• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

ديدنيهاي كشور فرانسه

Nicol

متخصص بخش گردشگری
كليساي جامع شارتر: تجسم شكوه معماري گوتيك

كليساي جامع شارتر در منطقه‌اي به همين نام در پنجاه مايلي شهر پاريس واقع شده است و نخستين عمارت به سبك معماري «گوتيك عالي» در كشور فرانسه محسوب مي‌شود. اين شاهكار معماري باارزش، از سال 1979 در فهرست ميراث جهاني يونسكو ثبت شده است.


1846.jpg
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
ساخت اين كليساي جامع از 1145 روي پايه‌ها و فونداسيون عمارتي نيمه‌كاره به سبك رومانسك، آغاز شد. اما آتش‌سوزي بزرگي كه در سال 1194 در اين منطقه روي داد، كل شهر شارتر و بخش اعظم كليسا را، به جز جبهه غربي آن، سوزاند. به همين دليل امروز نيز معماري جبهه غربي كليسا با بقيه آن متفاوت و به سبك «گوتيك اوليه» است. بخش‌هاي ديگر كليسا بين سال‌هاي 1194 و 1220 بازسازي شد كه زمان نسبتاً كوتاهي براي ساخت يك كليسا در ابعاد كليساي جامع شارتر در قرون وسطي است.
شارتر كليسايي است كه الهام‌بخش زيباترين و عالي‌ترين صفت‌ها براي توصيف خويش است و كمتر مورخ تاريخ معماري توانسته از توسل به كلمات و عبارات تغزلي براي توصيف شكوه برج‌ها و ظرافت كنده‌كاري‌هاي اين كليسا خودداري كند. كليساي شارتر بي‌شك لايق چنين ستايش‌هايي است، چرا كه يكي از زيباترين و عظيم‌ترين كليساهاي گوتيك در كل كشور فرانسه است. اين كليسا از فاصله دور بر فراز مزارع گندم شناور به نظر مي‌رسد و تنها هنگامي كه به آن نزديك شويم شهر شارتر را كه حول تپه كليسا حلقه زده است، مي‌بينيم. دو برج بلند كليسا، يكي به ارتفاع 105 متر و به شكل مخروط ساده كه قدمت آن به سال‌هاي دهد 1140 بازمي‌گردد، و ديگري برج نوك تيز با معماري گوتيك به ارتفاع 113 متر كه در قرن شانزدهم و بر فراز برجي قديمي‌تر ساخته شده است، از سقف سبزرنگ اين كليسا سر به فلك كشيده‌اند.
بر اساس افسانه‌ها، از سال 876 ميلادي در اين كليسا ردايي موسوم به سانكتا كاميسيا نگهداري مي‌شود كه به حضرت مريم تعلق داشته است. اين گنجينه مقدس از طرف شارلماني كه خود آن را در جريان جنگ‌هاي صليبي در اورشليم هديه گرفته بود، به كليساي جامع شارتر اهدا شده است. بر اساس تحقيقات كارشناسان، مشخص شده است كه پارچه اين ردا در سوريه امروزي و در حدود قرن اول ميلادي بافته شده است. كليساي جامع شارتر به خاطر جاي دادن اين گنجينه مذهبي ارزشمند قرن‌هاي متمادي مقصد زائران مسيحي بوده است و هنوز هم مومنان مسيحي زيادي هر ساله از سرار جهان براي بازديد از آن به شارتر سفر مي‌كنند.
پس از آتش سوزي سال 1194، مردم شهر علاوه بر اين كه بخش اعظم شهرشان در آتش سوخته بود، بيش از همه به اين خاطر تأسف مي‌خوردند كه گنجينه مذهبي مقدس‌شان، يعني رداي مريم مقدس نيز در آتش سوخته است. اما پس از گذشت سه روز از آتش‌سوزي، اين گنجينه مقدس بي اين كه هيچ آسيبي ديده باشد به همراه چند كشيش كه آن را با خود به صندوق‌خانه كليسا برده بودند و درهاي آهني را روي خود قفل كرده بودند، پيدا شد. كاردينال شارتر نيز به مردم گفت كه سالم ماندن اين ردا پيامي از جانب مريم مقدس است و اهالي شهر شارتر بايد كليسايي بزرگتر و باشكوه‌تر از كليساي قبلي در شارتر بسازند.
پس از پايان ساخت عمارت جديد كليساي جامع شارتر (كه به دست معماري ناشناس طراحي شده بود)، اين كليسا در 24 اكتبر 1260 ودر حضور لوئي نهم و خانواده سلطنتي فرانسه، وقف مريم مقدس شد.
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
در حدود قرن دوازده ميلادي، هم‌زمان با روزهاي جشن مريم مقدس، نمايشگاه‌ها و بازارهاي مكاره‌اي در اطراف كليسا برگزار مي‌شده و بسياري از زائراني را كه براي ديدن رداي مريم مقدس به شارتر مي‌آمدند را جذب خود مي‌كرده است. به اين ترتيب كليساي جامع شارتر نه تنها مهم‌ترين عمارت شهر و قلب مذهبي و فرهنگي آن، بلكه كانون اقتصادي آن و در كل مركز هرگونه فعاليت مدني در اين شهر بوده است.
