این خوراک کدو حلوایی با گویش مازندرانی " کئیی مِسَمِن " یکی از غذاهای گیاهی و سنتی شمالی می باشد که برای شام در کنار نان سرو میشود و بسیار سالم و خوشمزه هست. این خوراک در گیلان با کمی تفاوت " کویی تره " نام دارد که دستور آن را بزودی برای دوستان پست خواهم کرد.[h=4]مواد لازم:
- کدو حلوایی - نیم کیلو
- آب - ۱/۴ پیمانه
- سیر له شده - ۵ حبه
- مغز گردو ساییده شده - ۱ قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل ، زردچوبه، ادویه و روغن - به مقدار لازم
- دانه انار ساییده شده (ناردون) - ۱ قاشق غذاخوری
- خرما درصورت تمایل - ۵ عدد
- شکر در صورت تمایل - ۱ قاشق غذاخوری
- رب انار - ۱ قاشق غذاخوری
- پوست کدو را جدا کرده و کدو را با آب روی حرارت ملایم می پزیم و له می کنیم.
- سیر له شده را در روغن کمی تفت می دهیم.
- پوره کدو حلوایی را در سیر می ریزیم و کمی تفت می دهیم.
- نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه را اضافه می کنیم.
- گردوی ساییده شده، دانه ساییده شده انار (ناردون) و رب انار را می ریزیم.
- درصورت تمایل شکر یا خرما را اضافه می کنیم.
- با گردوی خرد شده تزیین می کنیم.