• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

خواص ادویه کاری

ZahRa-Gh

متخصص بخش
ادویه علاوه بر این که به طعم دارکردن غذاها کمک می کند، خواص زیادی نیز دارد و بسیاری مواقع به عنوان دارو نیز مورد استفاده قرار می گیرد. ادویه کاری جزو ادویه هایی است که در شرق دنیا بخصوص پاکستان، هندوستان و افغانستان به مقدار بسیار زیاد در وعده های غذایی مصرف می شود.
attachment.php





«کاری» ادویه ای است که در آن ۲۰ نوع گیاه معطر از جمله زیره، رازیانه، گشنیز و… وجود دارد و هر گیاه خواص بسیار عالی دارد. در فرمولاسیون کاری فلفل و زردچوبه پایه اصلی است. به دلیل اهمیت ادویه ها در اکثر رژیم غذایی، بتازگی گروهی از محققان دلایل جالبی کشف کرده اند که نشان می دهد چرا بیش از هزار سال است انسان ها از ادویه ها و بویژه ادویه کاری استفاده می کنند. آنها طی آزمایش ها و تحقیقات زیادی متوجه شدند ادویه زردچوبه به طور قابل ملاحظه ای می تواند سبب افزایش پروتئینی خاص شود که به طور طبیعی در حفظ و تقویت سیستم ایمنی بدن موثر است. این پروتئین با تقویت سیستم ایمنی بدن، مانع ابتلا به بیماری های عفونی می شود. این پروتئین که GAMP نام دارد، به سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با انواعی از میکروب ها و باکتری ها کمک می کند. در حقیقت سبب می شود سیستم ایمنی بتواند براحتی با ویروس ها و باکتری ها مقابله و آنها را نابود کند. از طرفی قبلا محققان دریافته بودند ویتامین D نیزدرافزایش این پروتئین نقش دارد. این محققان سال هاست طی مطالعاتی درصدد شناسایی مکانیسم هایی هستند که سبب افزایش سطح این پروتئین در خون می شود. این ژن یا پروتئین به عنوان یک پروتئین ضدمیکروبی شناخته و تا به حال تنها در انسان ها دیده شده است. این پروتئین با تاثیری که بر سیستم ایمنی بدن دارد، نقش موثری در از بین بردن انواع میکروب ها و باکتری ها دارد. خاستگاه اصلی کاری مانند بیشتر ادویه ها هندوستان و جنوب آسیاست. استفاده از این ادویه نزدیک به ۲۵۰۰ سال قدمت دارد، علاوه بر چاشنی به عنوان دارو نیز موارد مصرف زیادی دارد. از جمله خواص دیگر این ادویه می توان به خواصی چون محافظ کبد، ضدمیکروب، ضدنفخ، محرک معده، مقوی معده، معرق، حاوی ویتامین C، ضدسرطان و خنثی کننده رادیکال های آزاد نیز اشاره کرد. از سوی دیگر، ادویه کاری بوی مواد ناخوشایند مانند گوشت را هم پوشش می دهد و به طور کلی مصرف متعادل آن برای سلامت فرد بسیار مفید است. مطالعه ای که روی غذاهای غربی و شرقی انجام شده نشان داده در شرق دنیا که ادویه بیشتری مصرف می شود، سلامت بدن بویژه در قبال امراضی مانند سرطان و مشکلات کبدی بیشتر تامین می شود. همچنین مطالعات نشان داده ماده کورکومین موجود درادویه کاری، عامل ضدالتهاب و یک آنتی اکسیدان قوی است و موجب کاهش التهاب مفاصل می شود حتی ممکن است این عنصر ژن ناقل سرطان پستان را غیرفعال کند و روند پیشرفت سرطان پروستات و سرطان روده بزرگ را کاهش دهد. کورکومین تاثیر مثبت و چشمگیری در درمان سرطان لوزالمعده دارد. گروهی از پژوهشگران معتقدند کورکومین می تواند با سرطان پوست نیز مبارزه و ملانوم سلول های سرطانی پوست را خراب کند. به نظر می رسد کورکومین موجود در پودر کاری از آلزایمرنیز پیشگیری می کند و حافظه را بهبود می بخشد. همچنین گروهی از متخصصان تغذیه می گویند ادویه کاری می تواند به لاغرشدن و کاهش وزن نیز کمک کند. یکی از مواد اصلی موجود در ادویه های کاری، فلفل قرمز است که دمای بدن را افزایش می دهد و با افزایش میزان سوخت و ساز بدن، به سوختن کالری ها و چربی ها کمک می کند. نکته جالب تر این که این ادویه به فرد کمک می کند در وعده غذایی بعدی کمتر غذا بخورد. با توجه به خواص زیاد این ادویه محققان در مطالعات متعددی سعی کردند به دلایل این خواص پی ببرند و این که کاری چگونه می تواند این اثرات شگفت انگیز را داشته باشد. در مطالعات جدید محققان با کمال شگفتی متوجه شدند کاری یا زردچوبه هندی اثرات شگفت انگیزی روی ژن یا پروتئین GAMP و تقویت سیستم ایمنی بدن دارد زیرا این ادویه با مکانیسمی جالب سبب افزایش فعالیت این پروتئین و تقویت سیستم ایمنی بدن می شود لذا محققان با یافته ها امیدوارند بتوانند درآینده داروهای زیادی را برای تقویت سیستم دفاعی بدن در برابر بسیاری از بیماری ها بویژه بیماری هایی که منجر به ضعف سیستم ایمنی بدن می شوند، تولید کنند. البته یافته ها نشان می دهد اثرات کاری به اندازه ویتامین D نیست، زیرا اثرات ویتامین D بر این پروتئین قوی تر است، با این حال اثرات فیزیولوژیک گسترده ای بر سیستم دفاعی بدن دارد. با توجه به خواص مفید این ادویه محققان توصیه می کنند حتما در رژیم غذایی از این ادویه مفید استفاده شود زیرا مصرف مداوم و کافی این ادویه می تواند به حفظ سلامت بدن در برابر عفونت ها بخصوص عفونت های معده و روده کمک کند. در این مطالعات همچنین مشخص شده است مصرف همزمان کاری و اسیدهای چرب امگا۳ به طور قابل ملاحظه ای می تواند بر فعالیت ژن GAMP موثر باشد. در این مطالعات مشخص شد همراهی امگا۳ با کاری یا زردچوبه هندی نیز می تواند برفعالیت این ژن اثرات قابل ملاحظه ای داشته باشد، هرچند هنوز مکانیسم و چگونگی تأثیر امگا۳ کاملا مشخص نشده است یعنی هنوز مشخص نیست امگا۳ چگونه بر عملکرد این ژن تاثیر می گذارد. همچنین محققان توصیه می کنند از ویتامین D نیز به وفور استفاده شود زیرا تحقیقات اخیر نشان داده این ویتامین در درمان عفونت ها و پیشگیری از ابتلا به بیماری های عفونی، سرطان و دیگر بیماری ها اثرات زیادی دارد بنابراین توصیه می شود افراد حتما در رژیم غذایی خود از میزان کافی ویتامین D، امگا ۳ و ادویه کاری یا همان زردچوبه هندی استفاده کنند تا از این طریق با تقویت سیستم ایمنی بدن، از ابتلا به انواع عفونت ها و بیماری ها در امان بمانند.
 