در قرون وسطي، كليساي جامع شارتر به محلي براي برگزاري بازارهاي روزانه و هفتگي تبديل مي‌شود و مواد غذايي و ديگر مايحتاج مردم، در آن براي فروش عرضه مي‌شده است. كارگران مشاغل مختلف چون بنايان و كارگران در جستجوي كار، در اين كليسا جمع مي‌شدند و يك بار كه مسموميت اپيدميكي در شهر شايع شد، از زيرزمين كليسا به عنوان درمانگاه براي معالجه بيماران استفاده شد.
در طي اين دوره و در پي دستور شارلماني براي ايجاد يك نظام آموزشي واحد براي كل مردم فرانسه، اين كليسا همچنين نقش مهمي به عنوان يك مدرسه مذهبي داشته است. از آن جايي كه ساخت مدارس و ساختمان‌هاي جديد براي مدارس دشوار و هزينه‌بر بوده است، به دستور شارلماني از زيرساخت‌ها و ساختمان‌هاي موجود براي ايجاد اين مدارس استفاده شد و در اين ميان كليساها و صومعه‌ها نقش بسيار مهمي در آموزش مردم بر عهده گرفتند. بسياري از اين كليساها به آموزش يك رشته خاص شهرت داشتند و در اين دوره كليساي جامع شارتر نيز به خاطر كيفيت بالاي دروس منطق در آن، شهرت بسياري يافت. به گفته مورخان، در اين زمان شارتر حتي از پاريس هم در آوزش منطق جلوتر بوده است. از جمله افرادي كه در اين دوران كليساي جامع شارتر آموزش ديدند، مي‌توان به جان سالسبوري، نويسنده و فيلسوف انگليسي اشاره كرد.
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
كليساي حامع شارتر از رويدادها و فجايع تاريخي چون انقلاب فرانسه و جنگ‌هاي جهاني جان سالم به در برده است و در جريان اين رويدادها هيچ گاه مورد غارت و يا هدف بمب و موشك قرار نگرفته است و امروز همچنان شكوه و زيبايي اوليه خود را حفظ كرده است
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
موزه پاستور
انستيتو پاستور پاريس در منطقه 15 شهر پاريس- بولوار پاستور و در خيابان دكتر رو قرار دارد. در حقيقت خيابان دكتر رو انستيتو پاستور پاريس را به دو قسمت تقسيم كرده است. در اين محل بنايي قديمي وجود دارد كه پس از موفقيت هاي اوليه لويي پاستور جهت ادامه تحقيقات به او داده شد و انستيتو پاستور بنا نهاده شد. اين ساختمان در حال حاضر به موزه تبديل شده است. در طبقه اول اين ساختمان سالن پذيرايي و اطاق نشيمن قرار دارد كه با قالي ايراني مفروش شده است. در روي ديوار تابلوهاي نقاشي وجود دارند كه برخي توسط خود لويي پاستور كشيده شده اند و برخي به او هديه داده شده اند. پله هايي كه به طبقه دوم مي روند از چوب بوده و براي رفاه حال لويي پاستور كه بعلت سكته مغزي قادر به درست راه رفتن نبود ارتفاع پله ها كوتاه ساخته شده است. در طبقه دوم اطاق كار لويي پاستور اتاق خواب او اتاق خواب همسر او و يك حمام مدرن ( داراي وان و دوش كه در آن زمان بي سابقه بود) قرار دارد. آزمايشگاه پاستور نيز در همين مكان قرار دارد. در آزمايشگاه وسايل آزمايشگاهي اوليه و يك نخاع خشك شده خرگوش كه پاستور از آن براي ساخت واكسن هاري استفاده مي كرد وجود دارد. همچنين اطاق غذا خوري در مجاورت آزمايشگاه قرار دارد و دور تا دور ديوار آن نقاشي هاي كشيده شده توسط پاستور و يا اهدايي به پاستور وجود دارد. در اتاق خواب پاستور يك نقاشي رنگ و روغن از همسر او همچنين چند نقاشي از پدر و مادرش كه همگي توسط خود لويي پاستور كشيده شده اند وجود دارد. در زير زمين اين بنا مدفن پاستور و همسرش قرار دارد. سقف زير زمين به زيبايي توسط موزائيك هاي دست چيني شده طرح هايي از سگ هار و گوسفندان و ديگر مظاهر خدمات لويي پاستور را نشان مي دهد.
و مجسمه سر برخي از همكاران لويي پاستور مانند دكتر رو در اين محل قرار داده شده است.
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
پاريس



