• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

راهنمای سفر به چابهار

Nicol

متخصص بخش گردشگری
راهنمای سفر به چابهار
67114741410218715481176176569716220794148.jpg




سیستان و بلوچستان را می‌توان نیمه گمشده گردشگری ایران نامید.این استان و به ویژه چابهارش آنقدر زیباست كه حتی اگر یك ماه در آن بمانید سیر نمی‌شوید.به شهادت تمام كسانی كه به سیستان و بلوچستان به ویژه چابهار سفر كرده اند،‌ جنوب شرقی‌ترین استان كشور یكی از زیباترین‌، بكرترین و ناشناخته‌ترین استان‌های كشور است. حتی جا دارد كه یك ماه هم در این استان بمانید و زیبایی‌های آن را بیشتر ببینید.
روستای رمین و روستای تیس در منطقه آزاد چابهار از جمله جاهای دیدنی این استان است كه اغلب تورهای گردشگری مسافرانشان را به آنجا می‌برند.
رمین یكی از روستاهای بزرگ چابهار واقع در دهستان «كمبل سلیمان» بخش مركزی این شهرستان جنوبی استان سیستان و بلوچستان است. این روستا در هفت كیلومتری بندر چابهار از نزدیك‌ترین روستاهای صیادی به این شهر است و از سمت شرق از طریق جاده ساحلی بنادر صیادی بریس، پسابندر و خلیج گواتر را به شهر منتهی می‌سازد. روستای رمین از شمال به كوه‌های روستای تیس كوپال از غرب به چابهار و از جنوب به دریای عمان محدود می‌شود.
روستای رمین در كنار دریای نیلگون عمان دارای محله‌های عثمان‌آباد، گلبهار، رمین مركزی و گلشن‌آباد است. خور قدیم، نوار ساحلی «كلات رود» كه از یك طرف به دریا و از طرف دیگر با صخره‌های بسیار و ماسه‌های طلایی به تالاب لیپار منتهی می‌شود، از جاذبه‌های طبیعی این روستا به شمار می‌آیند. كوه‌های مینیاتوری یا «مریخی» اطراف روستا با مناظر بسیار زیبا در یك طرف جاده و طرف دیگر آن دریا و تراش‌ها و برش‌های ناشی از فرسایش و واریزه‌های آن و رنگ سفید این كوه‌ها چشم هر بیننده‌ای را خیره می‌كند.
20121211100211929_36.jpg

تماشای مناظر كوه‌های بزرگ و كوچك بسیار با شكل خارق‌العاده و حرارت هوا و غبار شرجی حاصل از آن، انسان را به یاد مناظر خیالی و رویایی از كرات آسمانی می‌اندازد و برای لحظاتی احساس می‌كند در مریخ به سر می‌برد. درخت كهنسال «مكر زنان » كه محلی‌ها آن را با نام «كرگ» می‌خوانند با قدمت بیش از 500 سال در مركز روستا و در ضلع جنوبی آن در مجاورت گورستان، یكی دیگر از جاذبه‌های گردشگری این روستا محسوب می‌شود.
نوار ساحلی كلات رود یكی از نقاط دیدنی در شهرستان چابهار است كه با وسعت 10 هكتار در نوار ساحلی دریای عمان در دامنه تپه‌های ماسه‌ای با چشم‌اندازهای زیبا پذیرای مسافران و گردشگران این منطقه است. تالاب لیپار یكی از بزرگ‌ترین تالاب‌ها در سطح استان سیستان و بلوچستان در چهار كیلومتری روستای رمین قرار دارد و به شكل یك سد طبیعی آب‌های سرگردان اطراف را در خود جمع كرده است. این تالاب محل رویش انواع درختچه‌های حرا، گز و چش است كه مناظر بسیار چشم‌نوازی را خلق كرده‌اند.
[h=2]
روستای رمین در كنار دریای نیلگون عمان دارای محله‌های عثمان‌آباد، گلبهار، رمین مركزی و گلشن‌آباد است. خور قدیم، نوار ساحلی «كلات رود» كه از یك طرف به دریا و از طرف دیگر با صخره‌های بسیار و ماسه‌های طلایی به تالاب لیپار منتهی می‌شود، از جاذبه‌های طبیعی این روستا به شمار می‌آیند



دیدنی های چابهار روستای تیس
دهكده صیادی تیس در ضلع شرقی و در محدوده منطقه آزاد، در فاصلة 9 كیلومتری شمال شهر چابهار قرار گرفته است. قدمت آن به 2500 سال قبل می‌رسد و در كتاب‌های فتوحات اسكندر مقدونی به عنوان «تیز» مشهور بوده و به مرور زمان به تیس تبدیل شده است. تیس قبلاً بندر تجاری فعالی بوده كه به وسیلة مغول‌ها ویران شده است. در دهكده تیس هنوز هم بعضی از آثار ویرانی‌ها برجای مانده است. این روستا پس از چابهار و كنارك، پرجمعیت‌ترین و آبادترین منطقه نوار ساحلی بلوچستان محسوب می‌شود.
قلعة پرتقالی‌ها
این بنای تاریخی قبل از پاسگاه انتظامی، روبروی جادة تیس، بر روی تپه‌ای در 9 كیلومتری چابهار قرار دارد و مشرف بر خلیج چابهار، روستا و بندر صیادی تیس است. این قلعه دارای حصاربند قلعه و دو برج است كه در محوطه‌ای به طول 54 و عرض 26 متر ساخته شده است. در ورودی آن كه در حال حاضر قسمتی از سردر و طاق‌های جانبی‌اش باقی مانده، دارای هشتی وسیعی است كه در قسمت شمال شرق قلعه قرار دارد. این قلعه یكی از مستحكم‌ترین قلعه‌های بلوچستان است و در جوار آن، كوهی موسوم به «فیل‌بند» واقع شده است.
20121211100211976_37.jpg

