راهنمای خرید تلفن هوشمند تجاری
بیشک با وجود انواع مختلف و متنوع تلفنهای هوشمند، انتخاب و خرید یکی از آنها کار سادهای نیست. به دلیل تنوع گوشیهای هوشمند، یافتن گوشی که بتواند بهترین انتخاب شما در انجام امور شخصی و کاری باشد قدری گیجکننده خواهد بود. این راهنما تلاش دارد با پر رنگ کردن ویژگیهای مورد نیاز یک گوشی همراه برای کاربردی تجاری به بررسی سیستم عاملهای مختلف گوشیهای هوشمند و همچنین امکانات متنوع آنها از این منظر بپردازد. در این مقاله قرار است علاوه بر موارد یاد شده نرمافزارهای ویژه امور تجاری که باعث راحتی انجام امور اداری شما میشوند را نیز معرفی کنیم.
احتمالا هنگام گشتوگذار در اینترنت و بازار برای خرید یک گوشی هوشمند جدید دچار سردرگمی در انتخاب شدهاید. در اینگونه مواقع در نظر گرفتن ملاکهای مهم برای گوشی آیندهاتان و اولویتبندی آنها میتواند کمک بزرگی در یک انتخاب ساده و صحیح باشد پس راهنماییهای ذکر شده در این مقاله را از خاطر نبرید تا بتوانید انتخابی بس آگاهانه داشته باشید.
[h=2]سیستم عامل اندروید گوگل ( نصب شده بر روی طیف وسیعی از تلفنهای عرضه شده توسط شرکتهای مختلف)، iOS اپل ( نصب شده فقط بر روی آیفون)، BlackBerry شرکت RIM ( نصب شده بر روی مدلهای مختلف گوشیهای بلکبری) و ویندوز فون شرکت مایکروسافت (نصب شده بر روی چند مدل متنوع)، همگی میتوانند انتخاب خوبی برای استفاده تجاری باشند اما هر یک مزایا و ویژگیهای خاص خود را دارند. قبل از آنکه نسبت به خرید گوشی جدیدی اقدام کنید تلاش کنید تا اطلاعات هر چند مختصری از سیستمعاملهای متفاوت و ویژگیهای آنها داشته باشید.
[h=3]1-اندروید
هر دو نسخه اندروید 2.3 و 4 از فناوری Near-Field Communication یا به اختصار NFC ( برای پرداخت هزینهها با گوشی و بکارگیری تگهای هوشمند)، تکنولوژی ارتباط تلفنی VOIP و ویژگی «لمس یک کلمه و کپی سریع آن» پشتیبانی میکنند.
جیمیل در اندروید ۴ (ساندویچ بستنی) از یک نوار عمل حساس به متن برخوردار است که خود را بر اساس اینکه شما در کدام قسمت برنامه هستید تغییر میدهد. برای مثال زمانی که در حال مشاهده یک نامه هستید، در این نوار میتوانید گزینههایی مثل Archive، trash، Label و mark it as unread را مشاهده کنید. همچنین هنگامی که در صندوق نامههای خود در حال گشت و گذار بین نامهها هستید، این نوار خود را برای نشان دادن گزینههای مربوط به ساخت ایمیل (Composing) تغییر میدهد. با امکانات جدید جیمیل ساندویچ بستنی، اضافه کردن الحاقات و ضمایم از گالری یا پوشههای مختلف، بسیار سادهتر از قبل شده است. پس اگر همه چیزتان به جیمیل ربط پیدا میکند ، از اینهمه امکانات جدید متحیر و قدردان خواهید بود.
ساندویچ بستنی میتواند کمک خوبی برای شما در سازماندهی IMAPها و همچنین تبادل میان حسابهای مختلف ایمیلتان باشد. برنامه ایمیل این سیستمعامل از فولدرهای تو در توی صندوق الکترونیک و ActiveSync v14 پشتیبانی میکند.
[h=3]2-iOS
گویا مهمترین ویژگی که به iOS 5 برای کاربران کسب و کار، اضافه شده است، سرویس iCloud اپل میباشد که امکان همگامسازی و به اشتراکگذاری محتوا ( عکس، فیلم، موزیک و متن) را میان محصولات مبتنی بر iOS و همچنین محصولات مک محیا میکند.