عروس شهرهاي جهان

شهر چهار ميليون نفري پاريس، پايتخت كشور فرانسه با معماري قرون 16 و 17، در بخش مركزي و قديمي، معماري جديد و مدرن در حومه، عبور رودخانه سن از ميان شهر، مكان‌ها و بناهاي تاريخي نظير «برج ايفل»، «موزه لوور»، «كاخ ورساي»، «كليساي نتردام»، «زندان باستيل» و ديگر نقاط ديدني، لقب عروس شهرهاي جهان را به خود اختصاص داده است.

اين شهر كه چون نگيني زيبا بر انگشتري قاره اروپا مي‌درخشد، روزگاري از كثرت تعفن و كوچه‌هاي باريك و پر گِل و لاي خود عنوان «لوتينا» يا شهر گل يافته بود، اما با همت مردم و برنامه‌ريزي مسئولان مي‌توان امروز اذعان كرد كه امروز پاريس شهري سالم است و شايداين وضعيت تا اندازه زيادي ناشي از برنامه هاي «بارون اوژن هاسمان» شهردار پاريس در دوران «ناپلئون»بوده باشد.

پاريس با وجود بسياري از بناهاي زيبا و تاريخي در آن عصر در كوچه‌هاي باريك و پرپيچ و خم و گل‌آلود خود گم و پاي در گل بود.

از مهم‌ترين فعاليت‌هاي هاسمان در آن دوره مي‌توان به ايجاد فضاي كافي پيرامون ساختمان‌هاي بزرگ و با اهميت، بهبود وضع بهداشتي شهر با از ميان بردن كوچه‌هاي باريك و آلوده، ايجاد بلوارهاي وسيع كه علاوه بر برخورداري از نور و هواي كافي عبور و مرور را آسان مي‌كنند و الحاق حومه‌هاي شهر به پاريس، نام برد. همچنين طرح كمربند سبز به شعاع 250 متر در گرداگرد شهر به منظور جلوگيري از رشد و گسترش بي‌رويه آن، احداث دو پل بزرگ در جنوب و شمال شهر بر روي رودخانه سن و احداث خيابان‌هاي متعددي كه پاريس را به خارج شهر مرتبط مي‌كرد از ديگر كارهاي ارزنده اين شهردار بزرگ است.
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
پاريس شهر سالم امروز

