• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

زنبور درماني و بیماری ام.اس M.S

taranom

کاربر ويژه
واژه زنبور درماني به مفهوم استفاده از فرآورده هاي زنبور عسل نظير زهر زنبور، ژله رويال ، گرده گل . بره موم ، موم و عسل در درمان بيماريهايست . تاريخچة استفاده از اين شيوه درمان به زمانهاي بسيار قديم و حدود 3هزار سال قبل از ميلاد بر مي گردد. زماني كه مصريان و يونانيان باستان از گزش زنبور زنده براي درمان بيماريهاي روماتيسمي استفاده مي كردند. اما امروزه بعنوان يك شاخة خاص پزشكي الترناتيو طيف وسيعي از بيماريها را درمان مي كند. تاثير زهر زنبور عسل در درمان بیماری ام . اس واقعه جالبي است كه چارلزمراز زنبور درمانگر (Apitherapist) آمريكايي به آن پي برد. به اين نحو كه خانم النور با علائم ارتريت (آرتروز) دست و براي زنبور درماني به آقاي مراز مراجعه نمود. پس از 3 ماه زنبور درماني آرتريت دست او كاملاً بهبود يافت. بعد از گذشت 5 سال آن خانم دوباره به آقاي مراز مراجعه نمود و اظهار داشت كه دستش علائم 5 سال قبل را نشان مي دهد و پزشكان تشخيص شان ام .س بوده است . مجدداً مراز با نيش زنبورها به او كمك مي كند تا بهبودي كامل مي يابد . از اين واقعه مراز پي مي برد كه زهر زنبور مي تواند مبتلا يان به ام .اس را همچون آرتريتي ها درمان نمايد. پخش خبر درمان خانمي بنام پت وگنر در سال 1993 توسط زهر زنبور همچون بمبي در جهان صدا كرد. خانم وگنر سالها با ام اس درگير بود و تمام شيوه هاي درماني راآزموده بود. اوچند سال آخر ابتلاء را روي وليچر گذراند بود.

حقایقی از نیش زنبورها: حال مقدمتاً واقعياتي در مورد زهر زنبور ارائه مي دهيم تا بيشتر با آن آشنا شويد . طبق تحقيقات مشخص شده است كه زنبور داران معمولاً عمر طولاني دارند كه پس از ريشه يابي استفاده از فرآورده هاي زنبور عسل همچون زهر زنبور و عسل اصلي ترين عوامل طول عمر آنها تشخيص داده شدند. بطور معمول هر زنبور دار سالانه 2000 تا 3000 نيش بخصوص در مواقع كوچ ، عسل گيري و بچه گيري دريافت مي كنند. از طرفي زنبوردارها كمتر به بيماريهاي اعصاب نظير پاركنيسون . ام اس . آلزايمر و سكته مغزي مبتلا مي شوند. دانشمندان از نتايج بالا دريافته اند كه زهر زنبور نه تنها هيچگونه ضرري براي انسان ندارد. بلكه مي تواند در درمان خيلي از بيماريها به او كمك كند. زهر زنبور و ايمني : در اينجا بايد گفت كه درصد كمي از مردم (حدود (2-1) درصد ) به زهر زنبور حساسيت شديد دارند كه اين مشكل با انجام تست حساسيت بوسيله محلول بسيار رقيق ( ) زهر زنبور قابل تشخيص است.از طرفي به لحاظ درگيري سيستم ايمني بدن در بيماري ام. اس احتمال بروز شوك بسيار نادر است . منتهي اين فرضيه ، آزمون حساسيت را رد نمي كند. اما ديگر اينكه آيا زهر زنبور بعنوان يك سم براي بدن مشكل ايجاد ميكند و به تعبيري ديگر خطر ناك است . در پاسخ بايد گفت دز كشنده زنبور عسل 8/2 ميلي گرم بر كيلوگرم وزن زنده بدن است . يعني اگر فردي 70 كيلوگرمي حساسيت به زهر زنبور نداشته باشد بايد حداقل 2000 زنبور در آن واحد دريافت كند تا خطر مرگ براي او ايجاد شود . مورد ديگر اينكه زهر زنبور بر خلاف زهر مار كه در چربي حل مي شود، در آب قابل حل است و به اين جهت در صورت مصرف زياد آب براحتي از كليه ها دفع مي شود . بنابراين زهر زنبور ماده اي كاملاً بي خطر تلقي مي شود.لازم به ذکر است که در کشور ییشرفته ای مثل آمریکا تعداد بسیار زیادی از مبتلایان به ام.اس مشغول مداوای خود با شیوه زنبوردرمانی هستند.