شما قادرید در برنامه ایمیل iOS به امکانات پیشرفته ویرایش متن، نظیر ایجاد تو رفتگی در متن، Bold یا Italic کردن کلمات نیز دسترسی داشته باشید. از جمله امکانات قابل توجه iOS 5 فناوری بینظیر iMessage است که به کاربران اجازه میدهد فارغ از هزینههای پیام کوتاه با دیگر محصولات مبتنی بر iOS اپل پیامهای کوتاه ردوبدل کنند.
[h=3]3-ویندوز فون
در این سیستمعامل ایمیلها به صورت مکالمهای سازماندهی شده و همچنین پاسخ آنها به صورت یکپارچه با ایمیل درآمده تا دنبالکردن آنها راحتتر صورت گیرد. در برنامه ایمیل این سیستمعامل میتوانید گروههای چندگانهای برای صندوق دریافت تعریف نموده و همچنین اگر دو Inbox مرتبط با هم برای کارهای تجاری خود دارید میتوانید آنها را به یکدیگر متصل کرده و نامههای آنها را در یک جا و در کنار هم مشاهده کنید. همچنین میتوانید به دلخواه هر یک از Inbox های خود را برای دسترسی سادهتر به صفحه اصلی سنجاق (pin) کنید.
[h=3]4-BlackBerry
سرویس فوق العاده مفید BlackBerry Protect میتواند در پشتیبانگیری از اطلاعات و مدیریت دستگاههای متفاوت بسیار راهگشا باشد. اگر گوشی BlackBerry شما دزدیده یا گم شود با این سرویس قادرید محل آن را از راه دور پیدا کنید، اطلاعات آن را پاک کنید، آن را قفل کنید و یا حتی صدای زنگ آن را کم یا زیاد کنید. همانند Balance این سرویس نیز برای کاربران BlackBerry 7 OS کاملا رایگان است.
حیف است که از آخرین نسخه کار با اسناد آفیس BlackBerry 7 OS با نام Documents to Go چیزی نگوییم. این برنامه که در سیستمعاملهای دیگر از جمله iOS و Android نیز وجود دارد در بلکبری به صورت کاملا رایگان ارائه میشود و امکان خلق، ویرایش و مشاهده فایلهای Word، Powerpoint و Excel را به کاربرانش میدهد.
امکانات یاد شده فقط بخشی از ویژگیهای ممتاز این سیستمعامل به مشتریان خود بوده و بی شک موارد دیگری نیز در این سیستم عامل یافت میشوند که میتواند در امور تجاری مفید واقع شوند.
[h=2]ملزومات مهم گوشی برای امور تجاری ویژگیهای خاصی که قرار است معرفی کنیم برای کاربران کسب و کار، حیاتی به شمار میرود پس آنها را در خرید خود به خاطر داشته باشید
[h=3]1- 4G هر چند که به تازگی و آن هم به صورت محدود تکنولوژی 3G در کشور ما راه اندازی شده است ولی بیشک خیلی دیرتر میتوانیم شاهد ورود 4G در عرصه ارتباطات همراه کشور باشیم! احتمالا شما نیز هم اکنون در ذهن خود به این می اندیشید که اینترنت کابلی ما هنوز دچار محدودیتهای دست و پا گیر و ناعادلانه ای است، پس چگونه می توان انتظار داشت که در آینده شاهد شبکه فوق العاده پرسرعت 4G بود؟ به هر حال فعلا در اولین قدم می توانیم خوشبینانه به این موضوع نگاه کنیم.
فناوری 4G به عنوان نسل بعدی شبکههای بیسیم با سرو صدای زیادی در قالب دو تکنولوژی: وایمکس و Long Term Evolution یا به اختصار LTE پا در عرصه ارتباطات پرسرعت گذاشت. از مهمترین تفاوتها و مزیتهای 4G با نسلهای پیشینش ، سرعت بالای انتقال اطلاعات (دانلود و آپلود) است که میتواند در مشاهده فایلهای ویدیویی، وب گردی و ویدیو کنفرانس بسیار موفق عمل کند. جالب است بدانید در آخرین نسخههای شبکه 4G سرعت دانلود برای کاربران در حال حرکت به 100 مگابیت بر ثانیه و کاربران ثابت به یک گیگا بیت بر ثانیه میرسد.
