Maryam
متخصص بخش ادبیات
چند وقت پیش داشتم کتاب راه هنرمند رو میخوندم. دیدم نوشته بود برای اینکه خلاقیتتون شکوفا بشه لازم نیست همیشه درگیر کارهای خلاقانه باشید. برید خونهتون رو تمیز کنید. ظرف بشورید و به امور ساده و جاری رسیدگی کنید و بعد نتیجهاش رو ببینید. بعد از خوندن این کتاب سعی کردم رفتار خودم رو در زمانهایی که دارم خونهرو جارو میزنم و تیمیکشم و گلاب به روتون سرویس بهداشتی رو تمیز میکنم در نظر بگیرم. بعد از مدتی متوجه شدم که اتفاقا، از اونجایی که در طول روز درگیر کارهای زیادی هستم و فرصت فکر کردن به برنامههام و اهدافم رو کمتر پیدا میکنم، در زمان انجام این کارها کاملا آزادانه میتونم فکر کنم و تصویر کارهایی که میخوام انجام بدم رو ببینم. در این زمانها میتونم رویا پردازی کنم و به شرایط کار و زندگیم فکر کنم. بعد که بیشتر فکر کردم متوجه شدم که اتفاقا من میتونم در زمانهای غیرمرتبط بهتر در مورد کارهام فکر کنم. اما چرا این اتفاق در این لحظات میافته؟ به این دلیل که خلاقیت معمولا در شرایط آزاد و باز بوجود میاد. وقتی شما روی یک موضوع تمرکز میکنید و کار مشخصی را میخواهید انجام بدهید، مغز شما در چارچوب اون کار مشخص فقط فعالیت میکنه. اما ما زمانهایی رو احتیاج داریم که آزاد فکر کنیم. همیشه در رویاهایی که داریم رابطههایی با زندگی و کار واقعی وجود داره. زمانهایی که از درگیری کارهای خاص خلاص میشیم، میتونه موقعیت خوبی برای تفکر آزاد و رویاپردازی باشه. اما موقعیتهایی که میتونه خلاقیت و رویاپردازی رو شکوفا کنه برای افراد مختلف متفاوت هست. به همین دلیل شما باید توجه کنید و مدل خودتون رو پیدا کنید.
اما موارد زیر پیشنهادهایی برای زمان مناسب رویاپردازی است:
۱- خانه را تمیز کنید.
۲- ظرف بشورید.
۳- به ماشین خود رسیدگی کنید.
۴- پیاده روی کنید.
۵- به طبیعت بروید.
۶- فیلم ببینید، موسیقی گوش کنید یا کتاب بخوانید. (گاهی در هنگام دیدن فیلم و گوش دادن به موسیقی یا کتاب خواندن متوجه میشوید که فکرتان جای دیگری است و دارید رویا پردازی میکنید)
احتمالا موارد زیاد دیگری است که اگر تجربه کرده باشید میتونید پیشنهاد بدید.
پینوشت: همین مطلب درست بلافاصله بعد از پرداختن به یکی از همین زمانهای مناسب رویاپردازی یعنی آیتم ۱ نوشته شده. رضا بهرامی در رابطه با همین موضوع یک مطلب فوقالعاده داره که تاکید میکنم حتما بخونیدش.