• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

روستاهای گیلان دورمانده از چشم گردشگری

Nicol

متخصص بخش گردشگری
گیلان روستاهای تاریخی و گردشگری بسیاری را در بالین خود جای داده است، بعضی از آنها مانند روستای تاریخی ماسوله شناخته شده‌اند، اما برخی همچنان از نگاه گردشگران دور و در نتیجه ناشناخته و مهجور مانده‌اند. [MORE] گیلاان آنلااین: گیلان روستاهای تاریخی و گردشگری بسیاری را در بالین خود جای داده است، بعضی از آنها مانند روستای تاریخی ماسوله شناخته شده‌اند، اما برخی همچنان از نگاه گردشگران دور و در نتیجه ناشناخته و مهجور مانده‌اند.

به گزارش خبرنگار مهر، روستاهای استان با داشتن آب وهوای مساعد و مناظر دیدنی مکان مناسبی برای گردشگران و مسافران در تابستان و فصل گرماست. شرایط آب و هوایی، نوع معماری، بافت تاریخی و زیبای روستاهای گیلان باعث شده تا مردم و گردشگران از آن بعنوان قطعه ای از بهشت یاد کنند. مناطق روستایی و کوهستانی گیلان سرشار از مناظر بدیع و جذابی هستند مناطق روستایی و کوهستانی گیلان سرشار از مناظر بدیع و جذابی هستند که نه تنها برای هموطنان بلکه برای گردشگران خارجی هم جذاب و زیبا و کم مانند به چشم می آیند.
771826_orig.jpg
کنار مناظر زیبای طبیعت روستاهای یک قطعه از کشور باید به جاذبه های مردمی و فرهنگی کم نظیری اشاره کرد که می تواند در عرصه هایی همچون صنایع دستی، پوشش، آداب و رسوم، غذاهای محلی و سایر ظرفیتهای روستایی طرفداران بسیاری را به سوی خود جذب کند. رئیس فراکسیون گردشگری مجلس در این باره گفت: طبیعت زیبا و جذاب گیلان یکی از ظرفیتهای مهم رشد و توسعه صنعت گردشگری در کشور است. اسدالله عباسی توسعه گردشگری روستایی در استان را ضرورتی اجتناب ناپذیر دانست و افزود: این نوع گردشگری از دو جنبه نخست به عنوان یک فعالیت گسترده جهانی و دیگری تاکید بر توسعه سیاستهای منطقه ای و محلی دارای اهمیت است. وی اظهارداشت: گردشگری روستایی به عنوان یک فعالیت جهانی امروزه با توجه به همپوشی سه اصل ایجاد اشتغال و درآمد زایی، رضایت گردشگر و حفظ محیط زیست اهمیتی دو چندان یافته است. نماینده مردم رودسر و املش گفت: در بیشتر کشورها ترویج گردشگری روستایی سرلوحه برنامه دولتها قراردارد تا ضمن هدایت شهروندان برای گذران اوقات فراغت به مناطق روستایی و فضای سرزمینی، درآمد را نیز در سطح کشور پخش کنند. وی افزود: علاوه براین دولتها در راستای اهدافی چون ایجاد درآمد برای کشاورزان و دیگر خانواده های روستایی، آشنایی مردم شهر با تجربه زندگی شهری، کاهش مهاجرت به وسیله تدارک فرصتهای شغلی در نواحی روستایی و غیره در تلاش هستند. عباسی در ادامه به اهداف توسعه منطقه ای گردشگری روستایی اشاره کرد و اظهار داشت: رشد تولید منطقه ای، افزایش درآمد یا تعداد مشاغل، انعطاف پذیری تجهیزات گردشگری برای تضمین موارد استعمال متعدد و توجه به سرمایه گذاری محلی از مولفه های مهمی است که در جنبه های غیر اقتصادی نیز اهدافی چون نگهداری و حفظ آسایش و رفاه ساکنان، تضمین تفریحات و مراقبت از ارزشها و غیره را به دنبال دارد. آفرینش فرصت برای رشد درآمد از رهیافتهای اقتصادی توسعه گردشگری روستایی است وی یادآورشد: رهیافت اقتصاد در زمینه گردشگری روستایی می تواند پیامدهای را چون رشد اقتصادی، ایجاد تنوع همراه با ثبات در اشتغال و حفظ مشاغل دیگر، آفرینش فرصت برای رشد درآمد به صورت فعالیتهای چندگانه، ایجاد بازارهای جدید برای محصولات کشاورزی و گسترش مبنای یک اقتصاد منطقه ای را سبب شود.
768915_orig.jpg

