• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

ساری

Nicol

متخصص بخش گردشگری
جغرافیای ساری
شهر ساری در طول جغرافیای ۵۳ درجه و ۵ دقیقه و عرض ۳۶ درجه و ۴ دقیقه از شمال شرقی به فاصله حدود ۲۰ کیلومتر به نکا و به فاصله ۴۹ کیلومتر به بهشهر و ۱۳۱ کیلومتر به گرگان و ۶۹۷ کیلومتر به مشهد و از شمال به فاصله ۲۱ کیلومتر به دریای مازندران و از شمال غربی به فرح اباد و جویبار و لاریم و از جنوب غربی به فاصله ۲۲ کیلومتر به قائمشهر و از غرب به بابل به فاصله تقریبی ۳۰ و امل به فاصله تقریبی ۶۰ کیلومتر و از جنوب به فاصله ۴۱ کیلومتر به سد شهید رجایی (سلیمان تنگه) و دهکده آرامش و از طریق آزادراه در حال احداث کیاسر به فاصله تقریبی ۱۰۰ کیلومتر به دیباج و از آنجا به دامغان و شهمیرزاد و سمنان (تقریباً ۱۲۰ کیلومتر) محدود است.
همچنین ساری به فاصله کمتر از ۱۵۰ کیلومتر از تهران واقع گردیده و توسط جاده سواد کوه ۲۷۰ کیلومتر و توسط جاده سواد کوه ۲۵۰ کیلومتر و به وسیله راه اهن شمال ۳۵۴ کیلومتر با تهران فاصله دارد.

259yb08.jpg

قلب شهر

میدان ساعت که در مرکز ساری قرار دارد؛ نقطه آغازین و یا نقطه پایانی مسیر بسیاری از اتوبوس‌ها و تاکسی‌ها است. این میدان در میانه راه میدان امام به دروازه بابل و از آنجا به دروازه گرگان (میدان شهداء) و پل تجن قرار دارد
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
بنای ساری در هزاره‌های پیش از میلاد

بنای ساری بر اساس روایت‌های متعدد به افراد بسیاری مشهور است، در سفرنامه‌های سیاحان آمده که مردم آن را به کیومرث پیشدادی، اولین پادشاه روی زمین به قول فردوسی نسبت می‌دهند، افرادی از جمله حمد اله مستوفی بنای آن را به تهمورث شاه دیوبند پشدادی نسبت می‌دهند، بسیاری از روی شواهد بر این باورند که تخت گاه شاهنشاه فریدون بر عالم بوده‌است، و اما تفریبا همگی بر این اعتقادند که توس پور نوذر از نوادگان فریدون شاه و سپهسالار کیخسرو آن را بنا نموده و نام آن منطقه را توسان نامیده است، فرای حکایات ملی ما، یونانیان باستان آن را زادراکارتا، پایتخت تمدن هیرکانیا، ذکر می‌کنند، اشپیگل شرق شناس و نئونازیست آلمانی ذکر کرده که نام ساری کنونی برگرفته از نام قوم سائورو بوده که قبل هجوم اقوام آریایی به ایران در شهر باستانی اسرم، که هم اکنون نام دهی در ۱۰ کیلومتری ساری است، زندگی می‌کرده‌اند. ادوارد پولاک عقیده دارد که نام ساری دگرگونی واژگانی سادراکارتا می‌باشد، دکتر اسلامی نیز در کتاب خویش نوشته که احتمال آنکه زادراکارتا از نام زردگرد، باشد نیز است.
پس از اسلام

فرخان بزرگ به سال ۵۶ ساری را به کلی مرمت نمود. این شهر مورد توجه قارن، پادشاه کبیر طبرستان، واقع گشت و پس از او، مقر فرمانروایی مازیار پور قارن بوده‌است و آثار نیک وی هنوز نیز باقی است و به پاس کوشش نیک این دو بزرگ مرد، دو خیابان مشهور ساری به نام آنهاست.
ساری نوین

بی تردید رشد و ترقی ساری پس از قاجارها بوده‌است، نظام شهری نوین ساری از آن زمان باقی مانده‌است و ساری اولین شهر ایران بوده‌است که احداث راه اهن سراسری ایران از آنجا آغاز گشت و پس از رضا شاه و در هنگام جنگ جهانی دوم به تصرف نیروهای شوروی در آمد و پس از جنگ جهانی نیز فرودگاه بین المللی شهر ناز ساخته گردید و طرح‌های توسعه به سمت شرق به وجود آمد و پس از انقلاب نیز، جاده‌های اطراف شهر توسعه داده شد.
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
میدان امام ساری.تندیس اسبها در این میدان چند سالیست برنز شده اند.قبل از این سفید بودند که از شهرت زیادی هم برخوردار بودند.
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
یکی از دلایل مهمی که باعث گردیده تا ساری در حالیکه یکی از مراکز تمدن و فرهنگ بوده‌است، نسبت به شهرهای دیگر از آثار تاریخی کمی برخوردار باشد، حوادث روزگار بوده‌است، چنانکه بر طبق مستندات تاریخی پس از اسلام حمله خلیفه عباسی، حمله مغول، حمله تیمور، حمله روسها، حمله ترکمنها، حمله دشمنان اقا محمد خان و سیل و زلزله و حریق در ساری اتفاق افتاد.