پیوست ها

  • ادویه-درمانی.jpg
    ادویه-درمانی.jpg
    29.1 کیلوبایت · بازدیدها: 12

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
خواص درمانی ادویه کاری / اخبار

يك ادويه مفيد براي لاغر شدن


گروهي از متخصصان تغذيه مي‌گويند اگر قصد داريد لاغر شويد، ادويه كاري را به رژيم غذايي روزانه خود اضافه كنيد.

به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، اين متخصصان تاكيد كردند كه يكي از مواد اصلي موجود در ادويه‌هاي كاري فلفل قرمز است كه دماي بدن را افزايش مي‌دهد و به سوختن كالري‌ها كمك مي‌كند. حتي نكته جالب‌تر اين كه اين ادويه به شما كمك مي‌كند كه در وعده غذايي بعدي كمتر غذا بخوريد.

به گزارش روزنامه ديلي اكسپرس، كارشناس تغذيه در دانشگاه پوردو در ايالت ايندياناي آمريكا تصور مي‌كنند كه تركيب فعال موجود در فلفل موسوم به «كاپسايسين» مي‌تواند عامل اين اثرگذاري قوي و آشكار باشد. در اين مطالعه تاثير ادويه فوق روي 25 زن و مرد بالغ بررسي و مشخص شد. نيمي از اين افراد غذاي خود را بدون ادويه و نيمي ديگر همراه با ادويه كاري مصرف كردند در ادامه معلوم شد در گروهي كه از ادويه استفاده كرده بودند سوخت و ساز دروني بدنشان بيشتر شد و شاهد اين امر افزايش دماي داخلي بدن آنها بود.

