• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

ساخت پليمر مقاوم با كمك تابش پرتوهاي الكترون توسط محققان هسته‌اي كشور

parisa

متخصص بخش
پژوهشگران دانشكده مهندسي هسته‌يي و فيزيك دانشگاه صنعتي اميركبير موفق به ساخت پليمر مقاوم با كمك تابش پرتوهاي الكترون شدند.
به گزارش سرويس علمي ايسنا، مريم رزازان، پژوهشگر طرح كه اين تحقيق را در قالب پايان‌نامه كارشناسي ارشد مهندسي هسته‌اي، گرايش كاربرد پرتوها زير نظر دكتر آفريده و دكتر ضياعي در دانشگاه صنعتي اميركبير با همكاري پژوهشگاه پليمر و پتروشيمي ارائه كرده است، با اشاره به كاربرد گسترده كامپوزيت‌ها يا مواد تركيبي در صنايع مختلف گفت: كامپوزيت‌ها بر مبناي پليمر، سراميك و فلز هستند كه براي رسيدن به خواص مورد نظر و با توجه به نوع كاربرد با مواد مختلفي به عنوان تقويت كننده تركيب مي‌شوند.
وي افزود: يكي از موادي كه مورد توجه پژوهشگران واقع شده، استفاده از تقويت كننده پرك شيشه يا ذرات بسيار ريز شيشه دراپوكسي است كه در اين پژوهش اين دو ماده با مقادير مختلف تركيب شدند و پس از پخت، نانوكامپوزيت اپوكسي – پرك شيشه با مقاومت عالي در برابر آب به دست آمد.
پژوهشگر طرح، مرحله دوم تحقيق خود را افزايش مقاومت اين كامپوزيت با استفاده از پرتودهي ذكر و تصريح كرد: نمونه‌هاي ساخته شده براي ايجاد پيوند عرضي در پليمر و افزايش مقاومت به محل دستگاه رودوترون در يزد برده و پرتودهي شد.
وي افزود: نتايج حاصل از پرتودهي نشانگر افزايش مطلوب و موفق مقاومت كامپوزيت بود.
رزازان تصريح كرد: مقاومت كامپوزيت اپوكسي – پرك شيشه پرتودهي شده با دستگاه مقاومت سنج بررسي و سطح آن با استفاده از ميكروسكوپ SEM بررسي شد.
اين نانو كامپوزيت با كاربرد در صنايع دريايي، مخازن حمل و نگهداري مواد شيميايي و صنايع پوشش‌دهي و مقاوم سازي در برابر خوردگي كاربرد گسترده‌اي دارد.
 
بالا