البته باید دقت داشته باشید که حتما برای خرید گوشی نیم نگاهی به سرویسهای عرضه شده از طرف سرویس دهنده های ارتباطاتی خود نیز داشته باشید. شاید فناوری پر سرعت 3G در نسخههای جدیدش مثل HSPA+ توسط سرویس دهنده شما ارایه شود که از برخی نسخههای ابتدایی 4G بهتر عمل میکنند. پس لازم نیست هزینه بیشتری برای خرید یک گوشی 4G بپردازید.
[h=3]2-HDMI/MHL HDMI به شما این امکان را میدهد که تلفن هوشمند خود را به سادگی به HDTV متصل کنید که میتواند یکی از راه های مناسب برای ارایه یک پرزنتیشن عالی باشد. Mobile High Definition Link یا به اختصار MHL نیز یکی از پورتهای گوشیهای هوشمند و وسایل قابل حمل مثل تبلت و دوربین به HDTV ها است که از ویدیوهای 1080p HD و صدای دیجیتال پشتیبانی میکند. به نظر در اینکه گوشی هوشمند تجاری شما باید به یکی از این دو راه ارتباطی مجهز باشد بحثی نخواهد ماند.
[h=3]3-دوربین جلوی گوشی اگر برقراری تماسهای ویدیویی یا شرکت در ویدیو کنفرانس ها برایتان جزو اولویتها است حتما به دوربین جلوی گوشی توجه داشته باشید. دوربینهای مخصوص تماسهای تصویری که معمولا در جلوی تلفن قرار دارند، دارای رزولوشن VGA میباشند ولی رزولوشن برخی دیگر تا 2 مگاپیکسل ارتقاء یافته است. البته کیفیت تصویری برقرار شده فقط به کیفیت دوربین گوشی وابسته نیست، بلکه پشتیبانی شبکهای که از آن در حال استفاده هستید و یا سرعت اینترنت شما در آن تاثیرگذار است.
[h=3]4-حافظه ذخیره سازی حجیم
[h=3]5-صفحه کلید فیزیکی هر چند که محصولات اپل به خوبی نشان دادهاند که صفحه کلید فیزیکی از نکات کلیدی در خرید گوشی به حساب نمیرود، باز هم اگر نمیتوانید خود را با صفحه کلیدهای لمسی وفق دهید بهتر است مدلهایی را برای خرید انتخاب کنید که دارای صفحه کلید فیزیکی باشند. البته شرکت HTC در فروش گوشیهای هوشمند با صفحه کلید فیزیکی موفق نبوده و تصمیم دارد که به کلی آن را از فرایند تولید خود حذف کند. اوضاع و احوال بد اقتصادی شرکت RIM، تولید کننده گوشیهای BlackBerry نیز موید همین مطلب است که نیازهای کاربران به کلی دچار تغییرات اساسی شده است. به هر حال علی رغم اندک بودن مدلهای صفحه کلید دار گوشی های هوشمند، انتخاب یک دستگاه خوب با این امکان هنوز کار سختی نیست. گوشیهایی نظیر BlackBerry Bold 9790 و یا Motorola XPRT و یا حتی Samsung Captivate Glide می توانند انتخاب های خوبی در این مورد باشند.
[h=2]نرم افزارها به احتمال زیاد بعد از اتمام فرایند انتخاب و خرید گوشی تصمیم خواهید گرفت تا دهها برنامه کاربردی و مناسب را بر روی تلفن هوشمند جدیدتان نصب کنید. ما تلاش کردیم اکثر برنامههای خوب موجود را امتحان کرده و بهترین آنها را از دیدگاه خودمان به شما پیشنهاد کنیم.
[h=3]1-نرم افزارهای امنیتی
[h=3]2-نرم افزارهای بهره وری علاوه بر قابلیت ساده و کاربردی to-do lists برای به تصویر کشیدن ایدهها و خاطرات، هزاران برنامه دیگر نیز در این دسته برای انجام بهتر کارها و بالا بردن بهرهوری در شغلتان تولید شدهاند. اولین و ساده ترین قدم برای یافتن این برنامهها، مراجعه به فروشگاه نرمافزاری سیستم عامل گوشی همراهتان و انتخاب نرمافزار دلخواه از شاخه Productivity Apps و مرتب کردن لیست نرمافزارها براساس top-rated apps است. ما همچنین میتوانیم نرمافزارهایی نظیر Milk (مدیریت لیست وظایف و کارهای روزانه)، Evernote (نوشتن یادداشت و یادآوری کارهای روزانه و همگام سازی)، SketchBook MobileX (طراحی و نقاشی حرفه ای) و Instapaper (خواندن صفحات وب به صورت آفلاین) را به شما پیشنهاد دهیم.
