• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

حجیم‌سازی صورت به چه صورت؟

الهه خورشید

متخصص بخش خانه و خانواده
همه آدم‌ها با یک ظاهر منحصر به فرد به دنیا می‌آیند؛ یکی بینی‌اش بزرگ است، دیگری لب‌هایش کوچک و آن یکی گونه‌های فرو رفته دارد. اگر به گذشته‌های نه‌چندان دور برگردیم، متوجه می‌شویم قدیمی‌ها هر ظاهری که داشتند با آن کنار می‌آمدند.

همه آدم‌ها با یک ظاهر منحصر به فرد به دنیا می‌آیند؛ یکی بینی‌اش بزرگ است، دیگری لب‌هایش کوچک و آن یکی گونه‌های فرو رفته دارد. اگر به گذشته‌های نه‌چندان دور برگردیم، متوجه می‌شویم قدیمی‌ها هر ظاهری که داشتند با آن کنار می‌آمدند. شاید هم دلیلش این بود که راه دیگری نداشتند چون آن موقع‌ها خبری از جراحی پلاستیک، بوتاکس، چربی، ژل و ...نبود ولی امروز با وجود پیشرفت علم می‌توان ظاهر خود را عوض کرد.

آن قدر شیوه‌های دستکاری صورت زیاد شده که بعضی از شرکت‌ها به فکر تولید دستگاهی برای حجیم‌سازی لب‌ها افتادند، درست چیزی شبیه بادکش! اما آیا این روش‌ها فایده‌ای دارند؟ آیا روش‌های علمی و درمانی برای این کار وجود دارند؟ نظر متخصصان و جراحان زیبایی چیست؟ دکتر حمید عارف، فوق‌تخصص جراحی پلاستیک و عضو انجمن جراحان پلاستیک ایران به این پرسش‌ها پاسخ می‌دهد دستگاهی که صورت را له می‌کند!
لب، ساختار و آناتومی بسیار پیچیده‌ای دارد ولی به زبان ساده از ماهیچه، بافت اسفنجی و پوست نازک متصل به ماهیچه تشکیل شده است. کوچک‌ترین ضربه‌ای که به این بخش از بدن وارد شود باعث پارگی مویرگ‌های آن و خونریزی داخلی لب می‌شود. بعد از اینکه ضربه وارد شد یک فرایند التهابی ایجاد می‌شود که با ورم و کبودی همراه است. ورم باعث بزرگ شدن حجم لب می‌شود.

دستگاه هایی که در بازار به عنوان «حجیم‌کننده لب» به فروش می‌رسند، با ساز و کار جاروبرقی عمل می‌کنند و با ایجاد فشار منفی باعث پارگی مویرگ، خونریزی و تورم داخل ماهیچه می‌شوند و به این شکل یک حجم‌دهی موقت ایجاد می‌کنند.

این دستگاه تنها جنبه تجاری و فریبنده دارد و افرادی که می‌خواهند حتی تنها یک بار از آن استفاده کنند، باید این کار را به قیمت آسیب به ساختار لب‌هایشان انجام دهند. بنابراین وقتی استفاده کوتاه‌مدت چنین بلایی سر لب‌ها می‌آورد، خودتان حساب کنید استفاده طولانی‌مدت از این نوع دستگاه‌ها چقدر منطقی به نظر می‌رسد؟

به خاطر لبخند بهتر جراحی کنیم؟
افتادگی لب روی زیبایی لبخند تاثیر می‌گذارد. به طور طبیعی باید یک سوم لثه همراه با دندان‌ها در زمان لبخند دیده شود، چنین لبخندی زیباست. چنانچه لب افتادگی داشته باشد، بخشی از لثه به همراه دندان دیده نمی‌شود که به این نوع افتادگی درجه یک می‌گویند و یک افتادگی خفیف محسوب می‌شود.

اگر هنگام لبخند نصف دندان با لب بالا پوشیده شود و لثه هم به چشم نیاید، این نوع افتادگی درجه2 است. در نهایت اگر در زمان لبخند اصلا دندان دیده نشود، این نوع افتادگی لب درجه3 و شدیدترین نوع افتادگی است. البته اگر در زمان لبخند کل لثه بالا دیده شود هم زیبا نیست. در این مواقع با تشخیص پزشک متخصص عمل جراحی ترمیم لب انجام می‌شود.

گونه برجسته؛ عوارض برجسته‌تر
ژل دائمی پاژ به دلیل ارزان بودن در ناحیه گونه‌ها تزریق می‌شود. این ژل را با حجم زیاد در گونه‌ها تزریق می‌کنند و همین مساله باعث می‌شود ژل به قسمت‌های دیگر صورت برود و به دلیل سنگینی و فشار به بافت چربی و زیرجلدی آسیب وارد کند و باعث مرگ سلولی شود. پوست افرادی که از این ژل‌ها استفاده می‌کنند به مرور نازک می‌شود و با کوچک‌ترین ضربه حالت ملتهب و عفونی پیدا می‌کند. آبسه، تورم، قرمزی، درد و... از دیگر مشکلاتی هستند که این ژل در ناحیه گونه به وجود می‌آورد.

بهترین راه حجیم‌سازی گونه از نظر متخصصان کدام است؟
برای حجیم‌سازی گونه بهترین راه در تمام دنیا تزریق چربی همراه با فاکتور پی‌آرپی است. بعد از چند سال حدود 30 تا40درصد این ماده باقی می‌ماند و بقیه آن از بین می‌رود؛ به همین دلیل باید دوباره آن را تزریق کرد. به این شکل، ماندگاری آن در دفعه‌های بعدی بیشتر می‌شود.

این روش برای بدن حساسیت و عفونت ایجاد نمی‌کند چون از بافت چربی خود بدن فرد درست می‌شود. چربی‌های قسمت‌هایی از بدن فرد که در اثر رژیم از بین نمی‌روند برای این کار مناسب است. این روش را برای هر سنی می‌توان انجام داد. یکی دیگر از مزایای تزریق چربی این است که برای انجام آن نیاز به جراحی و بیهوشی نیست.

پروتزهای بیقرار!
شاید بعضی‌ها تصور کنند گذاشتن پروتز در ناحیه گونه خیلی بهتر از تزریق ژل است؛ در حالی که پروتز هم مشکلات خاص خود را دارد. صورت انسان دارای حرکت‌های زیادی است و همین مساله باعث می‌شود پروتز به خوبی ثابت نماند و در گونه جابه‌جا شود. یکی دیگر از مشکلات پروتز عدم قرینه بودن دو گونه است؛ همچنین احتمال عفونت 2 تا 4درصد برای افرادی که پروتز می‌گذارند وجود دارند. البته درحال حاضر پروتزهایی وجود دارند که احتمال عفونت را کم می‌کنند ولی آن را به صفر نمی‌رسانند.
منبع: همشهری تندرستیa
 
بالا