• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

دروغ ریشه جامعه را خشک میکند

ناهید

متخصص بخش

دروغ ریشه جامعه را خشک میکند

برای سفر به اصفهان رفته بودم . کنار سی و سه پل نشسته بودم . نگاهم به دختر بچه سه یا چهار ساله خارجی افتاد که از پدر و مادرش اندکی فاصله گرفته بود و داشت مرا نگاه میکرد . بقدری چهره زیبا و بانمکی داشت که بی اختیار با دستم اشاره کردم به طرفم بیاید اما در حالتی از شک و ترس از جایش تکان نخورد . دو سه بار دیگر هم تکرار کردم اما نیامد . به عادت همیشگی ، دستم را که خا لی بود مشت کردم و به سمتش گرفتم تا احساس کند چیزی برایش دارم . بلافاصله به سویم حـرکت کرد . در همین لحظه پدرش که گویا دورادور مواظبش بود بسرعت به سمت من آمد و یک شکلات را مخفیانه در مشتم قرار داد . بچه آمد و شکلات را گرفت . به پدرش که ایتالیایی بود گفتم من قصد اذیت او را نداشتم . گفت میدانم و مطمئنم که میخواستی با او بازی کنی اما وقتی مشتت را باز میکردی او متوجه میشد که اعتمادش به تو بیهوده بوده است . کار تو باعث میگردید که بچه ، دروغ را تجربه کند و دیگر تا آخر عمرش به کسی اعتماد نکند .

حال ما ایرانیها چگونه عمل میکنیم . بابا میشینه تو خونه جلوی بچه کوچک به زنش میگه ، فلانی زنگ زد بگو من نیستم . مامانه به بچه میگه اگه غذاتو بخوری برات فلان چیزو میخرم بعد انگار نه انگار . بابا به بچه اش میگه مامانت اومد نگو من به مامان بزرگ زنگ زدم

بعد این بچه بزرگ میشه میره تو جامعه . معلمش میگه چرا مشق ننوشتی براحتی دروغ میگه که خاله ام مرده بود نبودیم . فروشنده میشه مثل آب خوردن جنس بنجل را بدروغ جای اصلی میفروشه مهندس میشه بجای دو متر ، یک متر فونداسیون میریزه ، دکتر میشه ، اهمال در عمل جراحی را ایست قلبی گزارش میکنه ، تولید کننده محصولات پروتئینی میشه ، گوشت شتر و اسب مصرف میکنه ، رییس هواپیمائی میشه سقوط هواپیما را پای خلبان مرده میذاره وارد سیاست میشه سر ملت شیره میماله . دروغ به اولین ابزار هر فرد برای دست یافتن به هدف تبدیل میشود .

دروغ فساد و تباهی جامعه را ببار میاورد . اعتمادها را زایل میکند . لذت زندگی جمعی و مدنی را از بین میبرد . ظلم و بیعدالتی را گسترش میدهد . منشا بسیاری از معضلات اجتماعی دروغ است . دروغ ریشه جامعه را خشک میکند .

دروغ در تمامی اجزای زندگی ما ایرانیها براحتی جاری است و چون سیلی که هر لحظه بزرگتر میشود در حال نابودی ما است

مادر ، از آن لحظه که بدلیل تنبلی خود ، شیشه شیر خالی را در دهان نوزاد قرار میدهد تا او را ساکت کند ، آموزش دروغ را به او آغاز کرده است

آسمان دریایی

متخصص بخش زبان انگلیسی
دروغ هم که بلد نباشیم، کم کم از سوی اطرافیان طرد میشیم، به جرم راستگویی، پاکی، سادگی :ناراحت:

دروغ هم که نگیم سیل دروغ دیگران، ما را با خودش به ناکجاآباد می بره :دل شکسته:

ikb871

New member
چرا ماها داریم دید فلسفی ماجرا رو در نظر میگیرم؟ من همیشه ی سوال اساسی تو ذهنمه...ی بچه ی بزرگتر ی مسن به چه دلیل باید دروغ بگه؟البته باید جامعه و صد البته تربیت نابجا رو در این مسئله سهیم بدونیم.مصلحت کاری ایجاب کنه ادم میتونه دروغ بگه،یا در مسائل رودرواسی اما نه اینکه همیشه و همه جا...جدا دوس دارم دلیل خاصی بیایم اما هنوز نیافتم...

mallarme

کاربر ويژه
ویلیام شکسپیر بزرگ می‌گوید: هیچ میراثی غنی‌تر از صداقت نیست.

چه کسی را می‌شناسید که بگوید دروغ گفتن کار درستی است و آدم دروغگو هم آدم خوبی است. همه ما این را می‌دانیم که صداقت خوب است، اما صادق بودن خیلی هم آسان نیست....
خیلی خیلی مهم است در همان سنین کودکی خودمون جلو کودک صادق باشیم.

