خورش بامیه
مواد لازم
1) ماهیچه با قلم............................................750 گرم
2) پیاز ساطوری شده.....................................1عدد
3) سیر کوبیده.............................................4-5پر
4) بامیه....................................................2-1کیلو
5) رب گوجه فرنگی......................................2-3قاشق
6) فلفل قرمز ساییده.......................................1قاشق چایخوری
7) زرد چوبه...............................................1قاشق مربا خوری
8) روغن................................................... به ميزان لازم
9) نمک و فلفل............................................. به ميزان لازم
طرز تهيه
ساقه بامیه بزنید ولی دقت کنید غلاف ان سوراخ نشود وگر نه لعاب پس می دهد و اب خورش را لیز می کند 4-5 قاشق روغن در دیگ روی اتش ملایم داغ کنید و بامیه را 10-12 دقیقه در ان تفت بدهید سپس با قاشق سوراخ دار بردارید وکنار بگذارید پیاز را در روغن باقی مانده بریزید و تفت دهید تا کمی رنگ بگیرد سپس زرد چوبه و سیروگوشت را اضافه کنید و 5-6 دقیقه بچرخانید رب گوجه و فلفل قرمز اضافه کنید ویک چرخ بدهید سپس 3 پیمانه اب بریزید و به جوش بیاورید اتش را کم کنید در دیگ را ببندید و گوشت 3 ساعت بپزید در پایان ساعت دوم بامیه را روی گوشت بریزید کمی نمک فلفل بپاشد و خورش را زیر ورو کنید این خورش باید تنگ اب باشد اگر ابدار بود پیش از ریختن بامیه در دیگ باز بگذارید و چند دقیقه اتش را کمی تیز کنید تا گوشت و بامیه به روغن بنشیند اگر خورش را کمی ترش تر بخواهید همرا بامیه می توانید 2-3 قاشق ابلیموی تازه یا اب غوره اضافه کنید در فارس و خوزستان چاشنی خورش بامیه را به جای رب گوجه فرنگی شیره تمر هندی می دهند و رب انار هم می تواند جانشین شیره تمر شود.
مواد لازم
1) ماهیچه با قلم............................................750 گرم
2) پیاز ساطوری شده.....................................1عدد
3) سیر کوبیده.............................................4-5پر
4) بامیه....................................................2-1کیلو
5) رب گوجه فرنگی......................................2-3قاشق
6) فلفل قرمز ساییده.......................................1قاشق چایخوری
7) زرد چوبه...............................................1قاشق مربا خوری
8) روغن................................................... به ميزان لازم
9) نمک و فلفل............................................. به ميزان لازم
طرز تهيه
ساقه بامیه بزنید ولی دقت کنید غلاف ان سوراخ نشود وگر نه لعاب پس می دهد و اب خورش را لیز می کند 4-5 قاشق روغن در دیگ روی اتش ملایم داغ کنید و بامیه را 10-12 دقیقه در ان تفت بدهید سپس با قاشق سوراخ دار بردارید وکنار بگذارید پیاز را در روغن باقی مانده بریزید و تفت دهید تا کمی رنگ بگیرد سپس زرد چوبه و سیروگوشت را اضافه کنید و 5-6 دقیقه بچرخانید رب گوجه و فلفل قرمز اضافه کنید ویک چرخ بدهید سپس 3 پیمانه اب بریزید و به جوش بیاورید اتش را کم کنید در دیگ را ببندید و گوشت 3 ساعت بپزید در پایان ساعت دوم بامیه را روی گوشت بریزید کمی نمک فلفل بپاشد و خورش را زیر ورو کنید این خورش باید تنگ اب باشد اگر ابدار بود پیش از ریختن بامیه در دیگ باز بگذارید و چند دقیقه اتش را کمی تیز کنید تا گوشت و بامیه به روغن بنشیند اگر خورش را کمی ترش تر بخواهید همرا بامیه می توانید 2-3 قاشق ابلیموی تازه یا اب غوره اضافه کنید در فارس و خوزستان چاشنی خورش بامیه را به جای رب گوجه فرنگی شیره تمر هندی می دهند و رب انار هم می تواند جانشین شیره تمر شود.