دمجوش نعناي مراكشي
مواد لازم دمجوش نعنا:
- نعنا تازه
[*] يك قاشق مرباخوري عرق نعنا
[*] آب جوش
[*] هل
[*] نبات سفيد
در قديم نوشيدنيهايي مرسوم بود كه اغلب با عنوان دمجوشها شناخته ميشوند. دمجوشها نوشيدني بودند كه در علمپزشكي قديم ايران به كار ميرفت و كاملا نقش درماني داشت. مواد اوليه دمجوشها گياهاني هستند كه پس از خشكشدن در آبجوش دم ميكشند و بهعنوان دارو مورد استفاده قرار ميگيرند. دمجوش نعنا نوشيدني است كه مواد اصلي آن نعنا است و از آن جايي كه «نعناع مراكش» معروف است به آن «دمجوش نعنا» مراكشي گفته ميشود. اين نوشيدني به هضم غذا كمك ميكند و باعث آرامش ميشود.
طرز تهيه:
10 برگ نعنا تازه را داخل صافي قوري بريزيد و بعد هل را به آن اضافه كنيد. 2 دانه هل را بشكنيد و داخل صافي بريزيد، اينكار باعث ميشود طعم و رايحه هل خيلي سريع در نوشيدني حل شود. توجه داشته باشيد كه دمجوش نعنا مراكشي يك نوشيدني شفاف است. بنابراين اگر از پودر هل استفاده كنيد يا هل را درسته داخل آن بريزيد رنگ دمجوش كدر ميشود.
سپس عرق نعنا را اضافه كنيد. در اين مرحله قوري را تا جايي با آب جوش پر كنيد كه مواد داخل صافي كاملا در آب جوش شناور شود و حدود 3 دقيقه در قوري را بگذاريد تا نوشيدني دم بكشد. نوشيدني آماده سرو است، چند برگ نعنا را داخل ليوان بريزيد و بعد نوشيدني را در ليوان بريزيد.ميتوانيد اين نوشيدني را با نبات سرو كنيد.