[h=3]3-برنامه های همگام سازی ابری همانگونه که گفته شد ، همگامسازی ابری از بخشهای مهم و داخلی سیستمعاملهای امروزی نظیر iOS و ویندوز فون است. ولی در این بین شرکتهای ثالثی نیز وجود دارند که فضای ابری لازم را برای انواع پلتفرمهای گوشیهای همراه تهیه کرده و در اختیار مخاطبان قرار میدهند. Dropbox یکی از این سرویسهای محبوب به شمار میرود که به صورت کاملا خودکار فایلهای شما را بر روی فضای اختصاصی ابری ذخیره کرده و به راحتی آن را با گوشی شما همگام میکند. Box نام سرویس دیگری است که به خوبی با برنامههای گوگل یکپارچه شده و میتواند تمامی اطلاعات شما را بر روی فضای اختصاصی آنلاین ذخیره کند. از دیگر برنامههای معروف میتوانیم به Funambol، OneMediaHub، SugarSync و در نهایت سرویس جدید و فوق العاده گوگل درایو اشاره کنیم.
[h=2]لوازم جانبی علاوه بر کیف محافظ، لوازم جانبی دیگری وجود دارند که میتوانید در هنگام خرید گوشی نیم نگاهی هم به آنها داشته باشید از جمله:
[h=3]1-رابط برق و شارژکننده های قابل حمل
[h=3]2-هدست بلوتوث
در حاشیه: هدستهای بلوتوث با نام Jawbone Era نخستین هدستهایی هستند که درون آنها شتابسنج کار گذاشته شده است تا برای کنترل تماسها بتوانید از برخی حرکات ساده استفاده کنید. با داشتن این امکان کافی است برای پاسخ دادن به تماسها دو بار انگشتتان را روی هدست بزنید. برای اتمام تلفن هم همین کار کافی است. برای برقراری ارتباط هدست با تلفن هم کافی است هدست را تکان دهید. در این محصول فناوری جدیدی هم برای حذف نویزها به کار گرفته شده و این شرکت می گوید این هدست قادر به بخش صدا با کیفیت بسیار بالا است، تا بتوانید از آن برای گوش کردن به موسیقی هم استفاده کنید. یک امکان جالب دیگر سخنگو بودن این وسیله میباشد. اگر کسی به شما تلفن بزند و نامش در دفترچه تلفن باشد این هدست نام تماس گیرنده را به صورت صدای ضبط شده انسانی و نه کامپیوتری برایتان میخواند.
[h=3]3-Pico Projectors (پروژکتورهایی که برای وسایل قابل حمل طراحی شده و میتوانند تصویر را بر روی هر صفحه ای نمایش دهند)
پیکو پروژکتور میتواند به سادگی در ارایه یک پرزنتیشن عالی و حیاتی در هر موقعیتی به کمک شما بیاید. Brookstone Pocket Projector یکی از این پروژکتورها است که به حالت یک کیس محافظ برای گوشی نیز عمل کرده و به همراه باتری قابل شارژ ارایه می شود. این محصول میتواند حتی به یک شارژر برای گوشی شما تبدیل شده و جالب آنکه با جثه کوچکش از اسپیکر نسبتا با کیفیتی نیز برخوردار است. البته مدلهای خاصی از گوشیهای همراه با پروژکتور داخلی و یکپارچه عرضه شدهاند تا نیازی به خرید و حمل محصول جداگانه نباشد، گوشیهای LG eXpo و Samsung Galaxy Beam از این دسته میباشند.
احتمالا شما هم مثل خیلیهای دیگر از کاربران با یک دید آینده نگرانه به دنبال خرید گوشی هستید که هم در امور تجاری و هم در امور شخصی موفق و درست عمل کند. بسیاری از گوشیهای بازار به کمک لوازم جانبی و نرم افزارهای مختلف میتوانند نیازهای اولیه شما را به درستی برطرف کنند. پس میتوانید با در نظر گرفتن موارد یاد شده انتخاب بهتر و آگاهانهتری نسبت به قبل داشته باشید. تجربیات خود از کار با نرمافزار و سیستم عاملهای مختلف را از بعد تجاری، با ما در میان بگذارید.