• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

سفر به سرزمين 72 ملت

Nicol

متخصص بخش گردشگری
هندوستان، كشوري است با تاريخ و فرهنگي كهن كه مورخين تاريخ و فرهنگ، آن را به 3000 سال پيش از ميلاد مسيح تخمين زدهاند. در هند صدها زبان وهزاران گويش وجود دارد بنابراين به كشور «72 ملت» معروف است.

طبق قانون اساسي هند، زبان رسمي مردم اين كشور هندي و انگليسي است ولي به غير از اين دو زبان، 22 زبان ديگر مورد استفاده بسياري از ايالات هند ميباشد.
تاريخ، بيانگر آن است كه ايرانيان حدود 800 سال قبل بر اين كشور حكمراني ميكردند و همين امر باعث شد تا زبان فارسي در زبان مردم هند تاثير فراواني داشته باشد. شايد نام هند كه ميآيد هر شنوندهاي به ياد استعمار انگليس بافتد كه ساليان سال بر اين كشور سايه افكنده بود.
بسياري از هنديها به زبان انگليسي كاملا تسلط دارند و اين تسلط به زبان انگليسي به زمان استعمار انگليس باز ميگردد.
هندوستان در معناي لغوي پارسيباستان يعني سرزمين پر آب، از آنجايي كه در هند رودخانههاي فراواني جاري است بنابراين به اين نام شهرت يافته است.
ديدنيهاي هند ساليان بسياري است كه گردشگران جهاني را از گوشه و كنار جهان به اين كشور ميكشاند، گرچه اگر ماهها در هند باشيد، ديدنيهاي آن تمامي ندارد، با اين حال هستند تورهاي مسافرتي كه ميتوانند شما را مهمان هند كنند.

india.gif
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
دهلينو پايتخت هند است، وقتي از اين شهر زيبا 200 كيلومتر به سمت جنوب ميروي به ايالت آگرا و آرامگاه زيبا و معروف تاج محل ميرسي. جالب است بدانيد كه باز هم ايرانيان در ساخت چنين بناي زيبايي در هند دخيل بودهاند.
به گفته مورخين «شاه جهان» پنجمين امپراتوري گوركاني هند از آنجا كه همسر ايراني داشته و به دليل اينكه در زمان زايمان، همسر ايراني و محبوبش از دنيا رفت دستور به ساختن اين بنا داد، نام همسر محبوب او «ممتاز محل» بود. اين آرامگاه بر روي قبر ممتاز محل بنا شده و نام او را براي هميشه در هند جاودانه ساخته است. همان طور كه ميدانيد در حقيقت «تاج محل» نامي ايراني است و معماري اين بنا تركيبي از معماري ايراني – اسلامي است.


darvaze-hend.gif
دروازه هند در بمبئي
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
اين دروازه يكي از مهمترين و ديدنيترين گذرگاههاي ورودي هند است كه پيشينهاي طولاني در تاريخ اين كشور باستاني دارد. به طور كلي شهر بمبئي يكي از قديميترين شهرهاي هند است كه در حقيقت مركز تجاري و گردشگري هند را تشكيل ميدهد. ايستگاه قطار ملكه ويكتوريا بزرگترين ايستگاه قطار در هند است كه به دست انگليسيها در دوران استعمار ساخته شد.
اين دروازه در حقيقت طاق نصرتي است كه بريتانياييها آن را بنا كردند. اين دروازه كه در جنوب شهر بمبئي واقع شده ارتفاعي بالغ بر 26 متر دارد. مورخين ميگويند زماني كه هند مستعمره انگليس بود، پادشاه جرج پنجم (پادشاه وقت انلگيس) و همسرش «شهبانو مري» تصميم گرفتند كه از اين كشور ديدن كنند بنابراين بريتانياييها به ساختن اين بنا همت گماردند. اما سال 1947 بناي دروازه به پايان رسيد و در حقيقت سنگ قبر انگليسيها شناخته شد، يعني در همين سال ملوانان انگليسي از اين دروازه عبور و براي هميشه هند را ترك كردند.

hotel-kakh.gif
هتل كاخ تاج محل
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
اين هتل يكي از هتلهاي گرانقيمت جهان است كه در جنوب شهر بمبئي واقع شده، اما داستان ساخته شدن اين هتل هم بسيار شنيدني است. گفته ميشود در زمان سلطه بريتانيا بر هند «جمشيد جيتاتا» بازرگان سياهپوست و معروف هندي كه به پدر صنعت هندوستان معروف است تصميم گرفت كه شبي را در هتل واتسون شهر بمبئي سپري كند. تا آن زمان «هتل واستون» معروفترين و گرانترين هتل در سطح هندوستان بود. ولي دولت حاكمه بريتانيا اجازه اقامت جمشيد جيتاتا را در هتل واتسون نداد زيرا او يك سياهپوست و هتل واتسون مخصوص سفيدپوستان بود. «جيتاتا» تصميم گرفت كه در بمبئي هتلي بساز كه حتي فعاليتهاي هتل واتسون را نيز تحتالشعاع قرار دهد بنابراين با كمك دو معمار هندي كه از سرمايهداران بنام هند نيز بودند در سال 1903 ميلادي درهاي هتل كاخ تاج محل را به روي مهمانان باز كرد. او هيچ تبعيض نژادي براي مهمانانش قايل نشد. جالب است بدانيد كه اين هتل در جريان جنگ جهاني اول به يك بيمارستان 600 تختخوابه تبديل شد و امروز به عنوان بزرگترين و گرانترين هتل هند به فعاليت خود ادامه ميدهد.

4menar.gif
حيدرآباد و مسجد چارمنار
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
از ديگر شهرهاي ديدني هند حيدرآباد است. اين شهر ششمين شهر بزرگ هند است كه مسجد چارمنار را درون خود جا داده. در حقيقت اين مسجد مهمترين و قديميترين بناي ديدني حيدرآباد هند است كه بازديدكنندگان زيادي را به سوي خود فرا ميخواند. ميگويند سلطان محمدقلي قطب شاه پنجمين پادشاه سلسله قطب شاهي در هند پس از آنكه حيدرآباد را به عنوان پايتخت حكومتي خود برگزيد متوجه شد كه جمع كثيري از مردم اين شهر به طاعون مبتلا شدهاند. او براي مبارزه با اين بيماري در آن زمان اقدامات بسياري انجام داد و پزشكان خبرهاي را به كار گرفت و پس از اينكه پزشكان به از بين بردن طاعون توفيق يافتند به شكرانه اين توفيق سلطان محمدقلي نيز اين مسجد را در حيدرآباد بنا كرد. اين مسجد كه نمونهاي از فرهنگ اسلامي – ايراني در هندوستان است داراي چهار مناره و چهار دروازه بزرگ ميباشد و هر يك از دروازهها به يك خيابان منتهي ميشوند. سبك شهرسازي حيدرآباد با سبك شهرسازي اصفهان خودمان يكي است. در قسمت داخلي بين هر يك از ستونها نام حضرت محمد(ص) و حضرت علي(ع) نوشته شده است. از اين مسجد در زمان قطب شاهيان به عنوان مدرسه علوم ديني استفاده ميشده است و
شبها با نورافشاني كه براي چهار منار طراحي شده مانند روز روشن است و جلوهاي زيبا دارد.
 
بالا