• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

جاذبه های طبیعی استان سمنان

Nicol

متخصص بخش گردشگری
جاذبه های طبیعی استان سمنان





چشمه های آب مراد آب قولنج آبگرم وآبسرد


مجموعه این چشمه های معدنی آبگرم در بخش مهدی شهر و در شمال غربی سمنان به فاصله 21 کیلومتری این شهر قرار دارد. اطراف این چشمه ها را ارتفاعات در بر گرفته است . آب چشمه ها از دسته آب های کلروره سولفاته کلسیک و گوگردی است و در درمان بیماری های صفراوی کلیه کبد نقرس و روماتیسم و درد مفاصل موثر است .

 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
چشمه معدنی تلخاب




این چشمه در غرب سمنان و در شش کیلومتری شمالغربی روستای لاسجرد واقع شده است . تلخاب شامل دو چشمه است که محدوده ای استخری شکل را به وجود آورده که طول آن بیست متر و عرض آن دوازده متر است . آب این چشمه تلخ و سرد است و مردم در فصل تابستان برای درمان سردرد – چشم درد – یرقان – کهر و رفع گرمی بدن به آنجا میروند .
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
چشمه آب معدنی شورآب



آب این چشمه از یک رشته قنات است که در شمال غربی شهر سرخه قرار دارد . مردم در فصل تابستان با پیمودن مسیر پنج کیلومتری از شهر سرخه به محل مظهر قنات شورآب می روند و در آن استحمام میکنند . این آب دارای گوگرد فراوان است که برای درمان بیماری سردرد و درد چشم استفاده میشود و نمیتوان مدت زیادی در آن ماند زیرا گازهای زیادی که متصاعد میشود سرگیجه آور است .
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
چشمه معدنی نمک دره



چشمه نمک دره یکی دیگر از چشمه هایی است که در شش کیلومتری جنوب شهر سرخه و در کنار روستای بیابانک قرار دارد . آب این چشمه از گنبدهای نمکی جاری است و مردم برای استفاده از آن در چاله هایی که اطراف آن را لایه های ضخیم نمک پوشانده است . استحمام میکنند . میزان غلظت نمک آن به حدی است که به هیچ عنوان نمی توان سر را به زیر آب فرو برد . مردم معتقدند که آب چشمه نمک دره برای درمان دردکمر و دردپا مفید است .
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
چشمه امامزاده محمدزید




این چشمه در 56 کیلومتری شمال غربی سمنان و در آبادی امام زاده شاه زاده محمد زید (ع) واقع شده است و آب آن بیشتر در فصل های بهار و تابستان به مصرف کشاورزی میرسد. ساکنان شهرستان سمنان به ویژه شهر سرخه در فصل تابستان برای گذراندن اوقات فراغت و زیارت بقعه متبرکه امام زاده شاه زاده محمد زید برای چند روزی هم که شده چادرهایی را در اطراف چشمه برپا میکنند و از طبیعت زیبا و هوای مطبوع و معتدل آن بهره میبرند.
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
چشمه امامزاده عبدالله(ع)




این چشمه در قسمت شمالی روستای امامزاده عبدالله در شمال غربی شهر سمنان به فاصله 61 کیلومتری آن قرار دارد. 54 کیلومتر از این جاده آسفالته و هفت کیلومتر آن خاکی است. تعداد شش چشمه در دره این روستا وجود دارد که مجموعا 60-70 لیتر در ثانیه آبدهی دارند . این منطقه کوهستانی دارای آب و هوای سرد در زمستان و معتدل در تابستان است. آب چشمه ها پس از خروج در بستر رودخانه جاری می شود و کمتر مورد استفاده کشاورزی قرار میگیرد . از مهمترین قابلیتهای جهانگردی این منطقه میتوان منظره دل انگیز آب و هوای معتدل و مطبوع در فصل تابستان و فضاهای طبیعی و زیبای چشمه ها نام برد .
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
روستای تزره (طزره) (تجر)







