گل همیشه بهار
متخصص بخش اینترنت
به گزارش سرویس علمی جام به نقل از ایسنا، معکوس شدن قطبهای خورشید موسوم به حداکثر خورشیدی (Solar Maximum) هر 11 سال یک بار و در اوج فعالیت خورشیدی روی میدهد.
این رویداد خورشیدی منجر به توفانهای عظیم فضایی، تغییرات چشمگیر در دمای زمین و بروز اختلال در ارتباطات ماهوارهای و رادیویی میشود.
دکتر «تاد هوکزما» از فیزیکدانان دانشگاه استنفورد تأکید میکند: در این دوره از اوج فعالیت خورشید، طغیان انرژی خورشید باعث افزایش حجم پرتوهای کیهانی و فرابنفش به سمت زمین شده و بر دمای زمین بشدت تأثیر می گذارد.
به گفته دکتر «تاد»، تغییر میدان مغناطیسی خورشید هر 11 سال یکبار و در اوج چرخه خورشیدی روی می دهد و حداکثر زمان باقی مانده تا حداکثر خورشیدی بعدی تنها سه تا چهار ماه است.
دوره قبلی حداکثر خورشیدی در سال 2000 میلادی روی داد و پیش بینی می شد که دوره بعدی بین سال های 2011 و 2012 روی دهد، اما این رویداد تا سال 2013 به تعویق افتاد.
فیزیکدانان هشدار می دهند که دوره حداکثر خورشیدی سال 2013 پس از ابر توفان خورشیدی 1859 میلادی، یک از قوی ترین دورهها بوده و منجر به وقوع توفان های فضایی عظیم، اختلالات ماهوراهای و رادیویی، انتشار پرتوهای اشعه ایکس و فرابنفش و به تبع آن تغییرات دمایی در سیاره زمین شود.