  • سال ۲۹۸ حمله روس.
    [*]سال ۳۲۳ سیلاب و طغیان تجینه رود (رود تجن).
    [*]سال ۳۲۶ سیل و با گل و لای یکسان شدن ساری.
    [*]سال ۴۲۶ حمله سلطان محمود غزنوی و ویرانی‌های وی.
    [*]سال ۵۹۸ آتش سوزی در ساری.
    [*]سال ۷۹۵ حمله تیمور و به خاک و خون کشیدن ساری و مردمانش.
    [*]سال ۱۰۱۷ زلزله بزرگی در ساری روی داد.
    [*]سال ۱۰۴۵ حمله روس و آتش کشیدن فرح آباد و ساری.
    [*]سال ۱۰۹۸ وقوع زلزله هولناک در ساری.
    [*]سال‌های ۱۱۹۴-۱۲۰۵ جنگ‌های داخلی برادران و دشمنان آقا محمد شاه.
    [*]سال ۱۲۲۳ زلزله بزرگ در ساری
    [*]سال ۱۲۳۵ بیماری طاعون.
    [*]سال ۱۳۲۰ بیماری تیفوس.
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
جمعیت ساری

جمعیت این شهرستان با توجه به آمار 1385 و رشد آن تا کنون به بیش از نیم میلیون نفر رسیده و ساری پذیرای مهاجرین ترک، ترکمن، شهمیرزادی، کرد، ارمنی، گرجی، اصفهانی، عرب، بلوچی، افغانی و... بوده‌است که در طول قرن‌های مختلف به ساری آمدند و یا پس از مدتی تعداد آن‌ها کم شد و یا از ساری کوچ کردند.


شهرک ها و مناطق ساری

از کوی ها و شهرک های مهم و مناطق دوگانه آن می توان به شهرک 600 دستگاه و شهرک های 1100 واحدی و شهرک دولتی بزرگ گوهرباران در حال ساخت اشاره کرد و همچنین کوی 22 بهمن و مجموعه خیابان های پیوندی و میرزا رضا زمانی و بخش 8 و مهدی آباد وجام جم و... از مهمترین مناطق مسکونی ساری می باشند
خیابان های مهم و اصلی ساری

بزرگراه ولی عصر غربی و شرقی وبزرگراه سلیم بهرامی و بزرگراه های بادله و رینگ در حال ساخت ساری وهمچنین ازخیبان های مهم می توان به فرهنگ،میرزمانی،فدک،،خیابا ن قارن،خیابان انقلاب،خیابان نادر،خیابان سلمان فارسی،خیابان مازیار،خیابان رازی،خیابان فردوسی،خیابان شاه عباس(18دی)،خیابان شهبند،خیابان چنار بن،خیابان ملامجدالدین،خیابان دروازه بارفروش،خیابان خیام،خیابان ارتش،خیابان صبا،خیابان خیام ومجموعه بلوار ها و میادین دیگرو...میتوان اشاره کرد
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
صنایع ساری

صنایع لوستر علیپور اولین مرکز طراحی و تولید صنعتی لوستر و جراغهای تزئینی استان مازندران در خیابان امیرمازندرانی شهر ساری از سال 1350 در حال فعالیت می باشد.
کارخانجات سیمان

کارخانه ساریت وابسطه به سیمان مازندران
کارخانه نکا چوب

واقع در حومه شهرساری و واقع در درون مرز شهرستان ساری بهمراه شهرک مسکونی آن
مجموعه کارخانجات کشت وصنعت

کارخانجات روغن نباتی غنچه واقع در کیلومتر 15 بزرگراه ساری -گلوگاه
کارخانجات صنایع فلزی ایران

واقع در کیلومتر 16 بزرگراه مشهد بعد از شهرک سورک که پروژه های مهم برج سازی واسکلت بندی را انجام میدهد
صنایع سلولوزی
در ساری محصولات غذایی تولید بیشتری دارد، اگرچه گستره وسیعی از فرآورده‌های سلولزی مانند MDF، نئوپان، کاغذو... در منطقه ساری تولید می‌شود. کارخانه ایرین سینا تولیدکننده MDF، صنایع چوب و کاغذ مازندران، کشت و صنعت شمال، تخته فشرده شمال، صنایع جوش و برش، گام الکتریک و شرکت تجهیزات مدارس ایران (که در زمینه ساخت انواع وسایل چوبی فعالیت دارد) و همچنین کارخانجات چسب ساز از جمله مراکز صنایع ساری هستند.

