• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

تفرج گاههای اردبیل

Nicol

متخصص بخش گردشگری





آرامگاه شیخ صفی‌الدین اردبیلی و مسجد جامع اردبیل از بناهای تاریخی این شهر به‌شمار می‌روند. از جاذبه‌های طبیعی این شهر دریاچه شورابیل و بقعه شیخ جبراییل در داخل شهر و دریاچه نئور، جنگل فندق‌لو، و پیکره سنگی بابا داوود عنبران و شهر توریستی سرعین در نزدیکی این شهر می‌باشد.
از دیگر آب‌های معدنی که اغلب مزین به زیبایی‌های بی‌نظیر طبیعی می‌باشند عبارت‌اند از: سردابه، قطورسویی، دودو، ایلاندو (که بر اثر زلزله ویران شده‌است)، مشه سویی، شابیل، قینرجه، ویلادره، خلخال سویی و... همچنین آبشارها و عوارض طبیعی دیدنی مانند آبشار شورشورنه عنبران، آبشار نره‌گر در روستای اسبوی خلخال، آبشار سردابه، دریاچه واقع در قله سلطان سبلان، روستای زیبای نمهیل و سواحل رود قزل اوزن، جاده فوق‌العاده زیبای خلخال به اسالم، مراتع وسیع دامنه سبلان و....
450px-PIC_0051.JPG

Sheikh_jabraeil.JPG
Reza_zade_stadium.JPG

Shaheid_gah.JPG




Sheikh-safi.jpg




دریاچه نئور

در میان مناظر متعدد استان اردبیل می توان به دریاچه نئور اشاره نمود که شاید برای بسـیاری از مردم کـشور و حتی اهالی استان نیز ناشناخته مانده اسـت. دریاچه نئور در 48 کیلومتری جنوب خاوری اردبیل بطرف شهر خلخال در ارتفاع 2500 متری و در طول جغرا فیائی 3/84 و در عرض 0/38 در یکی از دره های کوهسـتانی باغیرو از سطح دریا قرار گرفته است. وسعت دریاچه بیش از 220 هکتار و مشتمل بر دو دریاچه کوچک (40 هکتار) و بزرگ (180 هکتار) است که در فصل پر آب (بهار)، به هم می پیوندند و دریاچه ای واحد را به وجود می آورند. بیش ترین عمق دریاچه 5/5 متر و میانگین ژرفای آن سه متر است.

وسعت حوضه آبریز دریاچه نئور 45 کیلومتر مربع بوده و ازمراتع ییلاقی عشایر فندوقلو می باشد. نئور از دریاچه های آب شـیرین بوده و آب آن از چشمه های متعدد کف دریاچه و اطراف آن و همچنین از نزولات آسمانی تامین می گردد.

با ایجاد راههای ارتباطی در محیط پیرامون دریاچه هر ساله تعداد زیادی از مردم جهت ماهیگیری، کوهنوردی و استفاده از مناظر بدیع و بی نظیر منطقه و هوای خنک و مطبوع آن به دریاچه روی می آورند. خوشبختانه در سالهای اخیر شاهد مسابقات ماهیگیری نیز در این دریاچه زیبا بوده ایم. دریاچه نئور اردبیل به‌عنوان یك منطقه حفاظت شده زیست محیطی تحت نظارت سازمان حفاظت محیط زیست قرار دارد. اجرای طرح آماده‌سازی منطقه گردشگری نئور، ساماندهی چشمه‌های آب شیرین و اصلاح جاده نئور را از برنامه‌های اولویت دار ادارات مربوطه بوده و نیاز است با اطلاع رسانی مناسب و فراهم كردن جاذبه‌های گردشگری حضور مردم در این منطقه را پر رونق تر نمود.
02.jpg

راههای دسترسی به دریاچه :

1- هشت پر (طالش)، ریگ، کیش دیبی، شیله، مریان، قلعه جوق، حفظ آباد و عباس آباد.

2- خلخال، گیوی، فاراب، قره قشلاق، کزور، خلفلو، هل آباد، حفظ آباد و عباس آباد.

