• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

حمایت از دامنه های اینترنتی دات پارس و دات خلیج فارس

Mahdi Askari

مدير فنی
حمایت از ثبت جهانی پسوندهای اینترنتی پارس (.PARS) و خلیج فارس (.PersianGulf)، نمودی از همبستگی ملی ایرانیان
چندی است که آیکن (سازمان مدیریت نام‌ها و ارقام اینترنتی) که به نوعی مدیریت کل اینترنت را در دست دارد پذیرش درخواست‌های ثبت پسوندهای جدید اینترنتی را آغاز نموده است.
همان‌طور که انتظار می‌رفت، این اقدام که پس از ۹ سال وقفه (بعد از اضافه شدن پسوندهایی مانند دات آسیا و…) انجام پذیرفت با استقبال گسترده فعالان اینترنتی در سراسر جهان روبرو گردید و با وجود اینکه هنوز اطلاعات دقیق درخواست دهندگان منتشر نشده است، ولی شنیده‌ها حاکی از آن است که بیش از ۱۰۰۰ پسوند جدید اینترنتی در انواع مختلف تجاری، فرهنگی، اجتماعی و… ارائه شده است که از میان آن‌ها می‌توان به پسوندهای مختص اقوام و اجتماعات خاص نیز اشاره کرد.
برای مثال بسیاری از کلان شهرهای دنیا اقدام به ثبت پسوند اینترنتی با نام شهر خود نموده‌اند که به نوعی به شناساندن شهر و مردمان و کسب و کارهای آن در دنیای اینترنت کمک خواهد نمود.
در این میان نیز حضور ایرانیان در این حوزه نیز باعث گردید که ما نیز از این قافله عقب نمانده و با ارائه درخواست جهت ثبت پسوندهایی که مستقیماً بیانگر ملیت و سرزمین مادریمان است، حضور خود در دنیای اینترنت را ابدی سازیم.
دو پسوند اینترنتی که مستقیماً در جهت منافع ایرانیان و به طور عام پارسی زبانان، درخواست گردیده‌اند دات پارس (به صورت PARS.) و دات خلیج فارس (به صورت PersianGulf.) می‌باشند که پذیرش آن‌ها توسط آیکن می‌تواند موفقیتی بزرگ برای ایران و افتخاری جاودانه برای ایرانیان محسوب گردد.
ثبت این پسوندها در اینترنت به مفهوم ایجاد هزاران وب سایت جدید با این پسوندها و متعاقب آن گسترش این اسامی در اینترنت خواهد بود. هر وب سایتی که تحت یکی از این پسوندها ایجاد شود هزاران بیننده خواهد داشت و این افراد کسانی خواهند بود که به صورت روزمره با این نام‌ها سر و کار خواهند داشت.
کاربران اینترنتی ایرانی با دیدن این اسامی به عنوان پسوند پایگاههای اینترنت به ملیت و تاریخ پرشکوه خود افتخار می‌نمایند و کاربران خارجی نیز شاهد علاقه وافر ایرانیان به این اسامی خواهند بود که خود گواهی بر زنده بودن نام‌های خلیج همیشگی فارس و پارس می‌باشد.
آنچه حایز اهمیت است، چالش‌هایی است که این درخواست‌ها از سوی سایر کشورها با آن روبرو خواهند بود که حمایت گسترده تمامی کاربران اینترنتی ایرانی را می‌طلبد. پسوند اینترنتی PersianGulf. به دلیل مناقشات موجود که اتفاقاً این روزها بالاتر نیز گرفته است، احتمالاً با اعتراض شدید کشورهای حاشیه خلیج فارس مواجه خواهد گردید.
I_support_dot_pars.jpg

اما در مورد دات پارس (.PARS) موضوع به قرار دیگری است:
یکی از قواعد آیکن برای پذیرش پسوندهای جدید اینترنتی عدم تشابه آن‌ها با یکدیگر در حدی که منجر به سردرگمی کاربران اینترنتی گردد است و متأسفانه این شباهت در مورد عبارت پارس با عبارت پاریس (Paris. که ثبت آن توسط شورای شهر پاریس در حال پیگیری است) باعث گردیده که منتظر مناقشه‌ای قریب‌الوقوع میان این دو درخواست باشیم که در شرایط عادی تنها یکی از آن‌ها حق حضور در اینترنت را خواهد یافت.
یکی از ملاک‌های آیکن برای انتخاب یک پسوند از میان دو پسوند فوق میزان حمایت اعلام شده از سوی جامعه ایست که آن پسوند برای آن‌ها در نظر گرفته شده است.
با توجه به اینکه هر دو پسوند پارس و خلیج فارس به عنوان نمادی از شکوه و جلال تاریخ کهن ایران زمین و مردمان سرزمین پارس محسوب می‌گردند، حمایت این مردم نیز برای دست یابی به این هدف الزامی است.

برای این منظور فراخوانی اینترنتی در قالب طومار یا عریضه (Petition) تحت آدرس http://www.ipetitions.com/petition/dot-pars جهت ثبت حمایت ایرانیان از این دو پسوند طراحی گردیده است که امید است با اقبال هم‌وطنان عزیز در ثبت جهانی این دو نام در فضای اینترنت موثر واقع شود.


چگونه حمایت کنیم؟



به منظور حمایت از ثبت پسوندهای جدید اینترنتی پارس و خلیج فارس، یک درخواست اینترنتی در قالب Petition ایجاد گردیده است.
علاقه‌مندان می‌توانند برای امضای درخواست به آدرس http://www.ipetitions.com/petition/dot-pars/ مراجعه نمایند. صفحه درخواست حاوی متن درخواست به زبان‌های فارسی و انگلیسی است و مخاطب آن نیز موسسه آیکن است.
پس از باز شدن صفحه، نمایی مشابه نمای زیر پیش روی شما خواهد بود:
petition_pars.gif
در انتهای همین صفحه می‌توانید فرم حمایت (امضای درخواست) را مطابق شکل زیر مشاهده نمایید:
how2sign.gif
کافی است با تکمیل فرم مطابق شکل، آن‌را امضا نمایید. کلیک روی کلید Sign Now شما را به فهرست امضا کنندگان این درخواست می‌افزاید.
همچنین در صورتی که دارای اکانت ف/ی/س/ب/و/ک هستید با کلیک روی گزینه آبی رنگ Sign with faice book ( به دلیل ***** شدن در ایران انجمن اینجوری نوشتم) در بالای فرم، به طور خودکار فرم درخواست با مشخصات فیس بوک شما امضا می‌شود.
 
آخرین ویرایش توسط مدیر:
بالا