روی نیمکت پارک نشسته اید و احساس می کنید کمی ناخوش هستید، دوستتان تلفن هوشمندش را از جیب در می آورد قاب کوچکی به آن وصل می کند و آن را روی پوست شما می گیرد..."اوه! قند خونت افتاده! " این صحنه ای از یک فیلم نیست. بلکه اتفاقی است که همین روزها در حال محقق شدن است.
گروهی از دانشمندان دانشگاه Northeastern آمریکا روشی را برای تشخیص برخی مولکولهای بدن بوسیله آیفون ابداع کرده اند که در آن تنها نیاز به یک قاب مخصوص و کمی رنگدانه است.
این قاب مخصوص که بر روی آیفون سوار می شود، شامل منبع نور، ***** نور و لنز است. قبل از اندازه گیری، رنگدانه های خاصی که قابلیت اتصال به مولکولهای ویژه (مثلا قند خون) را دارند، به مقدار بسیار جزیی زیر پوست فرد وارد می شوند. یک راه وارد کردن این رنگدانه ها استفاده از یک تاتوی کوچک است تا در یک نقطه رنگدانه های مخصوص وجود داشته باشد.
این رنگدانه ها به مولکولهای هدف متصل میشوند و در اثر این اتصال بار الکتریکی مواد تغییر می کند که در تابش پرتو نور ویژه باعث درخشش فلورسانت میشود. میزان درخشش نشان دهنده میزان اتصال و در نتیجه سطح ماده مورد نظر در خون است. فعلا این روش برای سنجش سدیم و گلوکز (قند) خون جواب داده و پژوهشگران به فکر توسعه آن و اضافه کردن قابلیت شناسایی سایر انواع مولکولها و یونهای موجود در بدن هستند.
منبع : خوارزمی