اين مطالعه در مجله روانشناسي و رفتار منتشر شده است.
 

Fa.Sa

مدیر بخش پزشکی

دو تاپیک برای کامل تر شدن تاپیک ادغام شدند. :گل:

 

Fa.Sa

مدیر بخش پزشکی
یک ادویه تمام عیار

635284836542836958.jpg


شاید تاکنون غذاهای پاکستانی، هندی یا لبنانی را که در برخی رستوران‌ها یا اغذیه‌فروشی‌های سطح شهر سرو می‌شود، خورده باشید و متوجه تندی و تیزی و طعم متفاوت آن نسبت به غذاهای ایرانی شده و از خود پرسیده باشید اغلب این غذاها مشابه غذاهای خودمان و شامل انواع کباب، کتلت، پلوی مخلوط، مرغ تنوری و... است، پس چرا طعم این غذاها زمین تا آسمان با غذای ایرانی فرق می‌کند و برخی انواع آن به دلیل مزه متنوع و متفاوت خوشایند ذائقه ‌ماست؟




خوب است بدانید بیشتر مردمان کشورهای پاکستان، افغانستان، عربستان، لبنان، هندوستان و حتی مردمان باصفای استان های جنوبی کشورمان هنگام طبخ یک غذای ساده ممکن است از شش تا هفت نوع ادویه با عطر و بوی متفاوت استفاده کنند.
این ادویه ها می تواند رازیانه، تخم گشنیز، زیره سبز، فلفل قرمز، هل، زنجبیل و از همه مهم تر پودر کاری باشد که می تواند عطر و طعم غذا را به کل تغییر دهد.


کاری، یک ادویه کامل
کاری یک ادویه ساده نیست و ترکیبات آن در کشورها و ملل مختلف متفاوت است و اغلب از مخلوط پودر بیش از 20 نوع گیاه معطر همچون زیره، هل، خردل، فلفل سیاه، رازیانه و... به دست می آید و جزء اصلی آن فلفل و زردچوبه است که ذائقه بیشتر مردمان آسیایی آن را می پسندد.
مزه غالب این ادویه تند و دلچسب، بوی آن معطر و رنگ زرد فوق العاده ای دارد. خاصیت کاری به دلیل تعدد گیاهان مفید به کار رفته در آن در مقایسه با دیگر ادویه جات بیشتر بوده و بهترین ادویه برای رفع بوی ناخوشایند انواع گوشت سفید و قرمز است.
کاری، یک ضدمیکروب و آنتی اکسیدان قوی است و از رشد سلول های سرطانی جلوگیری می کند و با کاهش التهاب مفاصل از تورم و درد ناشی از آن می کاهد.
در تحقیقی مشخص شده مردان سالمندی که پودر کاری را در برنامه غذایی روزانه خود گنجانده اند، نسبت به سایرین در آزمون حافظه موفق تر عمل کرده اند.
گروهی از متخصصان تغذیه می گویند چون میزان فلفل قرمز به کاررفته در کاری بیشتر است، می تواند با افزایش دمای بدن موجب سوخت وساز و تعرق زیادتر شده و به سوختن بیشتر کالری کمک کند.
در نتیجه کسانی که قصد لاغر شدن دارند، می توانند این ادویه را وارد رژیم غذایی روزانه خود کنند. همچنین آزمایش ها نشان داده است افزودن ادویه کاری به غذاهای پرچرب با کاهش تری گلیسیرید، ریسک ابتلا به بیماری های شدید قلبی را کاهش می دهد. از جمله خواص دیگر کاری تقویت معده و محافظت از کبد است و می تواند تا حدود زیادی جلوی نفخ را بگیرد.
بر اساس مطالعه ای که روی غذاهای غربی و شرقی انجام شده، پژوهشگران به این نتیجه رسیده اند غذاهای شرقی، پرادویه ترین غذاها بوده و آمار سرطان و بیماری های کبدی در مصرف کنندگان این غذاها کمتر است و در نتیجه متخصصان، مصرف ادویه جات بویژه کاری را به تمام خانواده ها توصیه می کنند البته مصرف زیاد ادویه جات به دلیل طبع گرم می تواند آن را برعکس به ترکیبی سمی و ناتوان کننده کبد تبدیل کند.
فاخره بهبهانی - جام​جم

 
بالا