• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

سرطان ‌مري ،ارمغان نوشيدني‌هاي ‌داغ !!!!!

eliza

متخصص بخش
جام جم آنلاين: امروزه به بررسي مواد غذايي مصرفي پس از ورود به بدن و اثرات مفيد يا مضر آن بسيار پرداخته مي‌شود، اما موضوعي كه كمتر به آن توجه مي‌شود عادات غذايي نادرست برخي افراد هنگام صرف غذاست.



يكي از اين عادات غلط ، خوردن غذاها و نوشيدني‌هاي داغ است كه مي‌تواند روي ارگان‌هاي مهم بدن نظير گلو، ناي و مري اثرات نامطلوبي بر جاي گذاشته و فرد را به بيماري‌هاي خطرناكي دچار كند. از آنجا كه بافت‌هاي بدن با غذاهاي داغ هماهنگ نيستند، به همين دليل خوردن غذاهاي داغ سرعت تعويض و توليد سلول‌هاي بدن را افزايش داده و افزايش سرعت توليد سلول‌ها مي‌تواند احتمال سرطاني شدن آنها را زياد‌تر كرده و به توليد تومور منجر شود.
يكي از شايع‌ترين بيماري‌ها در اين زمينه «سرطان مري» است كه طبق تحقيقي گسترده هر ساله تعداد زيادي از افراد را درگير مي‌كند.اين سرطان همانند ساير سرطان‌ها بر اثر رشد بي‌رويه سلو‌ل‌ها و بيشتر در افراد بالاي 40 سال بروز مي‌كند و به دليل آن كه نشانه‌اي ندارد تا مرحله پيشرفته، تشخيص داده نمي‌شود.
معمولا سرطان مري در طبقات اجتماعي پايين جامعه بيشتر مشاهده مي‌شود و در مردان شيوع بالاتري دارد. همچنين در افراد كهنسال به دليل ضعيف شدن سيستم ايمني بيشتر از افراد جوان و كودكان ديده مي‌شود.
شايع‌ترين علامت سرطان مري احساس‌ گيركردن غذا در مري است كه به طور پيشرونده‌اي شدت آن افزايش مي‌يابد، به طوري كه در ابتدا اين نشانه گاهي بروز مي‌كند و منحصر به مصرف غذاهاي جامد و سفت مانند نان، ميوه و گوشت است، اما با پيشرفت بيماري، بلع غذا سخت‌تر شده و در نهايت، فرد حتي در خوردن مايعات نيز دچار اشكال مي‌شود.
در اين زمان دست‌كم در حدود 60 درصد فضاي مري به وسيله تومور اشغال شده است.
بي‌اشتهايي و كاهش وزن در اين بيماران شايع است و در صورت پيشرفت بيماري، سرطان به نقاط ديگر حمله كرده و باعث بروز فلج تارهاي صوتي حنجره، اختلال در صحبت كردن، سرفه و... مي‌شود.
در مورد آسيب‌پذيري بافت مري نيز بايد گفت كه اين بافت برخلاف ساير بافت‌هاي دستگاه گوارش يك لايه مخاطي كمتر داشته و باعث صدمه و ايجاد زودهنگام سلول‌هاي سرطاني در اين ناحيه مي‌شود.


چند توصيه

براساس نتايج يك پژوهش نوشيدن يك فنجان چاي در مدتي كمتر از 2 دقيقه پس از ريختن آن از قوري، در مقايسه با چاي كه 4 تا 5 دقيقه پس از ريختن نوشيده مي‌شود، خطر سرطان مري را 5 برابر افزايش مي‌دهد و نوشيدن چاي داغ حداقل سبب 20 تا 30 درصد مرگ و مير سلول‌هاي بدن مي‌شود.مايعات و غذاهاي داغ همان‌گونه كه مي‌توانند منجر به سرطاني‌شدن سلول‌هاي بدن شوند، در صورتي كه در ظروف پلاستيكي ريخته شوند مي‌توانند سموم شيميايي اين ظروف را آزاد و در خود حل كنند و با ورود به بدن با تحريك و تاثير بر آنزيم و سلول‌ها منجر به بروز عوارض مضاعف و ناگوار‌تري شوند.
هنگام تهيه آب قند يا شير (براي نوزاداني كه از شير خشك استفاده مي‌كنند)‌ از آب جوشيده داغ استفاده نكنيد. كودكان را به خوردن شير با دماي معمولي عادت دهيد و اين را بدانيد كه غذاهاي خيلي داغ موجب ترس و بي‌ميلي كودك نسبت به صرف غذا خواهد شد.

__________________

 
بالا