• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

در زمان آلودگی هوا شیر و لبنیات بیشتری مصرف کنید

Ever Green

متخصص بخش پزشکی
برای كم شدن مضرات آلودگی هوا، شیر و لبنیات بیشتری مصرف کنید

در شرایط آلودگی هوا برای کاهش صدمات به دستگاه تنفسی و التهاب دستگاه گوارش ناشی از این آلودگی، مصرف شیر و لبنیات را افزایش دهید.

مصرف شیر و فرآورده های آن سبب نرم شدن مخاط تنفسی فوقانی، مری و معده می شود. از سوی دیگر به دلیل وجود تركیبات مناسب برای رشد و نمو باكتری های مفید که عمل دفع ادرار و مدفوع و مواد آلاینده را تنظیم می کنند، التهابات و بیماری های دستگاه گوارش را كاهش می دهد. کاهش التهاب ها در مقابله با نقش رادیكال های آزاد كه به صورت آلاینده ها وارد بدن شده اند، نقش موثری داشته به سلامت بدن كمك می كند.

به اعتقاد متخصصان تغذیه، مصرف دوغ و ماست های "پروبیوتیك" برای مقابله با آلاینده های هوا انتخاب بهتری به شمار می روند. آلاینده های موجود شامل تركیبات مختلفی است كه از طریق هوای تنفسی وارد بدن شده، آثار مخرب آن روی بافت های بدن، دستگاه تنفسی و قلب و عروق بر جای مانده در طولانی مدت ابتلا به پوكی استخوان را تشدید می کند.

از سوی دیگر در زمان آلودگی هوا، ساخت ویتامین "د" از طریق پوست به شدت کاهش می یابد. بهمین دلیل در شهرهای بزرگ که معمولا هوای آلوده دارند، کمبود ویتامین "د" از شیوع بالایی بر خوردار است. بر اساس آخرین تحقیق کشوری 60 درصد زنان تهرانی بصور مختلف دچار کمبود ویتامین "د" هستند.

به گفته دکتر ربابه شیخ الاسلام مدیر بهسایت ایران ، افرادیکه کمبود کلسیم دارند، بیشتر در معرض خطر آلودگی با سرب قرار می گیرند.

به دلیل آنکه گیرنده های فلزات دو ظرفیتی در بدن انسان بصورت رقابتی عمل می کند در صورتی که این گیرنده ها، قبلا با فلزات مورد نیاز بدن مانند آهن و کلسیم اشباع شده باشند، بدن کمتر در معرض آلودگی با سرب قرار می گیرد. یکی از راه های پیشگیری از آلودگی هوا مصرف بیشتر لبنیات و اشباع کردن این گیرنده ها ست.
تغذیه متعادل و مناسب با در دسترس قراردادن مواد مغذی كه هر یك به طریقی بافت های بدن را در برابر آثار مخرب ذرات آلاینده یاری می كنند، نقش موثری در حفظ سلامت بدن دارد .

دكتر مسعود كیمیاگر، متخصص تغذیه نیز توصیه می كند: در هوای آلوده، مصرف شیر افزایش یابد، زیرا شیر به دلیل دارا بودن فسفر، منیزیم و كلسیم، خنثی كننده سموم است. این متخصص تغذیه می افزاید، سعی كنید، ماست و دوغ به‌مقدار فراوان بنوشید و اگر ماست با ذائقه شما سازگار نیست، دوغ رقیق را به همراه گل ‌محمدی به دفعات زیاد مصرف كنید .

تاكید بر مصرف فرآورده های شیری كم چرب برای كمك به افرادی است كه به مشكلات قلبی – عروقی مبتلا هستند . گروه شیر و لبنیات در هرم مواد غذایی به عنوان منابع خوب كلسیم و ویتامین "د" شناخته می شود. به همین دلیل، همواره برای پیشگیری و مقابله با گسترش پوكی استخوان بر مصرف شیر و لبنیات تاكید شده است.

هر ساله با آغاز سرد شدن هوا، افزایش آلودگی به خصوص در شهر های بزرگ به موضوعی مهم تبدیل می شود . عوارض ناشی از افزایش آلاینده ها بر سلامت مردم، اهمیت توجه به این مشكل را بیشتر می كند.

هیدروکربورهای سرطان‌زا ناشی از سوخت ناقص مواد سوختی، انواع فلزات سنگین مثل سرب که با سوختن ترکیبات نفتی مثل بنزین و گازوییل در هوا منتشر می‌شوند و گاز خطرناک مونواکسیدکربن از جمله این تركیبات هستند. در اثر پدیده گلخانه‌ای در فصل سرما، این گاز به اضافه بقیه گازهای مضر به سطح زمین برمی‌گردند و وارد ریه‌های ما می‌شوند.

آلودگی هوا روی بافت‌های بدن، دستگاه تنفسی و قلب و عروق تاثیر فراوانی دارد. همچنین مطالعه اخیر محققان علوم پزشکی نشان می‌دهد، افراد جوانی که در مناطق آلوده به دود زندگی می‌کنند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های گوارشی قرار دارند.

آلودگی هوا همچنین بیماری های قلبی و عروقی و مرگ ناشی از آن را زیاد می کند. این اتفاق معمولا در افراد مستعد بیماری قلبی عروقی مانند کسانی که بیش از۶۰ سال دارند یا کسانی که سابقه نارسایی قلبی دارند، رخ می دهد. همچنین کسانی که دچار ناراحتی ریوی مزمن به خاطر استعمال سیگار هستند یا دیابت دارند، بیش از دیگران در معرض خطرات قلبی عروقی ناشی از آلودگی هوا قرار دارند.

منبع : بهسایت ایران

 
بالا