به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس به نقل از یورونیوز، دانشمندان ژاپنی دانشگاه «یوکوهاما»، خبر دادند که موفق به ساخت کبد انسان از سلولهای بنیادی شدهاند.
این پیشرفت میتواند باعث امیدواری در ذخیره بانک اعضای بدن انسان و رفع نگرانی نسبت به کمبود آن باشد.
سلولهای بنیادی، سلولهای جنینی هستند که پس از رشد میتوانند به اندامهای بدن تبدیل شوند؛ تا چند سال پیش سلول بنیادی تنها از بافت جنین انسان به دست میآمد.
نیاز به تخریب بافت جنین برای گرفتن سلول، روشی بحث برانگیز و مورد اعتراض محافظهکاران مذهبی و بعضی گروههای دیگر بود.
اما امروزه، این سلولها به راحتی از سلولهای رشد یافته گرفته میشوند، سپس برای تبدیل به یک حالت ابتدایی و تطبیق پذیر برنامهریزی میشوند، این سلولها پس از رشد، میتوانند به انواع مختلف سلولهای بدن تکامل یابند.
پروفسور «هیدکی تانیگوچی»، از استادان بخش پژوهش دانشگاه « یوکوهاما» گفت: کمبود اعضای بدن در سطح دنیا وجود دارد، اگر بتوانیم اعضای بدن را به روشی که ما در اینجا داریم، تولید کنیم، میتوانیم جان بسیاری از بیمارانی را که بدلیل کمبود عضو از بین رفتهاند، نجات بدهیم.
وی افزود: من مدت 10 سال است روی ساختن عضو از سلولهای بنیادی کار میکنم؛ سرانجام، با وجود اینکه کار در یک مرحله ابتدایی است، موفق شدیم این کار را انجام دهیم. حالا امیدواریم طی 10سال آینده موفق به ساخت اندامی بشویم که مردم واقعا بتوانند از آن استفاده کنند.
هر یک از جوانههای 5 میلیمتری رشد یافته از سلول بنیادی، به مغز موش پیوند زده میشود؛ در آنجا، مراحل تبدیل آنها به یک کبد زنده با بافت رگهای خونی با دقت مورد مشاهده قرار میگیرد، این دگردیسی 2 روز طول می کشد.
پژوهشگران برای آزمایش نهایی، یک نوع ماده شیمیایی نارسایی کبد به 12 موش تزریق میکنند، اما این جوانههای کبد به موشها کمک کردند تا زنده بمانند.