کارخانه صنایع الکتریکی پیشرانه

در اطراف شهر ساری قرار دارد و تولید کننده انواع محافظ و دیگر انواع وسایل مکمل برقی است.و بسیار کار خانجات غدایی وصنعتی دیگر...
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
بازارهای محلی و دوره‌ای

بازارهای سیاه همانند برخی از شهرهای شمالی ایران در ساری نیز بازارهای دوره‌ای برگزار می‌گردد.

  • شنبه بازار تقاطع کارمندان و آزادی
    [*]یکشنبه بازار در بخش هشت(سلمان فارسی)
    [*]دوشنبه بازار در خیابان وصال (ساری کنار)
    [*]سه شنبه بازار واقع در کمربندی جنوبی
    [*]چهارشنیه بازار در خیابان معلم میدان معلم انتهای بلوار پرستار
    [*]پنج شنبه بازار در خیابان پیام نور و امام زاده عباس(که به انتهای بلوار امام رضا ، پلیس راه سابق انتقال یافت)

بازارهای روز

بازار امام رضا

از جمالخ بازارهای منطقه ای شهرداری می توان با بازار رضا و 22 بهمن اشاره کرد که بازار امام رضا از بازار های بزرگ واقع در بلوار امام رضا قبل از پل فراورده های نفتی احداث شده است
ماهی فروشان

در انتهای خیابان نادر و در مجاورت با بازار نرگسیه قرار دارد. که البته جدیداً کل بازار به ابتدای پل تجن انتقال یافته‌است. همچنین شماره دوم این بازار هم اکنون در اتوبان قایمشهر در حال احداث میباشد که دارای امکانات از جمله استخر ماهی و رستوران ماهی می باشد
بازار نرگسیه و رجایی

بازار نرگسیه در مجاورت کاخ قدیمی آقا محمد خان قاجار قرار دارد، و از طرف کوچه مسجد جامع خیابان انقلاب، کوچه نواب نادر و کوچه پشت استانداری ورودی دارد.این بازار مجموعه پوشاک و کفش وقسمتی از تره بار در آن وجود دارد بازار نرگسیه یکی از قدیمی‌ترین و پر رفت آمدترین بازارها در استان مازندران می‌باشد که قسمتی از آن را مسجد جامع ساری در بر می‌گیرد.
بازار ترکمنان

بازار ترکمنان در خیابان ملامجدالدین ساری قرار دارد. این بازارچه از جاهای گردشگری ساری است.و فقط دارای پوشاک میباشد
بازار 22 بهمن

بازار کوچکی که توسط شهرداری به عنوان بازار منطقه ای در منطقه 22 بهمن واقع در بلوار دانشجو ساخته شده است
بازار روز راه آهن و کشاورز

این بازار جزء مجموعه بازار منطقه ای شهر بوده و در بلوار کشاورز در جنوب شهر قرار دارد که یکی از قدیمی‌ترین و پررونق ترین بازارهای ساری است.
نمایشگاه‌های تجاری

ساری جزو محدود شهرهایی در ایران است که به طور مرتب نمایشگاه‌های لوازم خانگی، فن آوری، رایانه در آن برگزار می‌گردد.و با اینکه نمایشگاه بین المللی مازندران در قایمشهر احداث و نیمه تمام گذاشته شده و به علت عدم تمایل سرمایگذاران در مورد سرمایه در شهر های غیر مرکز استان تمامی نمایشگاه های استانی وکشوری در مکان های ساری انجام میپذیرد
نمایشگاه‌های رسمی

ساری به عنوان یکی از قطب‌های مهم تجاری همکاری در منطقه آسیای میانه و قفقاز و سواحل دریای مازندران شناخته شده و بنا بر این همیشه توسط کشورهای خارجی و با حضور سفیران نمایشگاه‌های متعددی در ساری برگزار می‌گردد.
نمایشگاه‌های برنامه‌ای

معمولاً بسیاری از شرکت‌ها، نهادها، گروه‌ها و... در مجموعه ایران خودرو، یا ، سالن شهر و روستا اقدام به برگزاری نمایشگاه می‌کنند.با توجه به اینکه انتظار میرود نمایشگاه بین المللی در بزرگراه فرح آباد ساخته شود.
 
بالا