امامزاده سید غلامرسول
در حاشیة شرقی چابهار، بعد از میدان شیلات‌، بنای گنبددار سفید رنگی با قامتی بلند به سبك معماری هندی جلب‌نظر می‌كند، كه قدمت آن به دوران تیموری می‌رسد. این بنا، مدفن یكی از سادات به نام سید غلامرسول است.
تالاب لیپار
بعد از روستای رمین در 15 كیلومتری چابهار، در مسیر جاده ساحلی چابهار ـ گواتر، تنگه‌ای صخره‌ای مشرف به دره‌ای سرسبز و زیبا قرار دارد كه از بالای آن روستای لیپار در میان سبزه‌زارها پیداست. در میان دو كوه كه فاصلة چندانی با هم ندارند، آب‌بندی ایجاد شده كه آبهای سرگردان اطراف را در خود جمع كرده و به آبگیری به طول 14 كیلومتر تبدیل شده است. در این آبگیر انواع بوته‌ها و درخچه‌های «گز» و «چش» با چشم‌اندازی زیبا، منطقه‌ای بكر با اكوسیستم خاصی را به وجود آورده است. پرندگانی چون چنگر، فلامینگو، كشیم، حواصیل‌های سفید و خاكستری، طاووسكن، باقرقره، تیهو، جیرفتی، عقاب دشتی، خوتكا و دلینجه زیبایی زایدالوصفی در منطقه به وجود آورده‌اند.
احل صخره‌ای
در كناره‌های دریای‌عمان و در قسمت جنوبی شهرستان چابهار،‌صخره‌های بزرگی در اثر پیشروی آب دریا و فرسایش سنگ‌های رسوبی به وجود آمده كه چشم‌انداز زیبایی را تشكیل داده است. این بخش از سواحل را به خصوص در هنگام غروب آفتاب می‌توان به عنوان یكی از دیدنی‌ترین سواحل جنوبی ایران نام برد، زیرا با دیواره‌های صخره‌ای و مناظر دلنشین مانند آكواریومی طبیعی با انواع ماهی‌ها و زمین هموار،‌ بینندگان را به شگفتی و تحسین وا می‌دارد.
2012121110021223_38.jpg

لاچیق‌های ساحلی تیس
این آلاچیق‌ها در پلاژ كنار ساحل خلیج چابهار، در مسیر جاده كنارك ـ‌ چابهار است و در 9 كیلومتری چابهار واقع شده‌اند و به وسیلة جادة ساحلی آسفالته به جاده اصلی متصل می‌شود. این مكان، تفریحگاهی با چشم‌انداز مناسب برای گردشگران محسوب می‌شود و با غذاخوری و چایخانه آمادة پذیرایی از مسافران است.
گل افشان
در شمال غرب چابهار و در 20 كیلومتری روستای كهیر در دشت وسیعی به همین نام كه در مسیر جادة تنگ ـ‌ گانگ واقع شده است، پدیدة‌ طبیعی گل‌فشان وجود دارد كه نام محلی آن «بولوبولو» است. این پدیده با پرتاب گل و همراه با متساعد شدن گاز از اعماق زمین، نظر هر بیننده‌ای را به خود جلب می‌كند. این گل‌فشان در سالیان متمادی با پرتاب گل به اطراف خود، تپه‌ای بوجود آورده است كه هیچ‌گونه‌ای از گیاهان در آن رشد و نمو نمی‌كند.
تمساح پوزه كوتاه
تمساح (كروكودیل) پوزه كوتاه، برجسته‌ترین موجود حیات‌وحش منطقة آزاد چابهار است كه به طور طبیعی در این منطقه زندگی می‌كند. زیستگاه اصلی این تمساح كه به نام محلی، «گاندو» خوانده می‌شود، حدود 380 هزار هكتار مساحت دارد كه بخشی از آن در چابهار و بخش دیگری نیز در شهرستان ایرانشهر قرار دارد. هم اكنون طرحی به نام گاندو در این مناطق در دست اجرا است تا برای نخستین بار در كشور، تمساح پوزه كوتاه،‌ حفظ و تكثیر شود. این نوع تمساح از نادرترین انواع تمساح در جهان است كه در رودخانه‌های سرباز و باهوكلات زندگی می‌كند.
بیشتر این تمساح‌ها در بركه‌های میان راسك و باهوكلات و باتلاق‌های دالگان و كلانی متمركز هستند و تنها تمساح ایران است كه دارای ارزش ملی و بین‌المللی است. طول این جانور تا 4 متر می‌رسد و در حدود نیمی از كل بدن آن را دم قوی این حیوان تشكیل می‌دهد.
 
بالا