3- اردبیل، هیر، شبلو و عباس آباد.
03.jpg

جاذبه های استان اردبـيـل :

استان زیبای اردبیل با جاذبه های طبیعی و تاریخی منحصر بفرد یکی از مناطق جالب گردشگری در ایران می باشد. مهمترین ویژگی این استان آب و هوای مطبوع و خنک این منطقه در فصول بهار و تابستان می باشد . مساحت آن بالغ بر 18011 کیلومتر مربع است که از شمال به جمهوری آذربایجان، از شرق به استان گیلان ، از جنوب به استان زنجان و از غرب به استان آذربایجان شرقی محدود است .اردبیل دارای مناطق گردشگری فراوان از جمله دریاچه شورابیل، جنگل فندقلو، مقبره تاریخی شیخ صفی، چشمه های آب گرم و پیست اسکی سرعین واقع در ارتفاعات سبلان و ... میباشد.
04.jpg

آب و هوای بسیار مطلوب اردبیل به خصوص در مناطق کوهستانی از جمله در منطقه جنگلی فندقلو با منظره های زیبای طبیعی از مکانهایی است که مورد توجه گردشگران قرار می گیرد. پیست اسکی سرعین به نام «آلوارس» با آب و هوای خنک و منظره های طبیعی بسیار زیبا از دیگر مناطق دیدنی است که گردشگردان بسیار زیادی را به خود جلب کرده است.

«گردنه حیران» در مسیر ورودی به استان اردبیل نیز، منطقه بسیار زیبا و دیدنی ای است که توجه هر گردشگر داخلی و خارجی را به خود جلب می کند. این منطقه دیدنی با پوشش انبوهی از درختان و گیاهان، چشم انداز بسیار زیبایی از طبیعت بکر کوهستانی را جلوه گر می سازد.
05.jpg

پرندگان دریاچه :

دریاچه نئور، زیستگاه برخی از گونه های پرندگان مهاجر عبوری است که برای مدتی کوتاه از دریاچه استفاده می کنند. آنقوت از عمده ترین پرندگان این دریاچه و حاشیه آن است که در این منطقه زادآوری می کند.

ماهی های دریاچه :

دریاچه نئور محل پرورش ماهی قزل آلای منحصر بفردی است. دریاچه برای پرورش نوعی ماهی قزل آلا بنام «قزل آلای رنگین کمان» مناسب می باشد که ماهی این دریاچه از زمره بهترین و لذیذترین ماهیان دنیا می باشد كه این ماهیان خود از سخت پوستی بنام گاماروس كه در بستر دریاچه زندگی می‌كنند تغذیه كرده و به سرعت رشد می‌كنند. امسال مدیركل حفاظت محیط زیست استان اردبیل گفته است: با پایان یافتن فصل برداشت ماهی، ‪۸/۵ تن ماهی قزل آلای رنگین كمان به ارزش تقریبی ‪ ۷۰۰ میلیون ریال از دریاچه نئور اردبیل صید شد.

پرویز آراسته در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: در اردیبهشت ماه امسال ‪ ۵۰ هزار قطعه بچه ماهی قرل آلای رنگین كمان از دو گونه فرانسوی و بومی مشگین شهر در این دریاچه رهاسازی شده بود كه گونه فرانسوی با میزان جذب پروتئین بالا نسبت به گونه بومی در هر كیلوگرم ‪ ۵۰۰ گرم افزایش وزن دارد.

وی گفت: امسال برای بهره‌برداری بهتر و توسعه گردشگری دریاچه نئور دو هزار و ‪ ۶۰۰ فقره پروانه صید ماهی با تك قلاب صادر شد.

به گفته یکی از کاربران محترم سایت "متاسفانه اخیرا بومیهای این منطقه میگوی طبیعی موجود دراین دریاچه را صیدکرده و کیلویی 500 تومان به پرورش ماهیهای منطقه میفروشند و کسی نیست که جلوی اینها را بگیرد! امسال بومیان ماهیان قزل آلای منطقه را کیلویی 15000تومان میفروختند!" که امیدواریم با پیگیری مردم و مسئولین مربوطه جلوی این سود جویان گرفته شود.




 
بالا