• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

تگهای قسمت Head

amininho

متخصص بخش کامپیوتر
در اين بخشميخواهم در مورد تگهاي قسمت <head> برايتان توضيح دهم . همانطور کهميدانيد تگهاي Html را به دو بخش اصلي تقسيم کرديم ، يکي قسمت سر يا همانhead ديگري قسمت بدنه يا body که هر دو مابين دو تگاصلي<html></html> نوشته ميشوند، اما يک تگ هم وجود دارد کهخارج از اين قانون عمل ميکند و در اولين خط شروع کدنويسي بايد آنرابنويسيم يعني قبل از تگ آغاز کننده <html>و آن DTD يک صفحه وبميباشد که مخفف Document Type Definition است و کار آن معرفي نوع تگهاخصوصيات آنها و قوانيني که بايد در آن صفحه وب بکار برده شود که بطورخلاصه در تگ مربوط به آن توصيف ميشود. تگ مشخصه DTD ، <!doctype>ميباشد و مانند بقيه تگها داراي خصوصياتي هست، البته اين تگ اختياري استچون بعضي از مرورگرها بدون آن هم صفحه را نمايش ميدهند ولي بهتر است کهنوشته شود.

هر نسخه از HTML يک DTD مخصوص به خود را دارد و نسخه هاي معتبر HTMLعبارتند از: 2, 3.2, 4 و نسخه جديد آن Html 4.01 ميباشد و اگر از کدهايXHTML هم استفاده ميکنيد ، آنرا هم بايد مشخص کنيد. همانطور که در بخشهايقبل گفتم اعلام و به رسميت شناختن تگهاو نسخه هاي HTML , XHTML به عهدهW3C ميباشد .

DTD براي HTML 4.0

<!DOCTYPE html public “-//w3c//DTD HTML 4.0//en”>

و براي XHTML 1.0

<!DOCTYPE xhtml public “-//w3c//DTD XHTML 1.0 strict//en”>

بعد از اين تگ روال معمول کدنويسي را انجام ميدهيم. حالا ميپردازيم به تگهاي مربوط به قسمت سر يا همان head .

<head></head>

مابين اين دو تگ اطلاعات مربوط به همان صفحه وارد ميشود که در مرورگرنشان داده نميشود و فقط اسم صفحه است که در نوار عنوان مرورگر نمايش دادهميشود. اين اطلاعات بيشتر براي سايتهاي جستجوگر مانند گوگل مفيد ميباشندکه در بخش اين سايتها بيشتر توضيح خواهم داد.

تگهاي لازم براي اين قسمت به شرح زير ميباشند:

<title>, <base>, <meta>, <link>, <script>, <style>

<title></title>

بين اين دو تگ هر چي نوشته شود در نوار عنوان مرورگر title bar نمايانخواهد شد. دقت داشته باشيد که از اسامي کوتاه استفاده کنيد چون جملهطولاني را نصفه نشان ميدهد و همچنين اگر فارسي بنويسيد در سيستمهايي کهقابليت فارسي ندارند به صورت علامت سوال نمايان ميشود.

<base>

در مواردي که بخواهيد آدرس اصلي وب سايت را همان ابتدا معرفي کنيد ،از اين تگ استفاده ميکنيد. خاصيت اين تگ اينست که در هنگام درست کردنلينکهاي داخلي وب سايت ديگر نيازي به نوشتن آدرس کامل نيست و فقط ميتوانيددر خصوصيت href=” “ لينکها، اسم دايرکتوري در صورت نياز و اسم خود فايل رابنويسيد.

<base href="http://www.sitename.com">

دقت کنيد که نوشتن پروتکل http اجباري است.

<meta>

متا تگها اطلاعات مربوط به موتورهاي جستجوگر را کنترل ميکنند. در اين تگهاهر نوع اطلاعات که براي جستجو نياز باشد را وارد ميکنيد ، مانند کلماتکليدي يا نام سازنده سايت و يا تاريخ راه اندازي و از اين قبيل که در بخشسايتهاي جستجوگر بيشتر توضيح خواهم داد. خصوصياتي را که در اين تگميتوانيد بکار بريد،

http-equiv=” “, name=” “ , content=” “

براي معرفي کلمات کليدي سايت بايد خصوصيت http-equiv=”keyword” قرار دهيم و کلمات مورد نظر را در خصوصيت content=” “ وارد کنيم،

<meta http-equiv=”keyword” content=”html, web, amoozesh, amouzesh”>

همچنين ميتوانيد نوع رمزگذاري encoding مرورگر را در اين قسمت معين کنيدکه براي بکار بردن حروف فارسي بايد از utf-8 استفاده کنيد که در قسمتفارسي نويسي توضيح خواهم داد.

<meta http-equiv=”content-type” content=”text/html;charset=utf-8”>

اين تگ به مرورگر ميفهماند که بايد از حروف و علامتهاي يونيکد براي نمايشصفحه استفاده کند. براي وارد کردن اطلاعات ديگر هم مانند زير عمل ميکنيد:

<meta name=”author” content=”your-name”>

اگر شما نميخواهيد که صفحه اي در هارد ديسک کاربر سايت شما ذخيره شود تابتوان آنرا بصورت offline هم ببينند، از اين تگ بايد استفاده کنيد:

<meta name=”pragma” content=”no-cache”>

يا اينکه آن صفحه هر لحظه اطلاعاتش عوض ميشود و ميخواهيد تا بيننده سريعآن اطلاعات را ببيند، از خاصيت refresh مرورگر استفاده کرده و اين تگ رااضافه ميکنيد:

<meta http-equiv=”refresh” content=”5”>

که آن عدد زمان بر حسب ثانيه است. اگر ميخواهيد که بعد زمان معين همانصفحه به يک صفحه ديگر يا يک وب سايت ديگر هدايت شود خصوصيت زير را اضافهکنيد

<meta http-equiv=”refresh” content=”5;url=http://www.sitename.com/page01.htm”>

<link>

اين تگ براي زماني است که ما بخواهيم از اطلاعات يک فايل مانند style sheet در آن صفحه استفاده کنيم،

<link rel=”stylesheet” href=”stylesheets_folder/menu.css”>

<script>

کدهايي مانند javascript را در اين تگ کنترل ميکنيم که در بخش جاوا اسکريپت توضيح خواهم داد.

<style>

تگ مشخصه Style sheet ميباشد که در بخش مربوطه توضيح داده شده است.
<!-- google_ad_section_end --> <!-- / message -->
 
بالا