج آداب و رسوم و سنن صحيح، معرفي شخصيت‌ها و روحانيون مبارز و تاثيرگذار زمان مشروطيت و ترويج و تبليغ عدالتخواهي با استفاده از يك داستان تازه از جمله اهداف ما براي ساخت اين سريال بوده است.در اين سريال مجيد سعيدي در نقش نامدار يعني شخصيت اصلي سريال ظاهر شده است. به جز او بازيگران ديگر نيز در نقش‌هاي مختلف هنرنمايي كرده‌اند؛ فرشيد محمدي‌پور (اسد)‌، صادق توكلي (آسيدجمال)‌، مريم عبدلي (صنم)‌، ميرطاهر مظلومي (نصرت)‌، محمد ساربان (امير افخم)‌، فريبا تركاشوند (زيور)‌، ناصر جودكي (فتل)‌، محمدرضا عباس‌نژاد (خيري)‌، اوشين بيكايي (زينت)،‌ غلامعباس گودرزي (رحمي)‌ و مهدي شجاعي (حيرون)‌ بازيگراني هستند كه در اين سريال نقش‌آفريني كرده‌اند.
اين سريال در 13 قسمت آماده مي‌شود و آن طور كه هاشمي گفته 65 بازيگر اصلي در آن ديده خواهند شد كه از اين تعداد 70 درصد بومي و 30 درصد هم از بازيگران شناخته شده هستند.به گفته وي، تصويربرداري اين سريال به مدت 4 ماه در لوكيشن‌هاي مختلفي در لرستان، قزوين و تهران انجام شده است.
هاشمي درباره استفاده از توانمندي‌هاي هنرمندان بومي نيز مي‌گويد: معتقدم اگر بستر مناسب فعاليت‌هاي توليد حرفه‌اي در استان‌ها فراهم شود، هنرمندان، بازيگران و نويسندگان استان‌ها به رشد و شكوفايي مي‌رسند و اين افراد مي‌توانند به ذخاير هنر ملي بپيوندند، همان‌طور كه رياست سازمان صداوسيما تاكيد فراوان بر بومي‌سازي توليدات استان‌ها دارند، اين سريال سعي داشته است با يك موضوع بومي از توانمندي‌هاي استان استفاده كند.
كار نگارش فيلمنامه اين اثر به‌عهده كوروش برزگر بوده است. در ساخت اين سريال فرهاد مافي (مدير تصويربرداري)‌، حسن هدايت (طراح صحنه و لباس)‌، افروز بوجاريا (طراح گريم)‌، مرتضي دهنوي (صدابردار)‌، كامران مقدسي (مدير توليد) و عليرضا سلمان‌نصر (مدير برنامه‌ريزي)‌ همكاري كرده‌اند.
قرار است سريال نامدار بعد از آماده شدن از يكي از شبكه‌هاي سراسري پخش شود. حسن هدايت تجربه ساخت سريال موفق «كارآگاه علوي» را در پرونده دارد.
 
بالا