• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

خال و یا سرطان

eliza

متخصص بخش
خال و یا سرطان

محققان آمريكايي گفتند، نبود يك پروتئين احتمالا مي‌تواند توضيح دهد كه چرا برخي سلول‌هاي پوستي به جاي اينكه به خال‌هاي بي‌ضرر تغيير يابند، به يك نوع سرطان پوستي كشنده تبديل مي‌شوند.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از رويترز ، آنها گفتند يك پروتئين به نام ‪ igfbp۷‬مانع تبديل سلول‌هاي پوستي به ملانوم مي‌شود.
اين كشف مي‌تواند به كشف درمان‌هاي بهتر براي اين نوع سرطان شود كه در اكثر موارد كشنده است.
دكتر “مايكل گرين” محقق موسسه پزشكي “هاوارد هيوز” در “دانشكده پزشكي دانشگاه ماساچوست” كه مطالعه وي در مجله “سلول” منتشر شده است، گفت، اين بخشي از دفاع طبيعي انسان براي مبارزه با سرطان‌ها است.
وي افزود، در ملانوماها اين پروتئين از فعاليت بازمي‌ماند.
گرين گفت، محققان شكل مصنوعي اين پروتئين را ساختند و آنرا در سلول‌هاي ملانوم در محيط آزمايشگاه و بر روي موش‌هاي مبتلا به ملانوم آزمايش كردند و مشاهده كردند كه رشد سرطان متوقف شد.
وي گفت، نتيجه هيجان انگيز اين است كه ملانوم هنوز به پروتئين ‪igfbp۷‬ حساس است.
گرين در يك گفت و گوي تلفني گفت، با اضافه كردن اين پروتئين به ملانوم‌ها مي‌توان اين سلول‌هاي سرطاني را از بين برد.
وي افزود، اين كشف حقيقتا راهي را براي از بين بردن اين سرطان‌ها نشان مي‌دهد.
وي تصور مي‌كند كه از اين پروتئين مي‌توان بعنوان يك درمان هدفمند براي درمان ملانوم استفاده كرد، سرطاني كه به گفته وي زماني كه گسترش مي‌يابد “اساسا غير قابل درمان” است.
با اينكه ملانوم تنها عامل درصد كمي از سرطان‌هاي پوستي است اما علت بيشتر مرگ و ميرهاي ناشي از سرطان پوست است و سال گذشته بيش از هشت هزار نفر را در آمريكا به كام مرگ كشاند.
__________________
 
بالا