به گزارش گروه خواندنیهای خبرگزاری فارس، «هاروی ذیس» دانشمند فرانسوی در علم تغذیه و آشپزی است که اعتقاد دارد، پخت و پز عملیات شیمیایی است که منجر به نتایج اشتهاآور میشود و در طول فعالیتهای خود تلاش بسیاری کرده تا راز و رمز پخت و پز را کشف کند.
یکی از موفقیتهای ذیس آن بود که توانست از یک زرده تخم مرغ24 لیتر سس مایونز تولید کند!
اما آخرین آزمایش وی که بحث و جدلهای بسیاری را هم به دنبال داشت، بازگرداندن تخم مرغ آبپز به شکل سابق آن است.
هاروی در این خصوص گفت: هنگام آبپز کردن تخم مرغ پروتئین این ماده غذایی منبسط و مولکولهای آن به یکدیگر مرتبط میشود و سطح آب را فرا میگیرد، بنابراین اگر شما میخواهید، این تخم مرغ را به حالت اول آن باز گردانید، باید این ارتباطها را از بین ببرید.
وی توضیح داد: برای این کار کافی است، از ماده «بوروهیدرات سدیم» استفاده کنید تا ظرف 3 ساعت تخم مرغ شما به وضعیت سابق باز گردد.
اگر میخواهید این آزمایش را در منزل انجام دهید، میتوانید به جای ماده «بوروهیدرات سدیم» از «سرکه» استفاده کنید.
جالب اینجاست که تجارب هاروی در آشپزی روزانه هم به درد شما میخورد، به عنوان مثال اگر به تخممرغ آب پز یا سرخ شده در حین طبخ نمک اضافه کنید، یکنواخت پخته میشود.
یکی از عجیبترین تجارب وی هم این است که اگر تخم بلدرچین را 3 سال در سرکه قرار دهید، شفاف میشود.
یکی از موفقیتهای ذیس آن بود که توانست از یک زرده تخم مرغ24 لیتر سس مایونز تولید کند!
هاروی در این خصوص گفت: هنگام آبپز کردن تخم مرغ پروتئین این ماده غذایی منبسط و مولکولهای آن به یکدیگر مرتبط میشود و سطح آب را فرا میگیرد، بنابراین اگر شما میخواهید، این تخم مرغ را به حالت اول آن باز گردانید، باید این ارتباطها را از بین ببرید.
وی توضیح داد: برای این کار کافی است، از ماده «بوروهیدرات سدیم» استفاده کنید تا ظرف 3 ساعت تخم مرغ شما به وضعیت سابق باز گردد.
جالب اینجاست که تجارب هاروی در آشپزی روزانه هم به درد شما میخورد، به عنوان مثال اگر به تخممرغ آب پز یا سرخ شده در حین طبخ نمک اضافه کنید، یکنواخت پخته میشود.