• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

حجازی: نسل مجتبی محرمی‌ها کجا و این بچه‌ فوتبالیست‌ها کجا

South Boy

متخصص بخش فوتبال
حجازی: نسل مجتبی محرمی‌ها کجا و این بچه‌ فوتبالیست‌ها کجا

دیدار ناصر حجازی و مجتبی محرمی درجریان تمرین یکی از تیم‌های پیشکسوتان بهانه خوبی شد تا بار دیگر پای صحبت‌های اسطوره آبی‌ها بنشینیم.
ناصر حجازی که همیشه با صداقت و صراحت خاص سخن می‌گوید در شرایطی که نسل قدیم فوتبال را با نسل کنونی مقایسه می‌کرد از آخرین اتفاقات فوتبال ایران با گل سخن گفت.
چه شد که به تمرین تیم پیشکسوتان رفتید؟
این تیم پیشکسوتان با آن تیم فرق می‌کند. در این تیم بعضی از دوستان قدیمی من مثل صادقی، آهنگران، کارگر، حاج محمد، مجتبی محرمی و... بازی می‌کردند و چون از قبل مرا دعوت کرده بودند، به تمرین آنها رفتم. البته پیش از این من در جلسه باشگاه استقلال بودم و به همین دلیل فقط توانستم سری به تمرین این دوستان بزنم.
رویارویی شما با مجتبی محرمی خیلی جالب بود و عکاس ما هم عکس‌های جالبی از این اتفاق ثبت کرده بود.
من مجتبی را خیلی دوست دارم. مجتبی بچه خوبی است و همیشه نسبت به من لطف دارد. دلم برای محرمی، کارگر و بقیه خیلی تنگ شده بود.
دیدیم که مدت زیادی را با محرمی صحبت می‌کردید.
بله... در مورد فعالیت‌ها حرف می‌زدیم. به مجتبی گفتم آن موقع که تو بزرگ فوتبال آسیا بودی، دوزار پول توی فوتبال ایران نبود. حالا که چهار تا بچه وارد فوتبال شدند و هر روز یک سوسول بازی درمی‌آورند، سالی چهارصد، پانصد میلیون تومان پول می‌گیرند واقعا نسل مجتبی محرمی کجا و این بچه‌ فوتبالیست‌ها کجا!
مجتبی چه می‌گفت؟
مجتبی سعی می‌کرد با شوخی و خنده همه چیز را رد کند ولی معلوم بود که دل پری دارد. مجتبی آدم صادق و با جنبه‌ای است. می‌گفت که شانسش بد بوده! مجتبی می‌گفت بدشانس بوده که توی آن دوره به دنیا آمده!
شما نگاه کنید الان فلان بچه می‌آید و سالی چهارصد، پانصد میلیون تومان می‌گیرد. تازه چهار تا هم می‌روند و با پاچه‌خواری آقا را می‌آوردند سر تمرین. واقعا خاک توی سر این فوتبال و آن مربیانی که ناز بازیکن را هم می‌کشند!
تا به حال توی زمین فوتبال با مجتبی روبه‌رو شده‌اید؟
نه... وقتی که من فوتبالم تمام شد، مجتبی وارد شد ولی همیشه دوست داشتم که یک چنین همبازی و یا بازیکنی داشته باشم. مجتبی بازیکنی بود که توی هر پستی می‌توانست بازی کند و این کاری است که فقط از عهده او برمی‌آید.
بعضی‌ها معتقدند که مجتبی خیلی شکسته شده.
آره... مجتبی خیلی شکسته شده. موهایش سفید شده و با آن مجتبی شلوغ سال‌های قبل فرق کرده. البته خدار را شکر مجتبی هنوز بدن خوبی دارد. چاق نشده و روی فرم است. ماشاءا... حتی وقتی توی زمین راه می‌رود آدم می‌فهمد که مجتبی فوتبالیست بزرگی بوده. برعکس عباس کارگر و خیلی‌های دیگر مجتبی حسابی روی فرم است. (خنده) ماشاءا... عباس کارگر صد کیلو شده!
راستی بازی علی کریمی را مقابل آ.ث‌میلان دیدید؟
بله، شنیدم که علی خیلی خوب هم بازی کرده. این یک افتخار بزرگ برای فوتبال ما بود که نام ایران و کریمی بین این همه بازیکن بزرگ در یک کشور عربی مطرح شد. از این بابت باید به علی کریمی تبریک گفت و امیدوارم یک روزی چنین اتفاق‌هایی در فوتبال ایران بیفتد.
فکر می‌کنید که چرا چنین اتفاق‌هایی در فوتبال ایران نمی‌افتد؟
ای بابا، ما حتی بازی‌های تیم‌ملی خودمان را می‌بریم در قطر و دوبی برگزار می‌کنیم! شما چه توقع‌هایی دارید. فقط همین را بنویسید که حرکت کریمی مثبت بود و توانست نماینده ایران مقابل آ.ث‌میلان باشد.
در مورد تیم‌ملی چه نظری دارید؟ بازی‌های این تیم را دیدید؟
