خندیدن ترشح اندروفین و دوپامین در مغز را که حس رضایت و شادی به فرد میدهند، افزایش میدهد.
پزشکان در یک مطالعه جدید تاکید کردند که شوخطبعی و خنده به کاهش خطر ضعف حافظه به ویژه در افراد مسن کمک میکند.
پیش از این نتایج مطالعات حاکی از آن بود که هورمون استرس به توانایی یادگیری و قدرت حافظه در افراد مسن آسیب میرساند. در مطالعه جدید تاثیر شادمانی و خنده بر کاهش آسیبهای ناشی از هورمون استرس بر بدن مورد ارزیابی قرار گرفت. پزشکان در این مطالعه یک فیلم شاد 20 دقیقهای را به گروهی از افراد مسن سالم و گروهی مبتلا به دیابت نشان دادند. همچنین این دو گروه را با تعدادی دیگر از افراد مسن که این فیلم را مشاهده نکرده بودند، مقایسه کردند. به گفته آنها در دو گروهی که این فیلم شاد را تماشا کرده بودند کاهش قابل توجهی در سطح هورمون استرس آنان و افزایش عملکردشان در تست حافظه مشاهده شد و این نتیجه در گروهی که این فیلم را تماشا نکرده بودند به دست نیامد.
«لیبرک»، یکی از نویسندگان این مطالعه گفت: این رابطه ساده که کاهش استرس باعث بهبود قدرت حافظه میشود، امری بدیهی است. در عین حال شوخطبعی نیز تاثیرات هورمونهای استرس مانند کورتیزول را که موجب تضعیفحافظه میشوند، کاهش داده و همچنین موجب کاهش فشارخون و افزایش جریان خون و بهبود خُلق میشود.
همچنین خندیدن ترشح اندروفین و دوپامین در مغز را که حس رضایت و شادی به فرد میدهند، افزایش میدهد. علاوه بر این، این تغییرات مثبت موجب بهبود و تقویت عملکرد مغز میشوند.
گردآوری: گروه سلامت سیمرغ