این دهکده در امتداد همان دره است که نادر شاه با اشرف افغان جنگیده و او را شکست داده است .223 نفر جمعیت و یک دبستان بنام ده دارد . از آبادی کنونی مهماندوست به طرف شمال سه فرسخ فاصله دارد و از مهماندوست تا طزره دره ای است که از آن آب جاری است . وقتی از دره خارج و به طرف جلگه سرازیر می شود . در آنجا تشکیل نهری داده به اراضی زراعتی مهماندوست می رسد. نزدیک به طزره در گوشه جنوب شرقی تپه ای است و بر آن گنبدی . اين تپه مستطيل و روي آن مسطح و چهـــار طرف آن دره است . طولش از محل گنبد مذكور كه به امامزاده اسماعيل معروف است تا آبادي طزره قريب سه كيلومتر و عرض آن به تفاوت جائي 200 و جائي 300 متر و در زير گنبد حرمي و قبري از سنگ و گچ است كه روپوش از پارچه سبز و سياه داردامامزاده اسماعيل در جلو بقعه صحن كوچكي دارد با ديوارهاي گلي و ايواني و يك اطاق و حوضچه اي كه از آب باران پر مي شود . به فاصله 500 متري امامزاده قلعه خرابه اي است مربع كه هر ضلع آن 200 متر طول دارد . ديوار آن از تخته سنگهائي با ارتفاع پنج متر با شن و ماسه ساخته شده و هشت برج داشته است . قاعده ديوار قلعه دومتر است و هنوز اغلب بر پاست . زمين داخل قلعه ناهموار و داراي پستي و بلندي ها است . كمي از قلعه مسجد كوچك نوسازي و به فاصله اي هم از مسجد ايوان كوچكي به ديوار غربي آن دوسنگ يكي از نوع سنگهاي معمولي كوهي است مانند تخته سنگهائي كه ديوار قلعه از آن ساخته شده به رنگ قهوه اي روشن و روي آن كنده شده و نصب است .
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
روستای کلاته رودبار






روستای کلاته رودبار مرکز دهستان رودبار از بخش مرکزی شهرستان دامغان است . این روستا 42 کیلومتر از شهر دامغان فاصله دارد و از طریق راههای ارتباطی آسفالته با استان مازندران مرتبط است . ارتفاع روستا از سطح دریا 2200 متر است . روستای کلاته رودبار در دامنه کوهستان البرز واقع شده و آب و هوای آن نیز از ویژگی های کوهستانی برخوردار است . زمستان های سرد و تابستان های معتدل باعث شده تا این روستا و ییلاق آن به یکی از زیباترین روستا های استان سمنان تبدیل گردد . روستای کلاته رودبار در مرکز جغرافیایی جاذبه های گردشگری طبیعی و غیر طبیعی منطقه مانند چشمه علی در جنوب غربی روستا محل ییلاق دامداران در شمال غربی مناظر زیبایی آبرندان در جنوب شرق قلعه مهرنگار در جنوب سد شهید شاهچراغی در جنوب قلعه پنجم و سبز گنبد در جنوب غرب و سایر مناظر دیدنی و طبیعی در نمکه و تویه واقع شده است . قرار گیری روستای کلاته رودبار در ادامه مسیر دامغان به چشمه علی باعث شده که این مسیر به یگ محور گردشگری استانی تبدیل گردد .
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
روستای فرومد




هر چند روستای فرومد به دلیل قدمت زیاد و دارا بودن اماکن تاریخی نظیر تپه شارستان ، قلعه ،کوشک ، مسجد جامع دوره سلجوقی ، امامزاده و مقبره ابن یمین فریومدی شاعر معروف قرن هشتم ، واجد ویژگی میراث فرهنگی و تاریخی است ، اما قابلیت های گردشگری طبیعت و زیبایی معماری آن نیز مورد توجه است .
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
روستای رامه




این روستا در 50 کیلومتری شمال شهرستان گرمسار واقع گردیده است . با عنایت به قرار گرفتن در مجموعه یاد شده در حوزه دشت و کوهستان و برخورداری از توانمندیهای طبیعی از جمله آبشار های طبیعی ومعدنی و خواص درمانی و نیز پوشش گیاهی و دارویی و جانوری بسیار با ارزش و همچنین آثار تاریخی متمدن دارای قابلیت های بسیار خوبی جهت جذب گردشگر می باشد . با توجه به اینکه منطقه خوش آبرود تحت حوزه استحفاظی گرمسار دارای قابلیت های بی نظیری از لحاظ فرهنگی و گردشگری در سطح استان و شهرستان می باشد و نیز با وجود مرتفع ترین آبشار طبیعی استان با نام آبشار نبی علی شوبار و زاغه هایی با قدمت 700 ساله که اهمیت ویژه ای دارد . قابلیت های گردشگری و چشم اندازهای طبیعی منطقه رامه عبارتند از : وجود مرتفع ترین آبشار استان سمنان که بومیان اطراف منطقه بدان آبشار نبی علی گویند ، آبریز های متعدد و نمای زیبای گل سنگ ها ، قندیل ها در پایین دست و تپه ماهور ها در فوق همراه با روئیت حیات وحش ، چشمه های جوشان و زلال آب شرین در کنار رود ، وجود درختان وحشی در سراشیبی صخره ها کوهها بخصوص بنه یا پسته وحشی ، رویش انواع درختچه ها و گیاهان کوهی در تجمعی جامع و چشم نواز مانند گون ، باریجه ، زرشک ، گز ، آویشن ، مورد ، تنگز و ... ، آثار قرن ها فرسایش آب بر پیکره آهکی رودخانه و زیباترین اشکال تراشیده شده و مسقف شدن دره نزدیک به آبشار با سنگ عظیم الجثه .
 
بالا