پانته آ
متخصص بخش
مواد لازم : ـ آرد نانوایی یک و نیم لیوان ـ شکر یک لیوان ـ روغن مایع مخصوص سرخ یا کره یا روغن حیوانی نصف لیوان ـ هویج ۴۰۰ گرم ( ۸ عدد هویج متوسط )ـ گلاب به مقدار لازم ـ زعفران دم کرده ۲ قاشق ـ آب ۱ لیوان ـ خرما ی رطب ۲۰ عدد ـ کنجد ۴ الی ۵ قاشق ـ خلال پسته و گل محمدی خشک به مقدار لازم طرز تهیه :
ـ خرما ی رطب نسبتاٌسفت هسته گرفته را چرخ کنید و در در یخچال گذاشته تا سفت شود بعد کف دست را چرب کرده و از خرما گلوله هایی به اندازه فندق برداشته و در دست و سپس در کنجد بغلتانید .ـ شکر و آب را روی حرارت گذاشته تا شکر حل شده و حرارت را خاموش کنید تا شهد سرد شود.
ـ هویج را پس از پاک کردن سطح پوست و شستن ، پخته و سپس هویج بدون آب را همراه با شهد پوره کنید .
ـ گلاب و زعفران را به پوره هویج اضافه کنید .
ـ آرد را روی حرارت ملایم به مدت ۱۰ تفت دهید . سپس روغن اضافه کنیدوبا حرارت ملایم سرخ کنید . در تمام مراحل حرارت را زیاد نکنید تا رنگ آرد عوض نشود و حلوا خوشرنگ از آب در آید در صورت تمایل به جای نیمی از آرد نانوایی میتوانید از آرد برنج هم استفاده کنید .
ـ پوره را به آرد سرخ شده اضافه کنید و روی حرارت ملایم خوب هم بزنید تا زمانی که حلوا قوام بیاید .
ـ اگر می خواهید حلوا چرب تر باشد مقدار بیشتری روغن بریزید .
این حلوا با کمترین مقدار شکر و روغن درست شده و چون زیاد هم سرخ نمیشود حلوای نسبتاٌسالم و خوشمزه وضمناٌ خوشرنگی است .
حلوا را به شکل بیضی در دیس ریخته و با پشت قاشق صاف کرده و لبه های حلوا را همانطور که قبلا توضیح داده بودم تزئین کنید چون میزان روغن در این حلوا کم است برای جلوگیری از ترک خوردن لبه های حلوا ، سرعت عمل به خرج دهید و روی حلوا را با خرما و پسته و گل تزئین کنید .