• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

خورش قلیه ماهی

Miss zahra

متخصص بخش تکنولوژی
مواد لازم:
فیله ماهی(شیر، سنگسر، سرخو) ۷۰۰ گرم
گشنیز ۱ کیلو
شنبلیله ۱۰۰ گرم
سیر ۳ تا ۴ حبه
پیاز ۱ عدد
تمر هندی ۱ بسته
زردچوبه ۱ قاشق چایخوری
آرد و زردچوبه و ادویه و نمک و فلفل و روغن به میزان کافی


طرز تهیه:

پیاز و سیر رو تفت بدید و سبزی رو به اون اضافه کنید و خوب تفت بدید. زردچوبه رو هم اضافه کنید و تفت بدید.
بعد روی اون آب بریزید و بذارید تا جوش بیاد و حرارت رو ملایم کنید و بذارید تا خوب خورش به روغن بیفته!
توی یه کاسه جدا تمر هندی رو بریزید و روی اون آب جوش بریزید و بعد چنگش بزنید و از صافی رد کنید و به خورش اضافه کنید.
ماهی رو به تکه های کوچک و به دلخواه برش بدید و از قبل با نمک و فلفل و آب لیموترش و تخم گشنیز مزه دار کنید حدود ۱ تا ۲ ساعت قبل. در ظرفی آرد و نمک و فلفل و زردچوبه و ادویه رو قاطی کنید.
ماهی ها رو توی اون بزنید و در روغن سرخ کنید.

حدود ۱۰ دقیقه قبل از سرو خورش، به خورش اضافه کنید و نمک و فلفل خورش رو هم اندازه کنید.


نکته

  • شنبیله نباید خیلی باشه وگرنه خورش تلخ میشه.
  • قلیه ماهی از معروف ترین خورش های آبادان و خرمشهر و بندرهای خلیج فارسه.
  • جنوبی ها قلیه رو به ۲ روش درست میکنند: کم آب و پر آب، کم آب رو با چلوی ساده سرو میکنند و پر آب رو تلید میکنند.
  • بهترین ماهی برای قلیه، شیر، سنگسر، راشکو، هامور(پوست ماهی هامور رو نمیگیریم) فیله شوریده و … و از بین ماهی های شمال فقط ازون برون مناسبه!
  • برای اینکه خورش به روغن بیفته، آخر سر یه تکه کوچک یخ توی خورش میندازیم و حرارت رو برای ۵ دقیقه زیاد میکنیم و بعد شعله رو خاموش میکنیم و ۵ دقیقه صبر میکنیم تا خورش به روغن بیفته و بعد سرو میکنیم.
 
بالا