• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

حجامت نمی‌تواند جای اهدای خون را بگیرد

الهه خورشید

متخصص بخش خانه و خانواده
مدیركل انتقال خون استان تهران با اشاره به این كه در مقایسه حجامت و اهدای خون می‌توان دریافت، حجامت جهت كاهش غلظت خون نمی‌تواند جای اهدای خون را بگیرد، اظهار كرد: درخصوص فصد خون نیز كه ممكن است به عنوان یك اقدام درمانی جهت كاهش غلظت خون به كار رود باید گفت هیچ‌گاه سیاهی و تیره بودن خون دلیل برغلظت آن نیست زیرا خونی كه از فرد گرفته می‌شود از ورید است و خون وریدی به دلیل كمبود اكسیژن اغلب تیره است.

دكتر بشیر حاجی بیگی در گفت‌وگو با خبرنگار«سلامت» ایسنا، با بیان این كه افزایش تعداد گلبول‌های قرمز در واحد حجم را غلظت خون می‌گویند، عنوان كرد: چنانچه هموگلوبین در مردان بالاتر از 18 و در زنان فراتر از 16 گرم در دسی لیتر باشد، خون فرد غلیظ است.

وی درباره علائم غلظت خون گفت: در برخی افراد علامتی مشاهده نمی‌شود، اما سایر مشكلات مانند ضعف و بی‌حالی، سردرد، سبكی سر، اختلالات بینایی و تنگی نفس، خارش‌های پوستی بویژه بعد از استحمام، قرمزی صورت و وریدهای برجسته چشم‌ها، بزرگی كبد و طحال شایع است. زخم معده، دردهای استخوانی و در مراحل بعد بروز نقرس و سنگ كلیوی نیز می‌تواند به دنبال تغلیظ خون بروز كند.

حاجی بیگی با بیان این كه درمان عامل زمینه‌ای، پرهیز از مصرف سیگار و قرار گرفتن در معرض محیط آلوده، مصرف مایعات زیاد (مصرف حداقل روزی 8 لیوان مایعات)، فصد خون و استفاده از دارو می توانند به عنوان اقدام درمانی لحاظ شوند، اظهار كرد: در فصد خون، خون گرفته از بیمار بدون استفاده است، هیچ‌گاه سیاهی و تیره بودن خون دلیل بر غلظت آن نیست و طی انجام آزمایشات می‌توان به این نتیجه رسید، چون خونی كه از فرد گرفته می‌شود از ورید است و خون وریدی به دلیل كمبود اكسیژن اغلب تیره است.

وی افزود: در مقایسه حجامت و اهدای خون می‌توان دریافت حجامت جهت كاهش غلظت خون نمی‌تواند جای اهدای خون را بگیرد، زیرا حجم خونی كه در حجامت از بدن خارج می‌شود زیاد نیست و در این مورد نیاز به خارج كردن مقادیری از خون از بدن هست.

مدیر كل انتقال خون استان تهران با اشاره به این كه استرس و تنش‌های عصبی عامل بروز غلظت خون كاذب است، عنوان كرد: تعریق و اسهال‌ شدید هم از علل دیگر بروز غلظت خون (پلی سیتمی) كاذب یا موقت است، سن شیوع این عارضه بالای 40 سال بوده و در مردان شایع‌تر است.

وی افزود:‌ به طور كلی میوه‌ها و سبزی‌ها به علت دارا بودن ویتامین C و فیبرهای محلول و نامحلول، یك عمل حفاظتی در مقابل افزایش غلظت خون و كاهش میزان فیبرینوژن (پروتئینی كه تبدیل به لخته می‌شود) و افزایش فشار خون دارند، به همین علت افرادی كه گیاه‌خوارهستند نه تنها احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ را از خود دور كرده‌اند، بلكه دارای خون رقیق‌تر، فشار خون و فیبرینوژن پایین‌تری نسبت به افراد همسن و سال خود هستند.






 
بالا