پاريس امروز به 20 منطقه شهرداري تقسيم شده است كه يك منطقه در مركز و ساير مناطق با آرايش حلزوني در اطراف شعاع منطقه مركزي، كل شهر را تحت پوشش خدمات خود برده‌اند.
اين مناطق با بودجه و امكانات برابر به نحوي در شهر فعاليت دارند كه متمايز كردن اين مناطق در عمل غيرممكن است براي حفظ معماري و بناهاي قديمي در مركز شهر و مناطق مركزي، امكان دخل و تصرف در نماي خارجي اين ابنيه را از شهروندان، گرفته است و تنها به ايجاد تغييرات در دكوراسيون داخلي اين منازل و مدرنيزه كردن درون اين ساختمان‌ها از سوي مردم اكتفا شده است. بنابراين در مناطق حاشيه‌اي، ساختمان‌ها و بناهاي جديد و مدرن پاسخگوي نياز مسكن جمع كثيري از شهروندان هستند. وجود امكانات شهري متعدد، موجب شده كه بسياري از مشكلات شهري كه شهرداري تهران با آن مواجه است، در پاريس به چشم نخورد.

وجود چند شبكه مترو در شهر پاريس علاوه بر نقل و انتقال سريع و آسوده مسافران شهري، مزيت‌‌هايي چون استفاده از انرژي برق و كاهش آلودگي ناشي از تردد خودروها و ساير وسايط نقليه شهري، حل مشكلات ترافيكي به دليل عبور از زير زمين و كاهش آلودگي صوتي ناشي از نقل و انتقالات شهري و متعاقب آن آسايش و آسودگي روحي و رواني را نصيب شهروندان، كرده است.
اگو يا سيستم جمع‌آوري و هدايت زيرزميني فاضلاب، تمامي آب‌هاي جاري در شهر را جمع‌آوري و به خارج شهر هدايت مي‌كند. اين سيستم، علاوه بر اينكه شهر را از آلودگي‌هاي موجود در فاضلاب‌ها مصون مي‌دارد باعث محو جوي‌ها و انهار از حواشي خيابان‌ها مي‌شود.

آب‌هاي اضافي در انتهاي مسير با تصفيه و پاكسازي، صرف آبياري فضاهاي سبز موجود در سطح شهر مي‌شود. ضمنا طبقه فوقاني كانال‌هاي اگوبه هدايت كابل‌هاي برق، تلفن، لوله‌هاي آب و گاز اختصاص يافته است كه تا حد زيادي سطح خيابان‌ها و معابر را از كندوكوب براي اين مقاصد، محفوظ و مصون نگاه داشته است.
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
همچنين استفاده از نيروي برق، با به‌كارگيري نيروگاه‌هاي هسته‌اي به منظور تامين انرژي لازم جهت منازل مسكوني و تردد متروها ضمن جلوگيري از مصرف بي‌رويه منابع انرژي فسيلي چون مشتقات نفت، گاز و زغال‌سنگ، موجب كاهش آلودگي‌هاي ناشي از سوخت اين مواد شده است.

وسايط نقليه شخصي و عمومي كه در پاريس تردد مي‌كنند به دليل سالم و نو بودن، آلودگي ناشي از مصرف سوخت در اين شهر را به حداقل ممكن رسانده‌اند.

بزرگ‌راه‌ها، اتوبان‌ها و زيرگذرهاي موجود در سطح شهر پاريس نيز بروز ترافيك و به تبع آن آلودگي هوا، آلودگي صوتي و اتلاف وقت مردم را به شدت كاهش داده‌اند. وجود 32 مسر ورود و خروج شهر و اتوبان‌هاي خارج شهري و كمربندي امكان تردد شهروندان به حومه‌هاي اطراف پاريس جهت سكونت را سهل و ميسر كرده است.

انتقال كارخانه‌ها به حومه شهر آلودگي‌ةاي ناشي از اين قبيل تاسياست را منتفي و امكان توسعه فضاي سبز سطح شهر را فراهم كرده است كه احداث پارك «سيتروئن» در محل سابق كارخانه مزبور مويد اين اقدام است.

فضاي سبز از ديرباز در اين كشور به ويژه در پاريس، جايگاه ويژه‌اي دارد. وجود فضاي سبز كاخ «ورساي»، ميدان «كنكورد» و باغ‌هاي «توئي‌لري» با حفظ جزييات اوليه طراحي آنها در طول اين دو سه قرن شاهدي بر اين ادعااست.
 
بالا