• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

رتبه ایران در استفاده از مقالات علمی خارجی

گل همیشه بهار

متخصص بخش اینترنت

به گزارش افکارنیوز، دکتر امید فاطمی امروز چهارشنبه در همایش مدیران فناوری اطلاعات مراکز علمی کشور با اشاره به تغییر رویکرد پژوهشی پژوهشگران ایرانی و نقش امروزه فناوری اطلاعات در پژوهش اظهار داشت: پژوهش هدفمند و مدیریت شده با وجود موتورهای جستجوی جامع یکی از کاربردهای فناوری اطلاعات است به نحوی که منابع علمی آنلاین مانند گوگل اسکولار، ISI و اسکوپوس از جمله موتورهای جستجویی محوب می شوند که پژوهشگران از دیتابیس های آنها استفاده می‌کنند.

وی با بیان اینکه پژوهشگران ما عادت کرده اند که از ابزار مدیریت منابع علمی همچون زوترو، مندلی و اندتوت استفاده کنند ادامه داد: هم اکنون دانشگاهها به جای عضویت چاپی در منابع علمی به سمت عضویت الکترونیکی پیش رفته اند که براساس آمارها، تا پایان سال ۲۰۱۲ هزینه عضویت منابع علمی الکترونیکی دانشگاههای وزارت علوم حدود ۲۳ میلیون دلار اعلام شده است و این آمار چیزی جدای از دانشگاههای وزارت بهداشت، دانشگاههای آزاد و غیرانتفاعی است.

فاطمی با تاکید بر نقش حیاتی و ضروری پایگاههای علمی آنلاین در تحقیقات و پژوهش خاطرنشان کرد: پژوهشگران هم اکنون از ابزارهای شبکه ای برای یافتن داده استفاده می‌کنند و در این میان شبکه های اجتماعی نقش موثری دارند.

رئیس پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات با اشاره به آمارهای ارائه شده در پایگاه های علمی جهانی و رتبه ایران در زمینه پژوهش تصریح کرد: براساس آمارهای ارائه شده از سوی پایگاه علمی Science Direct ایران بعد از آمریکا و چین سومین استفاده را از مقالات این پایگاه داشته است.

وی ادامه داد: براساس بررسی های صورت گرفته، هزینه استفاده هر مقاله در پایگاه الزویر برای ایران حدود ۵ سنت اعلام شده است و این به دلیل افزایش تعداد دانلود و تعداد مقالات استفاده شده در این پایگاه از سوی پژوهشگران ایرانی است.

دکتر فاطمی هزینه دانلود مقالات ایرانی در این پایگاه علمی را ۱۰ میلیون دلار در یک سال عنوان کرد و گفت: براین اساس پژوهشگران ایرانی حدود ۵۰۰ میلیون مقاله از این پایگاه طی یکسال دانلود کرده اند.

وی با اشاره به تغییر رویکرد کلاس های دانشگاهی به استفاده از ابزارهای هوشمند و تکنولوژیک خاطرنشان کرد: استفاده از یک صفحه مدیریت تحت وب در کنار دروس حضوری در دانشگاه های مهندسی کشور به وضوح دیده می‌شود و تمامی مراجع در این دانشگاه ها به صورت آنلاین در اختیار دانشجویان قرار می گیرد و در نهایت دانشجویان به صورت آنلاین تکالیف خود را آپلود می‌کنند؛ در این راستا امید می رود این روش در دانشگاه های علوم انسانی و علوم پایه نیز رواج یابد.

رئیس پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران با اعلام آمارهایی از میزان استفاده از وب در جهان تصریح کرد که حدود ۳۴ درصد کل جمعیت جهان کاربران وب هستند که از این تعداد ۷۴ درصد به عضویت شبکه های اجتماعی درآمده اند؛ در همین حال براساس آمارهای رسمی، در سال ۲۰۱۲ حدود ۱.۲ تریلیون جستجو از طریق موتور جستجوگر گوگل انجام شده است و ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون نفر در جهان به اینترنت متصل هستند.






چهارشنبه ۴ ارديبهشت ۱۳۹۲
 
بالا