به نظر من بازی‌های تیم‌ملی خیلی خوب نبود. این تیم در مرحله گروهی هم به مشکل می‌خورد! نه اینکه بگویم تیم‌ملی خیلی بد بوده، منظورم این است که تیم‌های حریف ما خیلی خوب شدن و تیم‌های ما خیلی ضعیف! شما نگاه کنید چه اتفاقی برای سپاهان می‌افتد. سپاهان با ۱۰ تا ملی‌پوش می‌رود و در بازی‌های آسیایی حذف می‌شود. این اتفاق برای مس و استقلال هم می‌افتد و فقط ذوب‌آهن بود که با ترفند بالا آمد و به فینال رسید.
فکر می‌کنید که اردوی تیم‌ملی در قطر درست و به‌جا بود؟
به نظر من این اردو مثبت نبود. یک مدت تیم را بردند اردو و حالا همه را تعطیل کردند. اگر دنبال اردو و این‌جور حرف‌ها بودند، تیم را یک هفته زودتر می‌بردند تا با شرایط قطر آشنا بشود. نه اینکه بچه‌ها از شهر و خانواده‌شان دور باشند و این اتفاق‌ها بیفتد.
با توجه به اینکه در آستانه بازی‌های جام ملت‌های آسیا هستیم، قطبی هنوز درگیر مذاکره با باشگاه ژاپنی است. فکر نمی‌کنید که این موضوع تمرکز سرمربی تیم‌ملی را به هم بریزد؟
این چیزها بستگی به رفتار فدراسیون دارد. چون فدراسیونی‌ها تجربه ندارند، این اتفاق‌ها می‌افتد. وقتی قطبی با تیم‌ملی ایران قرارداد دارد، چرا می‌روند و دنبال یک مربی دیگر می‌گردند؟ وقتی اینها چنین رفتاری می‌کنند، خب قطبی هم می‌رود و دنبال تیم می‌گردد. این وسط هم فقط تیم‌ملی است که ضرر می‌کند.
اما می‌گویند قطبی حتی حاضر نیست که به ایران برگردد!
گفتم که، همه اینها تقصیر فدراسیون است. اگر تفکرات و برنامه‌های فدراسیون درست بود، این اتفاق‌ها نمی‌افتاد. به هر حال هر کسی یک جنبه‌ای دارد و خسته می‌شود.
قطبی در مصاحبه اخیرش در خبرگزاری‌ها گفته بود که ایران وطن دوم من است!
از خودش بپرسید، چرا از خودش نمی‌پرسید که چطور این حرف‌ها را زده؟ اصلا آیا اینهایی که اینجا کار می‌کنند، ایرانی هستند؟ اصلا ایران را دوست دارند؟ دلشان برای ایران می‌سوزد؟ نه آقا جان، اینها دلشان برای جیبشان می‌سوزد. خیلی‌هایشان هستند که برای این مملکت و برای این خاک هیچ ارزشی قائل نیستند. من حرف دلم را می‌زنم و از کسی هم نمی‌ترسم. من ایران را دوست دارم و بارها هم این موضوع را ثابت کرده‌ام.
وضعیت استقلال چطور است؟
استقلال خوب است، تیم ما امروز (چهارشنبه) راهی آنتالیا می‌شود تا در اردوی آنتالیا شرکت کند. در طول این مدت هم من با کادر فنی و مسوولان باشگاه صحبت و نکات مهم را به آنها گوشزد کردم. به هر حال امیدوارم که تیم درست شود و بچه‌ها با آمادگی خوبی در مسابقات برگشت شرکت کنند. اگر قرار باشد استقلال در دور دوم بازی‌ها هم ضعیف و کم‌صلابت باشد، تقصیر خودمان است.
استقلال در دو بازی اخیر دو باخت متوالی را کسب کرد، نمی‌ترسید که به سرنوشت پرسپولیس و استیل‌آذین دچار شود؟
من که نباید جواب این سوال‌ها را بدهم. من در مسایل فنی تیم دخالت نمی‌کنم و فقط کارهای مربوط به خودم را انجام می‌دهم. من استقلال را دوست دارم و ان‌شاءا... چنین اتفاق‌هایی برای استقلال نمی‌افتد. من فقط به استقلال مشورت می‌دهم و در کارهای تیم دخالتی نمی‌کنم.
البته نکته جالب در تیم شما این است که حتی در چنین اوضاعی که استقلال می‌بازد، سرمربی و بقیه دوستان تشویق می‌شوند.
صحبت خاصی ندارم!
اما پس از همین اتفاق بود که فتح‌ا...زاده گفت «من با حجازی که بزرگتر استقلال بود، قطع همکاری کردم!»
این اتفاق مال سال ۷۸ بود و بهتر است که در این مورد حرف نزنیم.
به عنوان سوال آخر به عنوان دوست مشترک فتح‌ا...زاده و واعظ نمی‌خواهید در اتفاقات و چالش‌های بین این دو دخالتی کنید؟
اینها بزرگان استقلال هستند. دو تا آدم بزرگ که باید جایگاهشان حفظ شود. فتح‌ا...زاده یک مدیر ورزشی است و واعظ یک مهره سیاسی و هر دو باید مواظب این موضوع باشند. با مناظره و جنجال در روزنامه‌ها کسی به جایی نمی‌رسد و اوضاع فقط بدتر می‌شود. من هم تلاش می‌کنم تا ان‌شاءا... هرچه زودتر کدورت‌ها از بین برود. با این مسایل فوتبال ما به جایی نمی‌رسد.

بالا