مقایسه دو شیوه درمانی: در بحث درمان پزشكان داروهاي شيميايي و ساختگي فراواني در دسترس دارند كه آخرين و مهم ترين آنها اينترفرونها هستند . اينترفرونها داروهايي جهت جلوگيري از پيشرفت سير بيماري و همچنين براي جلوگيري از عود مجدد در مبتلايابن با بروز حملات است. پزشكان علاوه بر استفاده از اينترفرونها از درمان علامتي نيز بعنوان مكمل استفاده مي كنند. مثلاً براي اسپاسم عضلات از باكلوفن و براي سردردها از بروفن و براي عدم كنترل ادرار از اكسي بوتين و... كمك مي گيرند همچنين در طول درمان حتماً از فرآورده هاي استروئيدي (كورتون ها) نيز استفاده مي كنند. به دليل نامشخص بودن عامل بيماري مكمل هاي معدني نظير كلسيم ، روي ، مس .............. و ويتامين ها نظير .D ....و همچنين اسيد آمينه هاي مختلف براي بيماران تجويز مي شود. بطوري كه بيماران ام.اس مقادير زيادي داروي تلمبار شده در منزلشان موجود است. و اما خواص درماني زهر زنبور عسل : در اين زمينه دو تحقيق كلينيكال در دنيا صورت گرفته كه يكي از آنها توسط دكتر Beltani ايمونولوژست آمريكايي در سال 1997 صورت گرفت كه تا 60% بهبودي در بيماران مشاهده نمود. و ديگري آقاي Simics از كانادا كه در سال 2001 يك تحقيق كلينيكال انجام داد و حدود 70% بهبودي در بيماران مشاهده نمود.

بحث : حال سخن ما با خوانندگان اين است كه مي طلبد در كشور ما نيز به دليل شيوع نسبتاً بالاي اين بيماري تحقيقي جامع و كامل صورت گيرد تا در صورت مشاهده موفقيت از آن حمايت شود. مزاياي اين متد درماني را مي توان هزينه بسيار ناچيز آن در مقايسه با هزينه اينترفرونها كه بسيار بالاست نام برد. بطوري كه در مواردي بيماران حتي از دريافت دارو بعلت گراني آن محروم مي شوند و مزيت ديگر آن ايمن بودن و عاري بودن از هر گونه عوارض جانبي است كه در مقابل آن مصرف بالاي داروها، بويژه كورتون ها چنان لطمات جبران ناپذيري به روح ، روان و جسم بیماران میزند كه در خيلي از مواقع از ادامه درمان منصرف میشوند. با اين وجود توصيه ما به بيماران اين است كه در صورت دريافت بهبودي با دارو به درمان خود ادامه داده و در صورت عدم موفقيت با دارو حتماً زنبور درماني را نيز امتحان كنند . درماني جديد بدون عوارض جانبي و فوق العاده اثر بخش. در اين شيوه مدت درمان بين 6 ماه تا يكسال بسته به شرايط بيمار متفاوت است. زهر زنبور نيز بوسيله زنبور زنده و يا آمپول آن هر هفته سه نوبت براي بيمار تجويز مي گردد. در طول درمان هيچگونه داروئي نبايد مصرف گردد و كنترل يكسري از موارد كه مهمترين آنها نظارت پزشك و رعایت یروتکل درمانی الزامي است. زهر زنبور عسل با دز كنترل شده و رعايت كليه جوانب درماني ، داروئي فوق العاده موثر براي درمان خيلي از بيماريها از جمله ام. اس است. در پايان انتظار داريم اولا اين شيوه درماني از زاويه علمي مورد بررسي و تحقيق قرار گيرد و دوم اينكه در صورت ابداع روش هاي درماني جديد نظير سلول هاي بنيادي و كسب نتيجه موفقيت آميز توصيه ما جايگزين روشهاي موثرتر و كارآمدتر درماني است.
 
بالا