بدین ترتیب ملاحظات زیست محیطی در ابعاد انسانی و طبیعی در برنامه ریزی گردشگری اهمیت بسیاری دارد که زایش مفهوم گردشگری پایدار خود بیانگر این اهمیت است. توسعه پایدار گردشگری به خصوص گردشگری روستایی را در یک توسعه منطقه ای می توان با در نظر گرفتن رابطه ای که بین سه جزء محیط زیست گردشگری وجود دارد " گردشگران، مقصد و جامعه میزبان " مورد توجه قرار داد، این رابطه می تواند پیچیده، پویا و سازنده یا مخرب باشد. گردشگری روستایی از یکسو می تواند اشتغالزایی ایجاد کند از دیگر سو قادر است اقتصاد محلی را از جلوه بیاندازد و کیفیت زندگی و محیط زیست جوامع محلی را پائین بیاورد. اگرچه بسیاری از کارشناسان امور گردشگری بر این باورند که منطقه جغرافیایی به نحوی در آداب و رسوم و خصوصیات اخلاقی ساکنان منطقه، برای پذیرش گردشگر، بسیار حائز اهمیت است و می تواند در گسترش گردشگری و توسعه اقتصاد منطقه نیز تاثیرگذار باشد. برگزاری جشنواره برداشت محصولات کشاورزی و آئینی برای جذب گردشگر به مناطق روستایی در این ارتباط یک شهروند گیلانی برگزاری جشنواره برداشت محصولات کشاورزی و آئینی در جذب گردشگر به مناطق روستایی استان را بسیار مهم دانست و گفت: برداشت برنج، فندق، چای، زیتون، صید آبزیان از جلوه های مهم در این عرصه است. علی مهدوی افزود: گردشگری که کیلومترها راه را طی می کند تا علاوه بر گذران اوقات فراغت با بخشی از تاریخ و با مناظر طبیعی و روستاهای تاریخی و گردشگری آشنا شود، دوست دارد دست پر به خانه خود برگردد. وی ادامه داد: این دست پر بودن فقط به معنای افزایش داده های گردشگران از منطقه مورد بازدید نیست، سوغات و صنایع دستی و خوراکیهای خاص منطقه فقط بخشی از نیازهای گردشگران را تشکیل می دهد.
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
632324_orig.jpg
شهروند دیگری با اشاره به اینکه آثار تاریخی تنها در مراکز شهرهای تاریخی خلاصه نمی‌ شود، گفت: آثار بسیار ارزشمندی در مناطق روستایی وجود دارد که باید به مردم معرفی شود. حسن اسدی افزود: در ایران گردشگری روستایی یک صنعت جوان است که نیاز به مطالعه و شناسایی روستاها، حفظ و مرمت بافت تاریخی آنها و سپس برنامه‌ ریزی برای جذب گردشگران دارد. وی با بیان اینکه گیلان دارای جاذبه های گردشگری بالقوه برای گردشگری روستایی است، اظهار داشت: متاسفانه برنامه ‌ریزی برای این کار صورت نگرفته است. اقامتگاههای سنتی برای گردشگران بهترین جاذبه است این شهروند گیلانی گفت: برای جذب و رفاه حال گردشگران ضرورتی به ایجاد ساختارهای جدید همچون مهمانسرا، هتل یا اقامتگاههای جدید و تخریب بافت تاریخی روستا وجود ندارد، با همان امکانات و همان خانه ‌های سنتی که در روستاهاست می‌ توان گردشگران را پذیرا بود و این اقامتگاههای سنتی برای گردشگران بهترین جاذبه است. با این وجود گردشگری روستایی می تواند سهمی در متنوع سازی اقتصادی و توسعه پایدار داشته باشد و با ایجاد اشتغال و درآمد موجب توسعه مناطق توسعه نیافته شود و اگر چه مشاغل مربوط به این صنعت خیلی تخصصی و پردرآمد نیستند، منافع بسیاری را نصیب روستائیان می کند. گردشگران برای اقامت، خرید کالاهای محلی و خدمات پول پرداخت می کنند، این پولها در فعالیتهای محلی جریان می یابد و موجب تحرک روستائیان در برآوردن نیازهای بازدید کنندگان می شود. گردشگری روستایی با ایجاد اشتغال، افزایش سطوح درآمد، متنوع سازی فعالیتهای اقتصادی، افزایش سطح آگاهیهای اجتماعی و ایجاد روابط اجتماعی گسترده بین جامعه میزبان و میهمان به حفاظت از میراث فرهنگی و محیط زیست طبیعی کمک کرده و با جلوگیری از مهاجرت بی رویه و بهینه سازی بهره برداری از زمین به توسعه روستایی پایدارکمک می کند.
379680_orig.jpg
این ارتباط مهدی سعادتی استاندار گفت: گیلان یکی از قطبهای گردشگری کشور است و با توجه به اینکه بسیاری از مساحت استان را جمعیت روستایی تشکیل می دهد و آداب و سنن جزو مسائل و موضوعات گردشگری محسوب می شود. وی بر ضرورت توسعه گردشگری روستایی در استان تاکید کرد و افزود: این نوع گردشگری نقش مهمی در پویایی اقتصادی در گیلان دارد. استاندار گیلان همچنین معرفی مزیتها و نقاط دینی مناطق روستایی گیلان به ایران و دنیا را امری ضروری دانست و اظهارداشت: این منطقه جلوههای بی بدیلی دارد که باید به همت رسانه ها به آحاد مردم معرفی شود. طرح مسافر کاشانه اقدامی ارزنده در راستای توسعه گردشگری روستایی است وی طرح مسافر کاشانه را اقدامی ارزنده در راستای توسعه گردشگری منطقه دانست و گفت: ایجاد بستری مناسب در مناطق مستعد گردشگری به رشد و توسعه منطقه کمک شایانی کرده و با ایجاد اشتغال و درآمد از مهاجرتهای بی ‌رویه جلوگیری و به رونق منطقه می‌ انجامد. سعادتی افزود: این طرح آغازی برای ورود گردشگران به مناطق روستایی استان بوده که فرصتی برای معرفی آداب و رسوم، صنایع دستی و تاریخ و طبیعت آن است که می ‌تواند در تحولات این منطقه تاثیرگذار باشد. وی بر لزوم حمایت جدی سیستمهای بانکی از سرمایه گذاران بخش گردشگری در استان تاکید کرد و یادآورشد: گردشگری اقتصاد بومی منطقه را رونق و باعث ایجاد اشتغال می شود. مدیرکل میراث فرهنگی گیلان نیز گفت: گردشگری پایدار امروزه در بسیاری از کشورها، به منزله نمادی از هویت فرهنگی و یکی از بخش های مهم اقتصادی محسوب می شود.
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
379673_orig.jpg
امید عزیزی افزود: بسیاری از برنامه ریزان و سیاستگذاران توسعه در کشورهای جهان، گردشگری را روشی مطمئن با چشم انداز روشن برای توسعه پایدار معرفی کرده اند. وی اظهارداشت: گردشگری روستایی علاوه بر حفظ ارزشها و باورها، با ایجاد فرصتهای شغلی و کسب درآمد برای ساکنان محلی و توسعه ساختارهای زیربنایی امکان توسعه پایدار و یکپارچه روستایی را فراهم می سازد. گردشگری پایدار نمادی از هویت فرهنگی است مدیرکل میراث فرهنگی گیلان ادامه داد: برنامه ریزی برای گسترش و توسعه گردشگری بر پایه توسعه پایدار اقتصادی، در راستای رشد و تعالی جامعه روستایی موثر می باشد. به هر حال استان گیلان یکی از قطبهای گردشگری کشور است که انواع گردشگری از قبیل تاریخی، مذهبی، آبی، کوهستانی، کشاورزی و... را می توان در آن یافت، گردشگری روستایی نیز از جمله انواع گردشگری است که در دیگر کشورها از جذاب و سودآوری بسیاری برخوردار است. کشور ایران و به ویژه استان گیلان در این زمینه ظرفیتهای قابل توجه ای دارد که در صورت توجه و بالفعل کردن آن شاهد تحول جدی در روند توسعه گردشگری استان خواهیم بود.
 
بالا