دروغ همیشه یک توجیه در برابر دیگرانست!
همیشه هم نمیتوان فرد دروغگو رو مقصر دانست

در پاسخ شما دوست عزیزikb871

میپرسید چرا دروغ میگویند:
خیلی ها دروغ میگن چون پناهگاهی ندارند....
دروغ میگویند چون همیشه مورد تحکم و سرزنش قرار میگیرند....

اگر هر کدوم ما یاد بگیریم در برابر دوست، کودکمان و... حس امنیت القا کنیم و مسلط به تصمیماتمون باشیم، خواه ناخواه فرد از دروغ گفتن باز میماند....

جامعه یعنی تک تک ما

ما میتونیم فقط محکوم کنیم......محکوم میکنیم دوستمون به من دروغ گفت اما از خودمون سئوال نمیکنیم شاید رفتاری در من مسبب دروغگویی او شده باشد.
اما اگر خودمون در پی اصلاح خودمون باشیم جامعه اصلاح میشود

البته استثنائات وجود دارد و متأسفانه خیلی ها از روی ذات نادرستشان و یا برای رسیدن به اهداف نادرستشان دروغ میگویند! که بخش مهمش ریشه در تفکر و تربیت خانواده داشته.

baroon

متخصص بخش ادبیات

دروغ بده...
امّا از اونجایی که طبیعت درمان هر چیزی رو توی خودش داره، گاهی دروغ میگیم تا قضیه رو درستش کنیم! :خنده1:
مثلاً وقتی با کسی صادقی، و ناراستی میبینی! یا تجسس می کنه توی کارت یا دلایل دیگه داری، یه طوری که می دونی متوجهش هم میشه می پیچونیش! :بدجنس: شاید موافق نباشیم و خودمونم اذیت بشیم ولی آدما گاهی لازم دارن این نوع برخورد رو.
یا اینکه شرایط طوری ایجاب می کنه که توی یک تنگنایی هستیم ونمیشه واقعاً حقیقت رو گفت.
در کل دعا می کنم که مجبور نشیم به دروغگویی. :گل: این یه حقیقت تلخه. هرجا سخت بشه، دروغ میگیم.
:94:

baroon

متخصص بخش ادبیات
من که باورم نمیشه شما دروغ بگید :سوت:

کلی گفتم. :چشمک:
و بازم کلی میگم همه ی آدما اشکالاتی دارن آرش گل. اینجور اشتباهاتم که دیگه توی جامعه ی ما نقل و نباته. البته بعضیا بهش میگن سیاست یا... . بعضیا هم مث من بهش میگن دروغ یا ناراستی.:73:

سوگل

New member
ای کاش زمانی فرامیرسید که حتی به قیمت جانمان،دروغ نمیگفتیم.ومیشد،سکوت را جایگزین آن کرد.

رئیس

کاربر ويژه
اگر که تمامی بدی ها،زشتی ها،پلیدی ها،ناپاکی ها و ... را درون یک محفظه قرار دهند ، کلید آن محفظه "دروغ" است....
امام حسن عسکری(ع)

diana

کاربر ويژه
واقعا میشه دروغ نگفت و جامعه تو رو با صداقتی که داری قبول داشته باشه؟؟؟؟

salar69

کاربر ويژه
دو نوع دروغ داریم:

پیامبر صلى الله علیه و آله:

إِنَّ اللّه عَزَّوَجَلَّ أَحَبَّ الكَذِبَ فِى الصَّلاحِ وَأبغَضَ الصِّدقَ فِى الفَسادِ؛

خداوند عزوجل، دروغى را كه باعث صلح و آشتى شود دوست دارد و از راستى كه باعث فتنه شود بیزار است.

امام على علیه السلام:

اَلكَذِبُ فِى العاجِلَةِ عارٌ وَ فِى الآجِلَةِ عَذابُ النّارِ؛

دروغ در دنیا ننگ و عار است و در آخرت عذاب جهنم.

ikb871

New member
بشدت مخالف دروغ گفتنم چون رسوایی بعد دروغگویی از هزاران بی پناهی و هرآنچه با دروغ بدست میاد ب یک کنار اون حس اعتماد که از بین بره برای هیچکس قابل ترمیم نیست.حداقل من نوعی با کل ارتباط کاری این مدلیم.

سایه

کاربر ويژه
شاید اگه بعضی آدما اینقدر تو زندگی آدم کنجکاوی نکنن بخصوص در مورد مسائلی که دوست نداری در موردش حرف بزنی اونوقت دیگه مجبور نمیشی دروغ بگی.

fatemeh

متخصص بخش ادبیات و دینی
شیرین ترین نتیجه صداقت عزت نفس هستش.. هر چقدر آدم صادق تر باشه حس می کنه قوی تره و آرامش بیشتری داره

بالا