• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

روش هایی برای کنترل خشم

baroon

متخصص بخش ادبیات







وقتی نمی توانیم عصبانیت خود را کنترل نماییم از چند جهت دچار آسیب می شویم:
عصبانیتتوانایی ما را برای خوشحالی از بین می برد زیرا عصبانیت و خوشحالی در تضاد با یکدیگر هستند.

عصبانیت موجب خارج شدن روابط خانوادگی و دیگر روابط از مسیر صحیحشان می گردد.
عصبانیت موجب کاهش مهارت های اجتماعی، سازش و مصالحه شده و دیگر روابط را نیز در معرض خطر قرار می دهد.

عصبانیتبه معنای از دست دادن کار است، زیرا روابط را نابود می کند.
همچنین عصبانیت به معنای شکست در کاری است که در صورت داشتن خلقی نرمتر می توان موفقیتی در پی داشت.
عصبانیت منجر به افزایش فشار و استرس می شود (و این رابطه دو طرفه است، عصبانیت منجر به افزایش استرس و استرس موجب عصبانیت بیشتر است.)
در هنگام عصبانی بودن ما دچار اشتباهات بسیاری می گردیم، زیرا پردازش اطلاعات در آن هنگام برای ما مشکل است.


امروزه افراد از خطرات عصبانیت و نیاز برای مدیریت و کنترل آن با سوختن مهارت ها و راهکارهای لازم آگاهی یافته اند. برای برخی از افراد مدیریت و کنترل عصبانیت آسان و راحت است.
مهارت های کنترل عصبانیت را در خود رشد و توسعه دهید.

افرادی که کنترل عصبانیت در آنها سخت و دشوار است نیاز به برنامه ای برای کنترل عصبانیت دارند.
نکات زیر، مسائل مهمی هستند که به شما در کنترل عصبانیت کمک می کنند. این نکات را به خاطر سپرده و به کار بندید:


نکته اول :
این سوال را از خود بپرسید: «آیا این موضوع ۱۰ سال دیگر هم برایم مهم است؟» به این وسیله می توانید مسئله را از دیدگاهی آرامتر بنگرید.


نکته دوم :
از خود بپرسید: «بدترین نتیجه مورد عصبانیت من چیست؟» اگر کسی در پای صندوق فروشگاه از شما سبقت گرفت، سپری کردن سه دقیقه بیشتر، مسئله ای آنچنان مهم نیست.


نکته سوم :
تصور کنید که خود شما نیز همان کار (کاری که موجب عصبانیتتان شده است) را انجام می دهید. با خود رو راست باشید. قبول کنید که گاهی اوقات شما نیز جلوی یک راننده دیگر درمی آیید! بعضی مواقع این مسئله تصادفی است. آیا نسبت به خود نیز عصبانی می شوید؟!!

نکته چهارم :
از خود بپرسید: «آیا طرف مقابل این کار را به طور عمدی نسبت به من انجام داده است؟» در بسیاری از مواقع متوجه خواهید شد که این مسئله فقط در اثر بی دقتی و تعجیل رخ داده و کسی نمی خواسته شما را ناراحت کرده و بیازارد.




نکته پنجم :
سعی کنید قبل از گفتن هر کلامی تا عدد ۱۰ بشمارید. انجام این کار رابطه مستقیمی با عصبانیت ندارد ولی می تواند صدمات ناشی از عصبانیت را به حداقل برساند.

نکته ششم :
شمارش تا ۱۰ را با روش های جدید و بهتر انجام دهید مثلا این کار را با یک تنفس عمیق بین هر شماره عملی سازید. تنفس عمیق – از دیافراگم – به افراد کمک می کند تا احساس راحتی کنند.


نکته هفتم :
می توانید سرعت شمارش اعداد را کندتر سازید. مثل شمارش شیوه قدیمی، یک کشتی بخار، دو کشتی بخار و… شاید شمارش کشتی بخار زیاد خوشایند نباشد، به جای آن می توانید بشمارید: یک شکلات، دو شکلات و… یا هر چیز دیگری که برای شما خوشایند و خنده دار باشد.

نکته هشتم :

تجربه ای آرامش بخش را تجسم نمایید. چشمانتان را ببندید و در ذهن خود سفر کنید. این کار را در مکان های امیدبخش و به دور از استرس انجام دهید.





 

ziba

کاربر ويژه
توصیه های مفید برای کنترل خشم

توصیه های مفید برای کنترل خشم روان‌شناسان برای آنکه افراد بتوانند در موقعیت‌های سخت و دشوار خشم خود را کنترل کنند، چندین راهکار توصیه کرده‌اند که در زیر به آنها اشاره می‌شود.از کلمات و جملاتی که باعث آرامش می‌شوند، مانند: «سخت نگیر»، «آرام باش»، «درست می‌شود» و… استفاده کنید.
Anger-Management.jpg
همچنین سعی کنید همراه با نفس‌هایتان از قوه تخیلتان استفاده کنید. موقعیتی را که در آن احساس راحتی می‌کنید، مجسم کنید. ورزش یوگا را فراموش نکنید. تمرین‌های یوگا باعث شل شدن ماهیچه‌ها و عضلات می‌شود و در نتیجه به آرامش رسیدن شما کمک می‌کند. این تمرین را روزانه انجام دهید چراکه اثر آن تمام روز با شما می‌ماند. عادت کنید هنگام عصبانیت و فشارهای روحی این تکنیک را به صورت خودکار انجام دهید. هنگام عصبانیت اولین چیزی را که به ذهن‌تان خطور کرد، بیان نکنید. به دقت به حرفی که قرار است بزنید، فکر کنید و در عین حال به صحبت‌های طرف مقابل گوش دهید. همیشه به یاد داشته باشید اولین راه که به ذهن‌تان می‌رسد، بهترین راه نیست. گاهی خشم و عصبانیت شما دلیلی کاملا منطقی دارد. با داد و بیداد نخواهید که موضوع را حل کنید. بلکه به دنبال راه‌حل مناسبی برایش باشید و در جوی صمیمانه و دوستانه موضوع را ختم به خیر کنید.در کنترل خشم‌تان صبور باشید. اگر بار اول و دوم نتوانستید، ناامید نشوید بلکه به تلاش خود ادامه دهید. ارتباط بدون خشونت
برای اینکه افراد در ارتباط‌های شخصی، اجتماعی و عاطفی خود، تعاملی بدون خشونت داشته باشند، باید سه اصل را رعایت کنند: -قضاوت نکردن: برای درک بهتر احساس طرف مقابل باید ابتدا خوب گوش کرد و صبور بود و قضاوت نکرد چراکه وقتی قضاوت می‌کنید، در مقابل نیز مورد قضاوت قرار می‌گیرید. در واقع ارتباطی که محبت را مسدود می‌کند، قضاوت است. - مشاهده بدون ارزیابی: مشاهده بدون ارزیابی بالاترین تجلی هوش انسان است. وقتی مشاهده و ارزیابی با هم درآمیخته می‌شود، افراد مستعد شنیدن انتقاد خواهند بود. - بیان آسیب‌پذیری: بیان آسیب‌پذیری می‌تواند اختلافات را حل کند. بین احساسات و تفکرات باید تمایز قایل شد.
 

baroon

متخصص بخش ادبیات

تاپیک های مشابه ادغام شدند.


:1:
 
بالا