محسن بیدگلی عضو جامعه گیاه درمانی ایران در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: گیاهان دارویی حاوی مواد موثر مختلفی هستند که هر کدام خاصیت دارویی ویژه و خاص دارد و روش های استخراج آنها با یکدیگر فرق دارد.
وی در ادامه با توضیح این که روش نامناسب در تهیه دم نوشهای مختلف ، خاصیت دارویی کم یا کاسته میشود، افزود: گیاهان با روشهای مختلفی مثل دم کرده، جوشانده ملایم و جوشانده قوی در دمنوشها استفاده میشوند.
بیدگلی به روش دم کرده اشاره و تصریح کرد: در این روش آب از جوش افتاده را روی گیاه دارویی ریخته و با قراردادن یک پوشش بر آن به مدت 10دقیقه کنار گذاشته میشود تا دم بکشد.
وی با بیان این که گیاهان معطر با روش دم کرده تهیه میشوند، اظهار داشت: گیاهان معطری مثل نعناع، آویشن، پونه و رازیانه به این صورت تهیه میشوند.
این استاد دانشگاه به روش جوشانده ملایم اشاره کرد و گفت: گیاه دارویی را در قوری قرارداده و آب جوش روی آن ریخته و سپس به مدت 10 الی15 دقیقه روی کتری و حرارت غیرمستقیم گذاشته میشود تا دم بکشد.
بیدگلی در پایان تصریح کرد: جوشانده قوی به همان شکل جوشانده ملایم تهیه میشود ولی زمان دم کشیدن آن طولانی وبه مدت نیم ساعت میشود.
وی در ادامه با توضیح این که روش نامناسب در تهیه دم نوشهای مختلف ، خاصیت دارویی کم یا کاسته میشود، افزود: گیاهان با روشهای مختلفی مثل دم کرده، جوشانده ملایم و جوشانده قوی در دمنوشها استفاده میشوند.
بیدگلی به روش دم کرده اشاره و تصریح کرد: در این روش آب از جوش افتاده را روی گیاه دارویی ریخته و با قراردادن یک پوشش بر آن به مدت 10دقیقه کنار گذاشته میشود تا دم بکشد.
وی با بیان این که گیاهان معطر با روش دم کرده تهیه میشوند، اظهار داشت: گیاهان معطری مثل نعناع، آویشن، پونه و رازیانه به این صورت تهیه میشوند.
این استاد دانشگاه به روش جوشانده ملایم اشاره کرد و گفت: گیاه دارویی را در قوری قرارداده و آب جوش روی آن ریخته و سپس به مدت 10 الی15 دقیقه روی کتری و حرارت غیرمستقیم گذاشته میشود تا دم بکشد.
بیدگلی در پایان تصریح کرد: جوشانده قوی به همان شکل جوشانده ملایم تهیه میشود ولی زمان دم کشیدن آن طولانی وبه مدت نیم ساعت میشود.
آخرین ویرایش: